Episcopul Varsanufie trimite prigonitori asupra preotului nepomenitor Claudiu Maria

Scrisoarea publica de marturisire pe care parintele Claudiu Maria a facut-o nu a ramas fara urmari. Astazi 14 mai 2017 protopopul Cârţan insotit inspectorul Lixandra Petre Iulian si un diacon au sosit la Sutesti pentru a tulbura Sfanta Liturghie si totodata linistea enoriasilor din zona. Acest diacon a notat toate numerele de la masinile parcate in zona bisericii. Atitudine securista , politieneasca, nicidecum duhovniceasca. Acesti indivizi nu au nicio legatura cu preotia , cu credinta ortodoxa .

Interesant este ca acestia au venit insotiti de 4 indivizi ,care nu au nicio legatura cu biserica sau cu credinta ortodoxa , acesti 4 indivizi fiind in postura de bodyguarzi. Ne-am obisnuit ca atunci cand episcopii si ierarhii ies in public sa fie si jandarmi si organe de ordine , intrucat acesti ierarhi (presupusi alesi ai lui Hristos) simt nevoia sa fie aparati de politie. Ei nu isi pun increderea in Hristos ci in … jandarmi. De altfel se stie ca episcopul locului Varzanufie , nu are nicio frica de Dumnezeu, ci doar de opinia publica si de ereticul patriah Daniel. De aceasta data protopopul Cârţan si inspectorul Lixandra Iulian au venit insotiti de niste indivizi cu muschi, cu fete de puscariasi dupa cum se vede in filmari.

Chiriarhul locului, episcopul Varsanufie, a trimis la fata locului niste trepadusi,  desi unii dintre ei sunt preoti, nu au pace , sunt munciti in sufletul lor , au tot felul de ispite si necazuri in viata lor. Dupa cum se vede in filmare , acesti 3 reprezentanti ai episcopiei , nu au un punct de vedere pe care sa il poata articula, sunt muti , au creierul blocat, nu isi pot exprima gandurile sau parerile. Atitudine papala, preotii BOR nu gandesc deloc, nu au voie sa aiba pareri, parerea patriarhului este insusita pe tot curpinsul tarii. Practic dogmele, canoanele si Sfintii Parinti nu mai conteaza catusi de putin . In niciun caz nu au o atitudine de preoti, nu stiu cine ar putea sa ceara vreun serviciu religios de la asemenea actori , la care credinta este pe ultimul loc. Ma gandesc cu groaza cum ar fi sa ma spovedesc la asemenea preoti…brrrr…

Cum spuneam mai devrem, acesti 3 reprezentanti au venit in parohia Sutesti in dimineata zilei de 14 mai 2017 in jurul orei 8 , in mod abuziv au intrat in altar pregatindu-se sa slujasca. Din nou atitudine papista, faptul ca domnul Cârţan este protopop crede ca este stapan de sclavi. Oare cate mizerii mai pot indura bietii preoti din Romania din partea unor asemenea personaje ? Nu au prezentat nicio imputernicire din partea chiriahului deci nu aveau nicio cadere sa tulbure Liturghia , cu atat mai putin pe locuitorii din zona. Dar principiul in BOR este principiul sclav-stapan , latura duhovniceasca este in proportie de 0% in relatiile dintre clerici.

Parintele Claudiu a refuzat sa liturghiseasca cu acestia , a refuzat sa fie partas la o liturghie necanonica prin pomenirea numelui unui episcop eretico-ateu Varsanufie. Pr Claudiu si-a dat jos hainele de preot si a iesit din biserica . In acest timp , in altar, in timpul Liturghiei, protopopul Cârţan a cotrobăit prin geanta parintelui Claudiu , furand diverse obiecte, printre care stampila si chitantierul. Pr Claudiu va depune o plangere penala pentru infractiunea de furt. Din nou se observa mentalitatea, apucaturile acestor indivizi , total nedemni de preotie. Daca protopopul baga mana in geanta colegului preot atunci la ce ne mai putem astepta de la preotii BOR? Atentie la portofel cand intrati intr-o biserica ortodoxa, daca preotul nu si-a indeplinit targetul de vanzari , s-ar putea sa va „faca la portofel”.

