Parintele Claudiu Vasile Maria anunta intreruperea pomenirii episcopului

Vrednic este!

Parintele Claudiu Vasile Maria – parohia Sutesti – Valcea anunta printr-o scrisoare intreruperea pomenirii episcopului Varsanufie din cauza ca acesta nu ia atitudine impotriva ereziilor adoptate la psudo-sinodul din Creta 2016.

Evident IPS Varsanufie motiveaza ca el nu a participat in Grecia la asa zisul sinod insa a participat la sedinta Sinodului BOR care a primit si acceptat ereziile adoptate in Creta.

Iata scrisoarea :

Înaltpreasfinţite Stăpâne,

           Cu adâncă durere în suflet, asemenea multor preoţi şi creştini din ţara noastră, vin şi eu cu această scrisoare înaintea Înaltpreasfinţiei Voastre, spre a-mi arăta amărăciunea pricinuită de hotărârile Sinodului din Creta. Consider că este mai de folos a-mi exprima opinia mea înaintea Înaltpreasfinţiei voastre, decât a adopta o atitudine de tăcere, indiferenţă sau neştiinţă, toate acestea fiind păcate în condiţiile date, asemenea necredinţei.

            Înaltpreasfinţia voastră, referitor la hotărârile Sinodului din Creta, nu pot să stau indiferent la ceea ce s-a semnat acolo, deoarece aceste hotărâri vizează viaţa noastră de zi cu zi, viaţa preoţilor şi a credincioşilor, viaţa poporului român. Cine poate garanta prezenţa Duhului Sfânt la slujbele noastre dacă am căzut în erezie? Ce se alege de sufletele noastre dacă pierdem pe aliatul său dintotdeauna, Duhul Sfânt care a ţinut „sufletul în trup şi carnea în oase”?

            Sunt consecinţe prea grave, Înaltpreasfinţia Voastră şi de aceea cu durere şi mâhnire în suflet am hotărât să opresc pomenirea Înaltpreasfinţiei Voastre de la Sfintele Slujbe.

            Acum în aceste momente, este nevoie mai mult ca oricând de mărturisire şi de curaj, aşa cum au avut Sfinţii Martiri Brâncoveni.

            Este nevoie pentru Ortodoxia românească să fie salvată de ierarhii ei. Ce este mai uşor a zice? „da ecumenismul este erezie” sau „retragem iscălitura noastră până la o nouă decizie”. Vor fi cinstiţi de popor ca unii ce au apărat Ortodoxia şi L-au marturisit pe Hristos, adevăraţi arhierei ai Bisericii Sale.

            Vă conjur, Înaltpreasfinţia Voastră, să fiţi şi de această dată, alături de popor. Fiţi apărătorul Ortodoxiei şi al neamului românesc, fiţi eroul Râmnicului pe care îl păstoriţi.

           

            Aşa să ne ajute Dumnezeu în veci. Amin.

 

Preot Maria Vasile Claudiu – Parohia Pietroasa – Suteşti

 

 

 

3 Comments

  1. mult va iubeste MAIC ADOMNULUI pe voi ,pe valceni…sa aveti doi parinti nepomenitori in acelasi judet ….VREDNIC ESTE PAR CLAUDIU CA A ALES CRUCEA ….CU TOATE CA ARE FAMILIA SI COPII….NEVREDNICI SUNT TOTI ARHIEREI ROAMANI ..SI TOTI POPII COLABORATORI…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*