Noutati de la Lacul Frumos – Infailibilul Emilian-02 Octombrie 2016

 

Publicam cateva noutati de la manastirea Lacul Frumos.

Astazi la manastirea Lacul Frumos au venit Episcopul vicar Nica Emilian Vlad , exarhul Casian si noul staret Efrem numit acum cateva luni de episcopul eretic Varsanufie . Ne intrebam oare un episcop care tace , deci ateu(cum este Varsanufie) , poate sa interzica ceva?poate sa cateriseasca pe cineva ? cum poate un eretic care a semnat erezii in Creta, sa promulge interdictii unui preot al lui Hristos? Doar pentru ca are haina de episcop pe el? Conteaza cumva faptul ca s-a lepadat de Hristos? Ca l-a tradat pe Hristos? Sau conteaza doar rangul/functia si poate sa faca orice vrea el?

Intrucat parintele Grigorie obisnuieste sa citeasca rugaciuni impreuna cu credinciosii care refuza sa mai participe la slujbele unde sunt pomeniti episcopii care au semnat erezii in Creta sau cei care tac si confom Sfantului Grigorie Palama sunt atei, episcopul Emilian i-a interzis parintelui Grigorie sa mai citeasca aceste acatiste impreuna cu credinciosii.Sau randuiala ceasurilor ori alte rugaciuni. Acest lucru denota inca odata, daca mai era nevoie , atitudinea dictatoriala si discretionara a episcopilor din Romania care dau tot felul de porunci , fara sa aiba habar de canoane sau de credinta stramoseasca. Pur si simplu ei se cred zei , imparati , infailibili si tot ce le trece lor prin cap , cei din jur trebuie sa execute in numele unei asa zise ascultari. Acestia sunt neo-papii din Romania!Se cred proprietarii manastirilor,bisericilor si averii Bisericii Ortodoxe din Romania. Dispun dupa bunul lor plac de fonduri, de credinciosi si de absolut orice.

Nu conteaza daca monahilor/mirenilor li se incalca dreptul constitutional de a se ruga impreuna . Acesti episcopi isi inchipuie ca pot porunci sa nu se mai respecte constitutia , iar monahii sa fie tratati ca niste sclavi care trebuie doar sa aduleze orice cuvant pe care il spune episcopul. Oare ce se vor face in iad acesti episcopi cand nu vor mai avea lingusala zilnica de care au parte? Vor fi munciti din cauza ca nu mai au aceste lucruri cu care s-au obisnuit toata viata…masini scumpe, slujitori, lingai, bani multi, erezie,etc.

Cineva ne releateaza ca astazi exarhul Casian a fost intrebat daca stie textul canonului pe baza caruia parintii de la Lacul Frumos au intrerupt pomenirea. Nu a stiut si de asemenea nici nu stie continutul canonului pe baza caruia Staretul Grigorie a fost depus din staretie. Daca nu stie regulile atunci cum poate sa le aplice? Acest lucru denota faptul ca de-a lungul timpului Sfintele Canoane ale Bisericii au fost lasate de-o parte de catre ierarhi, in seminarii si facultati se impune vointa patriarului eretic daniel. Practic patriarhul daniel isi impune propria religie in interiorul Ortodoxiei din Romania. El este semizeu si toata lumea trebuie sa asculte de el. Un fel de mini-papa de Romania.Episcopii si exarhii semneza ca primarii orice hartie doar pentru ca fac ascultare de seful lor patriarhul daniel.

Probabil ca saptamana viitoare Emilian se va razbuna pe parintii de la Lacul Frumos din cauza ca a fost rusinat in fata atator credinciosi . Halal episcop ortodox!unde este iubirea duhovniceasca asemanatoare Sfintilor Parinti ? Acesti minciuno-episcopi nu au duh patristic , au doar obedienta fata de sefii lor lumesti, probabil unii dintre ei nici nu cred in Dumnezeu. Dar functia de episcop e prea confortabila… si ce sa faca la o adica? Sa renunte la functie si sa se faca mireni?sa aiba o slujba ca orice muritor de rand? e mai simplu sa fii episcop , sa ai privilegii, sa ti se inchine lumea…insa in mod sigur Hristos i-a parasit si saracii de ei sunt munciti in cugetul si constiinta lor.

Asteptam sa vedem daca episcopii apostati din Valcea vor emite in scris vreo decizie pe baza Sfintelor Canoane, a realitatii si nu pe baza unor razbunari sau pentru faptul ca au fost raniti in mandria lor de catre credinciosii care vor credinta ortodoxa si nu acest teatru ieftin promulgat de ierarhii BOR-groparii Ortodoxiei din Romania.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*