Apoi indivizii cu fete de puscariasi ce i-au insotit pe reprezentantii jalnici ai episcopiei, au schimbat butucul de la usa principala a bisercii. Un alt lucru josnic la care s-a pretat protopopul Cârţan este ca a introdus bete de chibrit in incuietoarea celei de-a doua usi a bisercii – cea de la altar, pentru ca nimeni sa nu mai poata intra in biserica . Cum poate face un sef de preoti asemenea fapte? Nu ii intereseaza ca satenii si oamenii au observat acest lucru ? Nu mai au niciun pic de rusine…

Planul lor premeditat a avut si greseli- au venit doar cu un butuc. Deh , vremuri austere ,in care preotii au target de vanzari la lumanari, sunt contabili si agenti comerciali, nu mai au timp sa se ocupe de cele duhovnicesti. Preocuparea principala este sa colecteze bani de la populatie. Zeci de milioane de EUR este “cifra de afaceri” a BOR , gestionta de episcopii – contabili – manageri intr-un mod netransparent.

Unii enoriasi si-au lasat genti si alte obiecte personale in biserica pe care numai cu ajutorul politiei prezente la fata locului au putut sa le recupereze intrcat biserica a fost inchisa cu cheia. Protopopul Cârţan, care nici nu intelege dogmele credintei, arunca la gunoi canoanele Ortodoxiei, are impresia ca este sef peste tot satul, peste preoti si mireni, eventual peste tot globul pamantesc.

Din nou reprezentantii episcopiei au dovedit ca nu sunt vrednici de rangul de preot sau de diacon , se dovedeste inca o data ca in ziua de astazi cei alesi de catre episcopi pentru a fi preoti sunt selectati anume cu un grad de inteligenta scazut, cu o foarte slaba cunoastere a credintei ortodoxe, obedienti , semidocti cu mentalitate retarda . De exemplu Lixandra Iulian Petre a avut o ascensiune rapida de la rolul de simplu cantaret la preot inspector in numai cativa ani. Am inteles ca acest individ este parte din consistoriul episcopiei Valcii. Cum ar putea acest individ certat cu moralitatea, emanand in jurul lui o atitudine de lingau sa fie judecator al unor preoti marturisitori? Discutand cu cativa preoti din episcopia Valcii am aflat despre atmosfera de teroare si de sclavie cu care sunt “blagosloviti” preotii de catre Varsanufie si acolitii lui. Preotii cad in pacatul urii episcopului, a colegilor preoti, din cauza “mancatoriei” tolerate de catre episcop. Intrigi si interese meschine la “palatul” lui Varsanufie .  Episcopii zilelor noastre apreciaza asemenea oameni care executa ordinele fara discernamant, fara cartire, indiferent de reguli, canoane, credinta sau frica de Dumnezeu. Niste indivizi cu creierul spalat, care il vand pe Dumnezeu in fiecare zi sau ora , daca primesc ordin de la sefii lor. Nu ii intereseaza mantuirea catusi de putin , tot ceea ce conteaza este sa-l satisfaca pe seful lor , sa-i intre in graţii cat mai repede.

Inca o mostra de mandrie, lasitate, rautate, erezie, lipsa de omenie din partea episcopului Varsanufie care asmute catelusii pe oricine indrazneste sa fie ortodox sau are pretentia sa se mantuiasca.

 

Filmari :

 

 • sosirea echipei de la Episcopie
 • “Bodyguarzii” episcopiei

 • Dupa Sf Liturghie jalnicii preoti ai episcopiei Valcea

 

 

 

 

39 Comments

 1. Foarte bine a procedat parintele Claudiu Vasile Maria ca nu a slujit cu tortionarii. Ne rugam sa-l intareasca Dumnezeu pe calea marturisirii, sa aduca bucurie acolo unde stapaneste tristetea si sa vindece ranile celor bolnavi sufleteste, cu puterea si purtarea de grija a lui Hristos!

