Un portret al staretului tortionar(poreclit de enoriasi “Polonic”) de la schitul Lacul Frumos

De ce ii spunem staret tortionar? Pentru ca a interzis accesul parintilor marturisitori la trapeza si toaleta . Asa intelege acest individ iubirea de aproapele: interzicandu-i acessul la bucatarie si la toaleta.

Iar Emilian Nica- episcopul vicar incuviinteaza acest lucru. Oare acestia nu ar trebui sa aibe mila si dragoste de cei de din jur ? sau au mila doar de scaunele pe care le detin ca niste functionari ?

Cum e posibil ca in secolul XXI acestia sa apara la televizor  si in public vorbind si propovaduind iubirea dar pe la spate prigonesc niste oameni care au refuzat sa fie partasi la hotia de la asa-zisul sinod din Creta din 2016?

Domnule episcop vicar Emilian Nica nu iti este frica de judecata lui Dumenezeu? probabil ca nu . Functia de episcop este doar un rol de actor la teatru pentru dumneata , evident banii , functia,scaunul conteaza .

 

Iata un articol din 2013 din presa valcea -ziarul local Indiscret- care aduce cateva lamuriri in ceea ce priveste aducerea staretului agresiv de la Lacul Frumos.

PS EMILIAN LOVIŞTEANUL ADÂNCEŞTE DICTATURA ÎN POPIMEA VÂLCEANĂ

Noua camarilă de la Arhiepiscopia Râmnicului

PS Emilian Lovişteanul îşi creează o nouă camarilă. Vrea să-i înlocuiască pe liderii actuali ai preoţimii vâlcene cu un grup care se află în formare şi e compus din apropiaţi de-ai săi. Dintre aceştia, „se distinge” călugărul originar din Cheia – Vâlcea, Sebastian Mihalcea, ajuns mare ecleziarh la Catedrala „Sfântul Nicolae” a Centrului Eparhial Vâlcea. Un călugăr mediocru, care şi-a început ascensiunea la bucătăria Centrului Arhiepiscopal, de unde i se trage şi porecla de „Călugărul Polonic”.

de Crişu Popescu

Începe să se cristalizeze un grup în jurul episcopului-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, pe care acesta doreşte să se sprijine în consolidarea puterii. Deocamdată sunt bine „înfipţi” pe poziţie diaconul Mihai Maxim (secretarul eparhiei), Constantin Olariu (preot slujitor la catedrala arhiepiscopală „Sfântul Nicolae”) şi călugărul Sebastian Mihalcea (marele ecleziarh al catedralei). Primii doi sunt originari dinMoldova, aduşi direct de PS Emilian Lovişteanul.

 

Şef la cutia milei

Sebastian Mihalcea este una dintre cele mai vizibile persoane când intri în Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului. Este peste tot, cu ochii în toate direcţiile. De când preotul Ion Predescu s-a transferat la parohia „Cuvioasa Parascheva”, călugărul Sebastian i-a luat locul de mare ecleziarh al catedralei. Funcţia este foarte importantă, având în vedere că marele ecleziarh se ocupă de tot ce înseamnă administrare la catedrală. Întocmeşte graficul cu preoţii slujitori care sunt de rând la slujbă, îi conduce din punct de vedere administrativ şi, peste toate, are acces la cutia milei. Conform legiuirilor Bisericii Ortodoxe Române (BOR), cutia milei de la catedrala din centrul eparhial trebuie să aibă trei lacăte, cu trei chei diferite, fiecare ţinută de câte un preot slujitor. La catedrala „Sfântul Nicolae”, cutia milei este deschisă doar de Sebastian Mihalcea. Şi asta cu aprobarea PS Emilian, în baza relaţiei foarte bune pe care aceştia o au. Sebastian se laudă prin tot felul de medii popeşti că este „sfătuitorul de taină” al episcopului-vicar şi are mare trecere la el.

 

Episodul „mazilirii” lui Nectarie de la Turnu

În urmă cu vreo doi ani, PS Emilian Lovişteanul l-a adus la catedrală, pe postul de preot slujitor, pe călugărul Nectarie de la mănăstirea Turnu. Acesta îl eclipsa pe ecleziarhul Sebastian Mihalcea, aşa că între cei doi a pornit un conflict mocnit. Nectarie îl depăşea pe superiorul său, mare ecleziarh, prin faptul că ştia să predice (ceea ce Sebastian nu poate), ştia să comunice cu enoriaşii (fără să ţipe şi fără să facă observaţie) şi, pe deasupra, avea şi demnitatea unui slujitor al Domnului, care nu stătea să „raporteze” te miri ce episcopului-vicar. Sebastian „a picurat” în urechea episcopului „numai de bine” de Nectarie, iar PS Emilian a ajuns la concluzia că trebuie să-l retrimită pe acesta la Turnu. Nu a corespuns! În schimb, Sebastian corespunde, fiindcă şi-a schimbat două maşini în ultimii doi ani, acum fiind la a treia – un Volkswagen Golf 4. Deşi unul dintre cele trei voturi monahale este sărăcia de bună voie, maşina a fost cumpărată cu bani cash, nou – nouţă. Acest călugăr este exact ce-i trebuie episcopului-vicar. Satisface perfect serviciul de „ochiul şi timpanul” cât timp PS Emilian este plecat în lungile sale peregrinări prin lume.

 

Colaboratori mediocri şi ascultători

Ca şi ÎPS Gherasim, înaintea sa, PS Emilian are „darul” de a se înconjura de oameni slugarnici şi lipsiţi de coloană vertebrală. În general mult mai puţin luminaţi ca el şi mai puţin pregătiţi. Nu-şi ia colaboratori dintre cei mai iscusiţi în vreun domeniu de activitate. Sebastian a făcut şi seminarul teologic la Râmnicu Vâlcea şi facultatea de teologie dinSibiula fără frecvenţă. Nici inspectorul pe probleme culturale, Constantin Olariu, nu este foarte diferit de Sebastian. În schimb, despre diaconul Mihai Maxim se spune că are cultura dialogului cu preoţii. Chestiune rar întâlnită în rândul membrilor Consiliului Permanent. Totuşi, a fost ajutat de PS Emilian Lovişteanul să sară prea repede multe etape profesionale. S-a văzut prea din timp pe postul de secretar eparhial, unul foarte important în instituţie. Deşi face parte dintr-o nouă generaţie de episcopi, PS Emilian Lovişteanul nu a schimbat metehnele trecutelor generaţii de lideri ai BOR. Ba din contră!

sursa : http://www.indiscret.ro/vechi/articol-noua-camarila-de-la-arhiepiscopia-ramnicului

Alte articole asemanatoare : http://www.voceavalcii.ro/4601-episcopia-ramnicului-a-ajuns-in-faliment.html

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*