“Martorii” lui Nil Dorobantu

Publicam mai jos o serie de asa zise marturii despre asa  zisul sfant Nil Dorobantu , personaj “canonizat” si promovat de pr Macarie Banu de la manastirea Oituz. Nimic ortodox in declaratiile martorilor . Oare ce anume era patristic in faptul ca pr Nil zbura? De ce dorea pr Nil sa-l vada oamenii zburand? ca sa spuna despre el ca era sfant? Care dintre Sfintii Parinti aveau acest fel de mandrie?

Iata un fragment din viata Sfantului Paisie Aghioritul :

„Atunci când Părintele Paisie era la Stomiu, a căzut odată o stâncă mare în cărare. S-au adunat mulţi oameni şi au încercat s-o mişte cu pari, dar în zadar. După ce au plecat toti, Stareţul mi-a spus:

– Hai, du-te şi tu!

Am plecat, dar puţin mai departe m-am ascuns voind să văd ce face. Atunci l-am văzut făcându-şi semnul Crucii şi, apucând stânca, a ridicat-o ca pe un scaun şi a aruncat-o alături de drum”.

Staretul Paisie a asteptat sa plece toata lumea si abia apoi a ridicat stanca. Sfintii aveau intr-adevar acea precautie , acea teama de inselari sau de a nu sminti pe cineva. Din cartile pr Nil nu reiese nicio smerenie, doar o mandrie pe care o au din pacate si fanii lui.

Adulatorii lui Nil Dorobantu il aduc ca martor pe un anume Petre Baciu care “da marturie” despre “sfintenia” lui Nil. La minutul 7:45 acest “marturisitor” afirma ca pe langa “biserica catolica” si Biserica Ortodoxa “a dat oameni in temnita” acesti fiind preoti . Din filmare se intelege ca Petre Baciu considera ca exista si alti preoti in afara de preotii Bisericii Ortodoxe, si anume preoti romano-catolici si preoti greco-catolici . Se constata inca o data ,daca mai era nevoie, credinta care a existat in Romania in ultimele doua secole.

Daca acest Petre Baciu considera, in inselarea lui, ca exista mai multe biserici atunci de ce cand vine vorba de sfintenia lui Nil Dorobantu nu este inselat?Cum sa avem incredere in marturia unui inselat? De ce “sfantul” Nil Dorobantu nu l-a corectat in gandire? De ce nu i-a atras atentia despre acesta grava eroare?Inseamna ca si pr Nil avea acesta eroare in gandire? si pr Nil considera ca exista mai multe biserici? Intelegerea credintei ortodoxe a “martorilor” lui Nil Dorobantu lasa de dorit, acestia sunt entuziasmati de aparitii miraculoase , minuni savarsite in preajma pr Nil , nepunandu-si niciodata problema ca ar putea fi inselati(precum Sfintii Parinti) .

Urmeaza o alta “marturie” a lui Ion Barbu , unde reporterul ii sugereaza raspunsurile pe care intervievatul trebuie sa le dea .  Piesa de rezistenta este ca Nil Dorobantu zbura prin aer la 1 metru desupra pamantului . Ce este interesant este ca desi Nil Dorobantu zbura pe deasupra pamantului , totusi in marturia de mai jos a iesit pe poarta dupa cum ne spune Ion Barbu. Deci putem trage concluzia ca Nil Dorobantu era foarte “smerit” pentru ca desi putea sa zboare a iesit pe poarta nu pe deasupra ei. Reporterul constata “Mare minune! Facea minuni parintele!” .Ne intrebam ce sens avea acesta minune? L-a ajutat duhovniceste pe Ion Barbu? care a fost folosul acelei “minuni”? Doar ca sa vada lumea ca e sfant? Apoi urmeaza un episod cu un om care dorea sa scape de fumat, se ducea catre o manastire unde pr Nil Dorobantu era la Vecernie. Apropiindu-se acest om de manastire , pr Nil Dorobantu constata : “Maica da-mi cadelnita ca vine un om, la noi la manastire, pe care il tarasc inapoi 150 de diavoli “. Acest fapt nu l-a auzit “marturisitorul” Ion Barbu ci a auzit de acesta “isprava” de la alte persoane. Cum o fi numarat pr Nil 150 de diavoli numai el stie. Apoi nu puteau demonii sa-l anunte pe pr Nil de venirea si de intentiile acelui om? chiar era nevoie de 150 de diavoli ca sa-l traga pe acel om? nu erau suficienti mai putini? Presupunand ca lucrurile statea intr-adevar asa , de ce trebuia pr Nil sa faca public pacatul unui om? Ce fel de om duhovnicesc spune in public pacatele altora?