 2. Hristos a inviat! Pacat ca astfel de lucruri se intampla in BOR, cand islamul si terorismul bate la usa..
  Se pare ca a devenit o moda dupa Sinodul din Creta ca unii preoti sa intrerupa pomenirea ierarhilor pe motiv de acceptare a ereziei. Care erezie? Faptul ca se recunoaste denumirea istorica a “celorlalte biserici”? Da. Singura si adevarata Biserica este cea Ortodoxa si numai ea are Harul Duhului Sfant.
  Dar, daca pe cineva il cheama “schiopu”, asta e numele lui, identitatea lui care il deosebeste de ceilalti, nu inseamna ca el, ontologic, in fiinta sa este schiop in realitate, in viata. Asadar, “celelalte biserici” le numim biserici, dar nu inseamna ca ele sunt fiintal Biserica lui Hristos.
  Daca citim opera Sf. Dionie Areopagitul vom invata ca ingerii, ierarhia cereasca, se impartaseste de harul lui Dumnezeu prin mijlocire, luminarea producandu-se din treptele cele mai inalte spre cele mai de jos, cu alte cuvinte harul nu se impartaseste haotic, fara o ordine, stabilitate sau ierarhie. Cum ierarhia bisericeasca este oglindirea armoniei ingeresti, daca tu, ca simplu crestin ortodox, sau preot, sau episcop, daca nu esti intr-o ierarhie, harul nu se impartaseste. Preotul nu are putere de la sine, ci prin delegare. Daca preotul nu-si pomeneste episcopul canonic iese din ierarhia care asigura curgerea harului. Antimisul sfintit si semnat de arhiereul canonic este dovada succesiunii apostolice, dupa cum spune Sf. Ignatie Teoforul in sec.2: “Unde este episcopul, acolo este si Biserica
  Din cate am vazut, in Creta patriarhii au slujit liturghia ortodoxa… fara filioque, cu paine dospita, cu icoane, cu lumanari, cu vesminte… nu am vazut vreun pastor neoprotestant dand “Pace tuturor!”
  Sa-i multumim Domnului ca asa cum suntem, poate cu scapari, poate cu greseli pe care doar timpul le va proba, Il cunoastem pe Hristos, si nu ne inchinam la semiluna sau soare.
  Hristos in mijlocul nostru!

 3. Mithat : ne poti da un singur exemplu in care greselile dogmatice au fost acceptate de catre Sfintii Parinti? Afirimi ca “Sa-i multumim Domnului ca asa cum suntem, poate cu scapari, poate cu greseli pe care doar timpul le va proba, Il cunoastem pe Hristos, si nu ne inchinam la semiluna sau soare.”
  Oare Il cunostem pe Hristos? sau ne inchinam la un idol? Duhul Sfant purcede DOAR de la Tatal. Daca admitem “mici greseli” precum “Duhul Sfant purcede si de la Fiul” atunci nu ne mai referim la Hristos. Se incearca relativizarea Credintei. Se incearca schimbarea credintei. Tu esti unul dintre cei care accepta inovatii. Sfintii Apostoli ne-au spus ca dogmele Ortodoxiei nu pot fi schimbate. Cine face acest lucru anatema sa fie. Asta spune Sf Apostol Pavel. Nu stiu daca observi antiteza: Sfantul Apostol PAvel spune anatema celor ce schimba credinta iar tu spui ca sunt acceptate si scapari si greseli. Oare pe cine sa credem? pe tine sau pe Sfantul Apostol Pavel?

 4. experimentul pitesti este facut si sa ne rugam lui Dumnezeu sa putem arata mila pacii fata de toti. sa ne bucuram in prigonire. Hristos este viu!

 5. Pentru Admin.
  Micile greseli si scapari la care ma refeream nu erau notiunile de dogma ortodoxa, care nu pot fi nicidecum modificate sau supuse compromisului, ci ma refeream la metodele de pastoratie. Da, accept inovatiile care nu afecteaza dogmele. Sinodul din Creta a abordat probleme de pastoratie, nu doctrinare. M-am casatorit ortodox cu o romano catolica. Deh… iubirea nu prea a tinut cont de confesiune… iubirea e o Taina.. apropo.. Care din cele 7 Sinoade Ecumenice sau ce Sinod local rasaritean a stabilit ca sunt 7 Sf. Taine?
  Am colegi adventisti, penticostali cu care ies la o bere, mergem la film, cand trecem pe langa Biserica San Marco din Venetia, intram, eu ma inchin la moastele Sf. Evanghelist Marcu, ei se uita la mine… si?! inca cred in Maica Domnului, nu sunt nici hiliast, nici iconoclast… sunt crestin ortodox. Ah.. si cel mai bun prieten al meu e musulman.. ce sa-i fac? sa nu mai vorbesc cu el? Doamne Sfinte!
  Hristos ieri si azi si in veci este Acelasi, dar modul in care el Il prezint pe Hristos oamenilor s-a schimbat odata trecerea timpului. Sa imi spuna si mie cineva: uite! documentul asta acceptat in Creta e eretic! Matei Vulcanescu imi spune mie de Sinoadele 8 si 9 Ecumenice? Ce Sinod ortodox le-a numit asa? El? Accept importanta colosala a sinoadelor din timpul lui Fotie si Palama, dar nu le-a numit nimeni ecumenice.. asta e o inovatie.
  Si da… credeti ce zice marele Pavel

