Staretul Grigorie de la Lacul Frumos a fost depus din staretie

Avem confirmare ca staretul Grigorie a fost depus din staretie . A fost numit un anume Efrem de la manastirea Cozia. De asemenea ieri a avut loc o sinaxa a staretilor din Valcea care s-au dezis de actiunea monahilor de la Lacul Frumos. Nu avem amanunte despre ce s-a discutat la aceasta sinaxa insa stim ca staretii participanti au semnat ca nu sunt de acord cu monahii de la Lacul Frumos.

Cel mai probabil ierarhii vor merge mai departe , si ii vor caterisi pe monahi intrucat ei refuza sa participe la Liturghia unde este pomenit Varsanufie. In final cu ajutorul jandarmeriei probabil vor fi scosi afara din manastire.

2 Comments

  1. Peste 4.500 de preoti, calugari si mireni vor inceta pomenirea Înaltpreasfinţiei Sale Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, incepand cu data de 20 august 2016, daca nu se leapada public de ereziile sinodului talharesc din Creta.

    https://saccsiv.wordpress.com/2016/08/12/peste-4500-de-preoti-calugari-si-mireni-au-semnat-o-scrisoare-catre-mitropolitul-teofan-referitoare-la-marele-sinod/

    https://ortodoxiadreaptacredinta.wordpress.com/2016/08/12/peste-4500-de-preoti-monahi-monahii-si-credinciosi-ortodocsi-adreseaza-un-ultimatum-mitropolitului-teofan/

    http://aparam-ortodoxia.ro/2016/08/11/reactia-pliromei-fata-de-sinodul-din-creta-2016/

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*