In mod sigur mai exista multe alte “marturii” despre “minunile” faptuite de Nil Dorobantu , pentru cine are rabdare sa le analizeze.

Consideram ca acestea  sunt destul de edificatoare despre inselarile din Romania ultimelor secole. Mai grav este ca aceste inselari sunt propovaduite prin tiparirea de carti de catre admiratorii lui Dorobantu. Ar fi un lucru mult mai util tiparirea si distribuirea cartilor ce contin Credinta Ortodoxa, invataturile Sfintilor Parinti decat ale unor personaje necanonizate de Biserica Ortodoxa . Insa acest lucru evident nu este posibil deoarece cine afla credinta ortodoxa respinge inselarile cu tot felul de zburatori si falsi facatori de minuni. ce folos ar avea cei care il promoveaza pe “sfantul” Nil Dorobantu daca ar promova adevarata Ortodoxie? Lumea ar afla adevarul si ar incepe sa-i ocoleasca pe fanii Nil Dorobantu.

De aceea este foarte usor de a profita de oamenii din Romania , foarte putini cunosc si doresc Ortodoxia adevarata , doresc false minuni, superstitii, ghicituri, eventual vrajitorii.

Mai jos a 3-a marturie despre cum Nil Dorobantu zbura , aparea si disparea . Reporterul sugereaza ca femeia respectiva il vedea cum apare/disparea dar vroia sa-l intrebe daca ii este foame pr Nil. Pai daca aprea si disparea de ce nu face o mgie sa apara niste mancare? Apoi si pr Arsenie Boca este asociat cu aceste “aparitii “. Din nou , nimic patristic, nimic ortodox.

Recomandam fanilor si amatorilor de asemenea “sfinti” efectuarea de investigatii mai aprofundate, intrucat in mod sigur mai exista cateva sute de astfel de “zburatori” care abia “asteapta” sa fie descoperiti si promovati.

Astfel Romania devine un El Dorado al “sfintilor zburatori” pentru cine doreste o modalitate de a manipula oamenii in numele credintei. In sfarsit suntem si noi primii in Europa la ceva: la numarul de “minuni”, de zburari”/levitatii pe cap de locuitor. Pe cati mai intereseaza ortodoxia Sfintilor Parinti ? Pe prea putini. Pe cati intereseaza o credinta şovaita , cu minuni , cu picturile unor eretici pe peretii bisericii ? Pe foarte multi.Acesta este explicatia pentru care ecumenismul are acesta amplore in Romania. Dumnezeu ne lasa sa avem ceea ce cautam si ceea ce ne dorim.Nimic patristic la martorii lui Dorobantu , doar o fortare a celui care ii filmeaza pe acesti oameni , pentru a smulge o declaratie cum ca pr Nil Dorobantu a fost sfant deoarece zbura sau citea ganduri.

Iata mai jos un posedat care leviteaza cu ajutorul demonilor invocati prin intermediul unor mantre. Internetul este plin cu asemenea “minuni” . Oare si individul de mai jos e sfant fiindca sta in aer?

Principiul folosit in interviurile cu persoana care marturisesc “sfintenia” pr Dorobantu este cel din filmul de mai jos.  Iata o alta mostra de “marturisire”, identica cu cele de mai sus. doar ca “minunile” unei persoane sunt inlocuite cu alte “minuni magice” . Acelasi sablon,acelasi tip de promovare prin “marturisire”,persoanele dau marturie in mod asemanator, nimic patristic nimic ortodox.