 6. pt.Mithat:E bine ca ,,INCA ” mai crezi in Maica Domnului.Oricum,nu mai ai mult si nu ai sa mai crezi,tinand cont si de ce prieteni ai si,mai ales,de ce sotie(romano-catolica)Cata binecuvantare ai putut primi prin casatorie daca te-ai unit cu cineva care apartine,,bisericii”catolice despre care cred ca stii ca are o multime de erori dogmatice?(spuneai ca dogmele ortodoxe nu pot fi supuse compromisului).

 7. Sa nu uitam ca Dumnezeu este IUBIRE, sa lasam judecata pe seama Judecatorului caci scris este” cine judeca se face judecator si nu mai este implinitor al legii”, Iisus Hristos ne invata sa ne iubim vrajmasii, aceasta este CREDINTA ADEVARATA: IUBIREA! Nu conteaza in ce religie se naste omul, caci nu alege el, este zamislit de Domnul din pantecele mamei lui, DAR MANTUIREA ESTE PENTRU TOTI! DOMNUL se uita in INIMA omului! Acolo se afla adevarul si adevarata credinta! Cine IUBESTE PE TOTI, se roaga pentru toti, are inima curata si fara viclesug…se afla pe calea ce dreapta. Iisus Hristos,,APOSTOLUL si ARHIEREUL nostru” ne-a invatat :”EU sunt CALEA, ADEVARUL si VIATA”!Iisus a iubit pe toti, a ajutat pe toti, a vindecat pe toti, a iertat ….aceasta este deci CALEA, ADEVARUL si VIATA.Cine nu iubeste la fel cum a iubit Iisus, se amageste singur si rataceste desi cunoaste cuvantul, IUBIREA este calea cea mai sigura spre MANTUIRE!

 8. Cand ne judecam intre noi nu facem altceva decat sa cadem din IUBIRE! Sa nu devenim noi dusmanii nostri proprii si sa uitam ca dusmanul adevarat se bucura de o astfel de dezbinare, ci sa fim cu adevarat madulare ale lui Hristos, fiecare implinindu-si roulul prentru care a fost creat. Sa nu uitam pentru ce luptam: MANTUIRE! Caci uitand scopul/tinta ne vom impiedica si riscam sa nu ajugem la ceea ce ne dorim si astfel mare va fi durerea sufletelor noastre!

 9. Iisus insusi a mancat cu pacatosii, a primit pe pacatosi caci a zis Domnul:”Nu cei sănătoşi au nevoie de doctor, ci cei bolnavi. N-am venit să chem pe cei drepţi ci pe păcătoşi la pocăinţă.”, iar cei ce se credau drepti (fariseii si carturarii) il judecau pentru acestea, stim insa ca Iisus implinea IUBIREA! Sa nu cumva sa fim ca fariseii si carturarii aceia care desi credeau drepti dar nu erau!!! Daca traim in mijlocul paganilor atunci sa facem ceea ce Iisus ne-a invatat :”Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri”.Amin!

 10. Mihaela ai vazut la Sfintii Parinti ca erau in comuniune cu cei care stricau credinta (ereticii)? Daca da ne poti da un exemplu?

 11. Apostolul Pavel ne spune in 1 Corinteni 13 ”Acum dar rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea, dar cea mai mare dintre ele este dragostea.” Deci intelegeti voi ca de avem CREDINTA dar nu avem DRAGOSTE, nu avem nimic!?! Putem cunoaste toate dogmele ortodoxiei si sa ne tinem de ele cu toata taria, dar de nu avem DRAGOSTE, nu avem nimic de mostenit, caci IMPARATIA CERURILOR este a DOMNULUI, care este IUBIRE! Sa cautam sa implinim deci IUBIREA si nu vom gresi!

 12. Sfintii Parinti au trait in paganism, iubeau si faceau bine tuturor, doar cand au inceput sa fie prigoniti ca si crestini, atunci au marturisit pe Hristos cu jertfa propriei lor vieti, dar pana atunci traiau impreuna cu ei, faceau bine, faceau milostenie, ii iubeau pe toti.Sfintii Parinti au biruit raul cu binele precum Iisus Insusi ne-a invatat!

 13. Atata timp cat mai marii nostrii nu ne interzic sa slavim pe Domnul, sa facem Sfanta Liturghie, sa urmam lui Hristos, atunci nu avem de ce sa ne impotrivim.Iisus insusi ne spune sa ne iubim vrajmasii si deci daca unii il considera vrajmas pe Episcop, atunci de vor sa urmeze cu adevarat lui Hristos, sa il iubesca si sa pomeneasca numele lui in Biserca stiind ca porunca Domnului o implinesc si deci rasplata de la Domnul vor primi!

 14. Pentru Nicoleta: vom muri si vom vedea!… imi poti garanta tu ca nu voi sta in rai impreuna cu sotia si prietenii mei?! Cine v-a pus pe voi judecatori ai lumii?
  “Femeia necredincioasa se sfinteste prin barbatul credincios” nu?!
  Daca in timpul lui Hristos, la evenimentul cu femeia pacatoasa, printre oamenii de acolo s-ar fi aflat un crestin ortodox “autentic” sigur ar fi aruncat primul cu piatra.
  Judecand pe aproapele, te faci uzurpator al dreptului suprem al lui Dumnezeu.. si sa nu uitam: ultimul criteriu dupa care va fi judecata lumea este IUBIREA, nu cuprinsul de la sfarsitul cartii de Dogmatica ortodoxa.
  Sa nu ai comuniune (nu cultica, liturgica sau doctrinara), cu cei de alte confesiuni te face pe tine ortodoxul, un neoorigenist cu diploma: predestintatia!
  Tocmai ce am fost in iarna cu unii dintre” ghinionistii” mei prieteni la o conferinta a unui preot ortodox … si?! ce canon am incalcat?
  Pentru Mihaela: Totusi trebuie sa avem grija! Daca iubirea pe care o avem initial se tranforma in rautate, ura, incrancenare, dupa cine stie ce circumstante si contexte, aceea nu e si nu a fost iubire! Iubirea presupune iertare si smerenie, altfel, este egoista si luciferica. Iubirea agapica crestina nu este pentru un timp si pentru unii, ci este continua, universala si nemuritoare.
  Voi credeti ca Sfintii Parinti au trait intr-un mediu ortodox in totalitate? Eu nu. Sigur Sf. Ioan Hrisostom inchiria o corabie de la un eretic, mai mergea la piata unde comertul era facut majoritar de arabi si persi, mai cumpara hartie pentru scris de la egipteni…
  Si Sf. Grigorie si Vasile la Atena si in Alexandria la studii nu aveau colegi eretici? Nu cred ca aveau cursuri VIP pentru ortodocsi!
  Daca Sf. Ioan Postitorul ar fi trait in zilele noastre sigur canoanele sale nu erau asa cum le-a lasat.
  Ortodoxia presupune si cultura! Daca era sa nu avem comuniune cu ereticii probabil astazi am fi scris pe coji de brad.. Prin 1780 Sf. Nicodim Aghioritul a tiparit Filocalia in Venetia si erau cam multi eretici pe acolo..Sau a stat sa faca intai o catehizare si apoi o exorcizare?! Hai sa fim seriosi si realisti!

 15. imi veti spune ca si laicii fac parte din Biserica, asa e.. noi in jurul nostru facem ce vrem cu credinta noastra..
  dar sa nu trasam coordonate arhiereilor, caci tot prin randuiala lui Dumnezeu au ajuns episcopi. Are Hristos grija de Biserica lui. Nu trebuie sa facem noi pe marturisitorii

 16. Madularele Bisericii (deci si laicii) au voie sa judece pentru motiv de erezie. Mai citeste, mai documenteaza-te.

 17. pentru admin: numesti eretici pe cei sub a caror ierarhie esti? Daca da, atunci singura solutie pentru cei ce cred ca slujesc cui nu trebuie este sa se lepede , sa paraseasca singuri ierarhia daca nu vor sa fie sub ea! Este exemplul fiului care se intoarce impotriva tatalui, dar va putea fiul sa conduca familia cat timp tatal este in viata? Nu! Mai degraba paraseste fiul casa, daca nu ii convin regulile!Caci tatal are putere asupra lui cat timp acesta este sub autoritatea lui, in casa lui! Judecati singuri acestea cu mintea voastra!