 

12 Comments

 1. Monahul Teodot a inlocuit invatatura Bisericii, a Sfintilor Parinti cu interviuri ale P.Iustin Parvu si carti cu si despre Arsenie Boca. De aceea este atat de inselat si de confuz in declaratii. Cine asculta “indemnurile si invataturile lui” ajunge in inselare.

 2. Despre blasfemie. Si ca cel ce zice ca nu e cu putinta ca cineva din generatia prezenta sa se faca partas de Duhul Sfant, precum si cel ce defaima lucrarile Duhului si le atribuie potrivnicului, introduc o noua erezie in Biserica lui Dumnezeu.

  Blasfemia impotriva Duhului Sfant

  Fratilor si parintilor, “orice pacat“, spune cuvantul preasfant al Mantuitorului, “se va ierta oamenilor, dar celui ce va blasfemia impotriva Duhului Sfant nu i se va ierta nici in veacul de acum nici in cel viitor” [Mt 12, 31-32]. Sa cercetam care este blasfemia impotriva Duhului Sfant. Blasfemia impotriva Duhului Sfant e faptul de a atribui lucrarile duhului celui potrivnic, dupa cum spune Marele Vasile. Dar cum face cineva aceasta? Atunci cand vazand cineva la unul din fratii lui fie minunile facute de Duhul Sfant, fie o alta harisma dumnezeiasca – adica strapungere, lacrimi, smerenie, cunostinta dumnezeiasca, cuvant al intelepciunii celei de sus [I Co 12, 8; Iac 3, 15-17], sau alt lucru daruit de Duhul lui Dumnezeu celor ce-L iubesc pe El [Rm 8, 28] – zice ca aceasta este din inselaciunea diavolului. La fel, si cel ce zice ca cei ce sunt manati de Duhul lui Dumnezeu ca niste fii ai lui Dumnezeu [Rm 8, 28], cei ce fac poruncile lui Dumnezeu, Tatal lor, sunt amagiti de demoni, si acesta blasfemiaza impotriva Duhului Sfant Care lucreaza intru ei [cf.2 Co 12, 11; Ef 2, 2] ca odinioara iudeii impotriva Fiului lui Dumnezeu; caci si aceia vedeau demonii alungati de Hristos si blasfemiau impotriva Duhului Lui Celui Sfant zicand fara rusine nerusinatii: “Cu Beelzebub, capetenia demonilor, scoate demonii” [Lc 11, 15]. Dar unii, auzind acestea, nu aud si vazand nu vad [Mt 13, 13], ca unii ce au iesit din ei insisi, departand si respingand de la sufletele lor intreaga Scriptura si izgonind din mintile lor cunostinta ce vine din acestea [Scripturi]; si nu tremura de frica sa spuna ca toate lucrarile Duhului de care da marturie dumnezeiasca Scriptura vin dintr-o betie si o lucrare demonica.

  Necucernicia de a tagadui lucrarea harului

  Caci, ca niste necredinciosi, care sunt cu totul neinitiati in tainele dumnezeiesti, cand aud despre iluminarea dumnezeiasca, despre luminarea sufletului si a mintii, despre vedere [contemplatie] si nepatimire, despre smerenie si lacrimile varsate prin lucrarea si harul Sfantului Duh, declara cu indrazneala, ca unii ce nu suporta stralucirea covarsitoare si puterea acestor cuvinte, avand ochii inimii mai degraba intunecati decat luminati, ca acestea vin din inselaciunea demonilor; nici osanda lui Dumnezeu, nici vatamarea celor ce-i asculta nu-i fac sa tremure, ci, indraznetii, dau marturie fara rusine ca nimic asemenea nu se mai face acum de catre Dumnezeu in vreunul dintre credinciosi, ceea ce este mai degraba necredinta decat erezie. Caci erezie inseamna a te abate in vreuna din dogmele privitoare la dreapta noastra credinta ce ne stau inainte, dar a zice ca nu mai exista acum oameni care iubesc pe Dumnezeu, ca acestia nu se mai invrednicesc de Duhul Sfant si cei botezati de El nu se fac fii ai lui Dumnezeu si dumnezei in chip constient, prin experienta si vedere, rastoarna intreaga Iconomie a Dumnezeului si Marturisitorului nostru Iisus Hristos si tagaduiesc in chip vadit innoirea [chipului lui Dumnezeu din om] stricat si dat mortii, si rechemarea lui la nestricaciune si nemurire.