  • EREZÍE, erezii, s. f. 1. Doctrină sau credință religioasă care ia naștere în sânul unei biserici, abătându-se de la dogmele consacrate, și care este condamnată de biserica respectivă (Biserica fiind reprezentata de conducerea ei nu de cei de sub ea). Conform definitiei deci eretici sunt cei ce se abat de la Dogma consacrata si astfel Conducerea Bisericii (mai Marii ei) clar nu vor permite aceasta razvratire, scopul fiind chiar pastrarea integralitatii Bisericii cu tot ceea ce presupune ea, tocmai de aceea sunt pusi acolo. Si deci se inverseaza situatia, pentru admin: conform definitiei cei ce se razvratesc impotriva Bisericii (ca TOT Unitar) aceia sunt ereticii!

 18. ma intreb…. unii sunt chiar platiti sa faca dezbinare in sanul Bisericii Ortodoxe? sigur. Inversunarea unora in se bate cu pumnii in piept asta demonstreaza… Un prieten din Bucuresti imi spune ca e un calugar “protesteaza” la patriarhie pr retragerea semnaturilor din Creta..intrebat daca are binecuvantarea staretului a raspuns ca nu-i trebuie ca e ecumenist ca pomeneste arhiereul.. deci? Despre ce vorbim? Sa pleci din manastire fara binecuvantare nu e o incalcare a canoanelor.
  Hotul striga hotii!
  Pentru bani, orice devine erezie.

 19. daca ar veni Hristos acum si ar vorbi cu o femeie catolica cum a vorbit cu samarineanca L-ar da afara din Biserica pe care a intemeiat-o pt ca e ecumenist.

 20. Mithat viclenia ta iese la iveala foarte usor. PE cei ca tine Hristos ii vadeste in fata oamenilor. De ce esti viclean? pentru eu mai sus am vorbit despre schimbarea credintei de catre ierarhii BOR(de aceea sunt eretici) iar tu in mod subtil si viclean spui ca daca Hristos ar vorbi cu o catolica ar fi cataloat drept eretic. Iti sesizezi propria viclenie? a schimba si a vorbi sunt doua verbe total diferite cu semnificatii extrem de diferite. Asta este viclenia ecumenista. Manipulezi vorbe in mod viclean ca sa arati ca ai dreptate si sa te indreptatesti. Nu mai vorbesc despre hula pe care o comiti cu afirmatiile tale. Asa au facut Sf Parinti? ia aminte la ei. Tu doar esti platit de ecumenisti sa intri pe site-uri , sa postezi chipurile niste informatii adevarate, tu esti plin de blandete si discernamant iar noi suntem niste fanatici plini de ura. Nu cred ca mai are rost sa polemizam cu tine este doar pierdere de vreme. Tu esti extremist si fanatic intrucat lupti impotriva Bisericii lui Hristos , sustii schimbarea dogmelor totul sub masca unei blandeti si a unei interpretari eronate a Sfintei Scripturi.
  INca o data: una este sa vorbesti cu un eretic si lta sa schimbi dogmele pentru intregi popoare. Acesta confuzie din capul tau pe care vrei sa o propagi si pe acest site seamana izbitor cu atitudinea ereticilor ecumenisti(scuzati pleonasmul) . Mergi pe site-ul patriarhiei si posteaza-ti confuziile dogmatice acolo ca aici nu este loc.

 21. Sfintii Parinti au fost in ascultare si supunere deplina a Bisericii, tocmai de la ei s-a invatat aceasta, si ei ne-au invatat ca oricine nu se supune nu este in ascultare si daca cineva nu este in ascultare fata de Biserica cum ar putea fi in ascultare de Dumnezeu?!!??! Caci stim cine nu a fost in asclutare de Dumnezeu de la inceput, si cine s-a razvratit: diavolul care isi castiga acum fii printre cei chemati. Biserica este tradata de proprii ei fii, precum Iisus a fost tradat de unul dintre proprii lui apostoli: Iuda. Stim deci ca diavolul face ceea ce a facut de la inceput: dezbina, desparte. ASCULTAREA deci arata SMERENIA! Iisus a spus”Invatati-va de la mine ca sunt BLAND si SMERIT cu inima”. Unde este deci Blandetea si Smerenia celor ce pretind ca fac dezbinare in numele credintei???!!!! Si ca sa vedem mai bine unde ne situam ne uitam in ograda celor ce au pastorit si care acum se razvratesc in numele credintei, si ce vedem? O turma de lupi in loc de oi! Stim deci cine este pastorul: un lup (deghizat in oaie). Pastorul adevarat care paseste pe urmele Domnului Pastorul cel BUN, va avea cu siguranta in urma lui o turma de OI.

 22. Iata ce ne invata Apostolul Pavel, Romani 13:1/8
  1.Tot sufletul să se supună înaltelor stăpâniri, căci nu este stăpânire decât de la Dumnezeu; iar cele ce sunt, de Dumnezeu sunt rânduite.
  2. Pentru aceea, cel ce se împotriveşte stăpânirii se împotriveşte rânduielii lui Dumnezeu. Iar cel ce se împotrivesc îşi vor lua osândă.
  3. Căci dregătorii nu sunt frică pentru fapta bună, ci pentru cea rea. Voieşti, deci, să nu-ţi fie frică de stăpânire? Fă binele şi vei avea laudă de la ea.
  4. Căci ea este slujitoare a lui Dumnezeu spre binele tău. Iar dacă faci rău, teme-te; căci nu în zadar poartă sabia; pentru că ea este slujitoare a lui Dumnezeu şi răzbunătoare a mâniei Lui, asupra celui ce săvârşeşte răul.
  5. De aceea este nevoie să vă supuneţi, nu numai pentru mânie, ci şi pentru conştiinţă.
  6. Că pentru aceasta plătiţi şi dări. Căci (dregătorii) sunt slujitorii lui Dumnezeu, stăruind în această slujire neîncetat.
  7. Daţi deci tuturor cele ce sunteţi datori: celui cu darea, darea; celui cu vama, vamă; celui cu teama, teamă; celui cu cinstea, cinste.
  8. Nimănui cu nimic nu fiţi datori, decât cu iubirea unuia faţă de altul; că cel care iubeşte pe aproapele a împlinit legea. Nu pe PREOTI trebuie sa ii aparam si nu numelor lor sa slujim ci lui Dumnezeu , iar BISERICA este a lui Dumnezeu! Preotii care se simt prigoniti sa i-a aminte la Hristos, Acesta nu s-a razvratit nici impotriva lui Pilat nici a lui Irod in mainile celor carora a fost dat, ci a rabdat toate cu smerenie si blandete! Luati exemplu Preotilor care va razvratiti impotriva Bisericii si trageti dupa voi si sufletele celor pe care trebuia sa ii pastoriti cu credinta si cu nadejde! Apostolul Pavel cand era prigonit i-a intarit pe crestini sa se roage pentru el, nu sa se razvrateasca pentru el! Iisus Hristos cand a fost prins in Gradina Ghetsimani a cerut ca cei ce sunt cu el sa fie lasati liberi, deci a salvat sufletele lor nu le-a pierdut! Asa se cuvine deci ca preotii sa ii intareasca pe crestini, ca atunci cand ei sunt prigoniti: sa se roage, sa nadajduiasca, sa ceara la Domnul, dar ceea ce vedem la preotii acestia care refuza una si alta ”in numele credintei”este ca pierd sufletele celor ce i-au pastorit, acestea sunt ca niste oi ratacite care nici de Biserica nu mai asculta crezand ca Preotul era Mantuirea lor! Dragi CRESTINI , IiSUS HRISTOS ESTE APOSTOLUL SI ARHIEREUL NOSTRU! Preotii in toate timpurile au fost prigoniti, nu deznadajduiti, ramaneti in ascultare fata de Biserica, caci ACEASTA este a lui HRISTOS, insa preotii sunt doar niste oameni care ei insisi pot cadea din credinta! Nu va incredeti in oameni ci in Dumnezeu! Dumnezeu tine Biserica! Preotii care cad , cad din cauza necredintei lor! Domnul sa ne binecuvinteze pe toti si sa ne lumineze cu Duhul Sfant ca sa cunoastem ADEVARUL!