 3. Domnule preot Ioan , daca aveti ceva de zis va rog sa spuneti clar si barbateste. Din mesajele pe care le-ati postat se observa ca aveti o gandire intortocheata, total necoerenta, supusa demonilor. Nu inteleg nimic din ceea ce vreti sa exprimati mai sus. O tot dati dupa cires dorind sa pareti…citit…va rog spuneti lucrurilor pe nume daca aveti ceva de exprimat. Am observat ca la fanii lui Dorobantu mintea este ca un puzzle amestecat si trebuie sa intervina cineva sa re-construiasca acel puzzle. Altfel omul respectiv(fan pr Dorobantu) devine leguma din cauza adorarii unor “zburatori”, nu mai are o gandire proprie ,libertatea de gandire i-a fost confiscata de demoni, doar executa niste ordine (chipurile “face ascultare”). Devine un zombi dependent de duhovnic care fiind si el inselat de “ortodoxia arsenista” il transforma intr-un … ostaş macarist . Apoi peste ani de zile o sa vedeti un Maglavit reeditat la Oituz, unde multimi de oameni vor adora poze cu Dorobantu, Boca,etc. Cred ca daca face cineva investigatii si sapaturi o sa afle in foarte scurt timp o duzina de indivizi inselati , care “zburau”, “levitau”, “citeau ganduri” si care ar putea foarte usor sa fie considerati “sfinti”. In asta constă ortodoxia romaneasca , superstii cu pisica neagra, ziua 13, Arsenie Boca si alte levitatii . Daca puteti sa combateti ceea ce am scris mai sus va rog sa o faceti cu argumente concrete si logice. Daca nu sunteti in stare mai bine va abtineti sa dati copy-paste din citate ale Sfintilor care nu au nicio legatura cu contexul amintit.

 4. “SFINTII” inselati romani

  Un calugar athonit.
  A-ndraznit de “ne-a smintit”.
  Vrand ca sa ne ispiteasca.
  “Zeii nostri” sa-i huleasca.
  Insa multi dintre romani.
  Cu putere in plamani.
  Strigau tare ca turbatii.
  Nu ne huliti inselatii :
  Boca, visarionistii.
  Dorobantu si stilistii.
  Veronica, Maglavit.
  Iata un popor smintit.
  Gheron Sava Lavriotul.
  Vrea “sa ne-nsele” cu totul.
  Cu Credinta cea smerita.
  Ce nu poate fi primita.
  Adio…Ortodoxie.
  Primesc doar “ce-mi place mie”.
  Erezii si inselari.
  Si-n Dogme modificari.
  Astazi Tara noastra vrea.
  Chiar Credinta a-si schimba.
  Si numele Romania.
  Sa-l preschimbe-n “Arsenia”.
  Dumnezeu sa ne pazeasca.
  De-nselarea cea draceasca.
  Si sa cugetam smerit.
  Ca un popor “ne-smintit”.

 5. Domnule Admin !
  Nu vreau sa lungesc discutia ca nu are rost !
  Dar vreau sa te intreb : Ce ai facut tu pentru oameni ? Cati oameni ai adus tu la credinta ? Acesti doi mari traitori au salvat atatia oameni de la pieire. Tu nici macar nu i-ai cunoscut fata in fata si indraznesti sa spui ca sunt inselati. Cei care i-au cunoscut face to face sunt inselati si prosti numai tu esti marele luminat si destept. Iar sa crezi tu ca i-ai inteles pe sfintii parinti mai bine decat acesti mari traitori este nebunie curata.
  Asta ne mai lipsea acum in aceste vremuri tulburi in loc sa fim sudati uniti si sa ne vedem cu adevarat de mantuire cautam nod in papura la sfinti. Maine poimane ce o sa mai apara inselarile parintelui Iustin Parvu?!?!?!?!? Inselarile Parintelui Cleopa?!?!?!?!? Fereasca Dumnezeu !!!!!!!!!!!!!!!
  Iar in privinta minunilor false de care spui, de exemplu la mormantul Parintelui Arsenie Boca cele mai mari minuni care se petrec si se petrec cu carul , sunt intoarcerea omului la Hristos intoarcerea omului la credinta , indreptarea omului spre scaunul de spovedanie , diavolul ar face asa ceva ?????????????????
  Am o gramada de prieteni care nici nu vroiau sa auda de biserica si de spovedanie iar de cand au trecut pe la mormantul sfantului parinte au inceput sa vina la biserica .
  Ai face bine sa cauti ceva mai bun si mai folositor de suflet de facut decat sa provoci tulburare.
  Dumnezeu sa ne ierte pe toti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Are importanta ce am facut eu , un biet anonim? Sau are importanta cati oameni se duc si se inchina la un inselat precum pr Arsenie Boca?

 6. eu il inteleg f.f.bine pe preotul IOAN ce vrea sa zica.Adica la noi iN tara sunt f.multi marturisitori ,mai ales din tara Fagarasului care relateaza despre par.Arsenie Boca si ajutorul dat lor,sunt carti intregi cu astfel de dovezi!SF.IGNATIE BRIANCININOV zice ca NIMENI NU POATE FACE MINUNI ,adica vindecari DECIT CU AJUTORUL LUI DUMNEZEU.Iar cine nu crede acestor minuni,sunt blasfemiatori ,adica sunt asemenea celor din timpul mintuitorului ,fariseii care spuneau ca IISUS HRISTOS vindeca si scoate demoni cu ajutorul lui belzebut.Eu am auzit PERSONAL la prislop demonii din doua femei strigind;AESENIE BOCA MA ARZI ,MA ARZI ARSENIE BOCA .ori cine poate sa ii arda pe demoni decit DUMNEZEU SI CELOR LA CARE LE DA EL adica sfintii lui.
  Intr-o vreme cind se mergea cu carutele la SF.liturghie se aduna f.f.multa lume la SIMBATA la SF.LITURGHIE unde participa ARSENIE BOCA ,iar la man.TARNITA unde era staret par.NIL DOROBANTU se facea liturghia cu usila si geamurile deschise caci nu erau microfoane pe vremea aia.Ei spuneti dvs.care preot mai aduna atitA lume la predica ca ei ???De ce nu ascultati marturiile monahiilor de la Tarnita caci sunt pe net ,cele care l-au cunoscut direct pe par.NIL.Care preot isi mai da incaltarile unui sarac ca si par.NIL si sa ramina descult.Era extrem de urmarit de securitate si stia ca vin securistii sa–l ridice[de unde stia oare?]si s-a dus in cocina porcilor si -s-a culcat pe doi porci ,incit securistii l-au considerat nebun si au plecat.Ca sa scape de securitate a trebuit sa faca pe nebunul ,o spune in carte asta.ia incercati dvs,sa va culcati pe un porc si sa vedeti daca sta porcul asa cum a stat la el.Inchis fiind pt credinta ,considerat pericol pt ca se aduna f.f.multa lume unde litughisea El si unde predica ,la procesul sau a vorbit 2 ore,si la sfirsit acuzarea i-a luat apararea,adica i-a devenit aparare,iar studentii adusi spre a face tambalau au tacut chitic,iar daca cineva ar fi intrat in Ssla de judecata s-ar fi intrebat cine ii acuza pe comunisti la ei acasa ,adica in justitie ,care era tot a lor ,a comunistilor[din cartea NIL DOROBANTU ,flacara vie a monahismului romanesc in sec. xx].
  Noi romanii nu am apreciat valorile intelectuale si duhovnicesti si de aceea ne merge asa de rau ..sa nu ne mai miram.Aruncam cu acuzatii cind sunt martori si carti cu martutii ale acestora ,mai ales legate de par.ARSENIE BOCA.DOMNUL SA NE LUMINEZE.Sa ne informama inainte de a acuza .

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*