 23. pentru admin: Ratacesti pentru ca nu cunosti si nu intelegi Sfanta Scriptura! Citeste din nou, Apostolul Pavel, Romani 13:1/8
  1.Tot sufletul să se supună înaltelor stăpâniri, căci nu este stăpânire decât de la Dumnezeu; iar cele ce sunt, de Dumnezeu sunt rânduite.
  2. Pentru aceea, cel ce se împotriveşte stăpânirii se împotriveşte rânduielii lui Dumnezeu. Iar cel ce se împotrivesc îşi vor lua osândă.
  3. Căci dregătorii nu sunt frică pentru fapta bună, ci pentru cea rea. Voieşti, deci, să nu-ţi fie frică de stăpânire? Fă binele şi vei avea laudă de la ea.
  4. Căci ea este slujitoare a lui Dumnezeu spre binele tău. Iar dacă faci rău, teme-te; căci nu în zadar poartă sabia; pentru că ea este slujitoare a lui Dumnezeu şi răzbunătoare a mâniei Lui, asupra celui ce săvârşeşte răul. Sau crezi tu ca Dumnezeu nu stia ce avea sa se intample. Dumnezeu ATOTSTIUTOR care stie toate cate sunt de la inceput si pana la sfarsit , a vorbit prin Duhul Sfant lui Pavel ACESTEA de mai SUS. Sau sustii cumva ca Dumnezeu nu este ATOTSTIUTOR?!!!!!

 24. Iisus Hristos a spus acestea, Ioan cap 12:47 /50 47” Şi dacă aude cineva cuvintele Mele şi nu le păzeşte, nu Eu îl judec; căci n-am venit ca să judec lumea ci ca să mântuiesc lumea.
  48. Cine Mă nesocoteşte pe Mine şi nu primeşte cuvintele Mele are judecător ca să-l judece: CUVANTUL PE CARE L-AM SPUS ACELA IL VA JUDECA IN ZIUA CEA DE APOI.
  49. Pentru că Eu n-am vorbit de la Mine, ci Tatăl care M-a trimis, Acesta Mi-a dat poruncă ce să spun şi ce să vorbesc.
  50. Şi ştiu că porunca Lui este viaţa veşnică. Deci cele ce vorbesc Eu, precum Mi-a spus Mie Tatăl, aşa vorbesc. Iar Apostolilor le-a spus Iisus inainte de inaltare aceasta , Matei cap 28:20,, …şi iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin.” Deci catre toti cei progoniti, Matei 5:10 ”Fericiti cei prigoniti pentru dreptate căci a lor este Împărăţia Cerurilor!” REZISTATI CACI HRISTOS ESTE CU VOI! Nu va impotriviti daca vreti sa mosteniti Imparatia Cerurilor! DE CE VA IMPOTRIVITI PRIGONIRII???? Daca crede-ti ca sunteti neindreptatiti, RABDATI precum va invata SCRIPTURA! Aici este proba credintei!

 25. Mihaela ai un duh sectar… interpretezi Scriptura dupa pofta ta…

  Nu ratacesc.Nu fac de capul meu lucrurile astea… doar nu sunt episcop BOR sa primesc ordine in casca… sau sa am duhivnic personalizat care sa-mi dea dreptate la orice fac si zic…
  Ai vreun citat din Sf Scriptura care zice sa tacem atunci cand pietrele vir vorbi?
  De fapt tu ce propui? Sa-i lasam pe episcopi/patriarhi sa schimbe Credinta Ortofoxa nu? Si sa zicem ca nu e nicio problema , noi sa facem ascultare ca se ocupa Hristos de toate nu? Mai ai si alte teorii din astea? Eventual sa-i felicitam pe eretici si sa batem din palme nu? Tu practic propui sa scoatem din dictionar cuvantul erezie. Cine te plateste sa spui sofisme aici? Sau faci ascultare de domnul episcop? Ti-a propus un post de inspector cumva? De parca Hristos a avut insepectori … asa se recomanda Iulica la Sutesti… era inspector…
  Revenind…deci daca episcopii BOR hulesc Ortodoxia si pe Hristos noi trebuie sa facem ascultare nu? Sa nu judecam… adica ei schimba dogmele si noi facem ascultare de ei… ai vreun exemplu de la Sf Parinti in care ei au tacut in fata unor eretici? Daca nu ai atunci o sa-ti iei ban pe site-ul asta pentru ca aici nu toleram blasfemiatori si hulitori ai Credintei Ortodoxe.

 26. Judeca cu mintea ta admin: 1) Sfintii Parinti nu au tacut , dar au spus Cuvantul Domnului, fara sa se impotriveasca progonirii, in fata inchinatorilor la idoli fiind prigoniti de acestia! 2) Preotii acestia nu tac, dar nici nu spun Cuvantul Domnului, impotrivindu-se cu inversunare ”prigonirii”, in fata propriilor conducatori (aceeasi credinta), nefiind prigoniti de acestia! Concluzie: razvratire impotriva lui Hristos!
  DA!
  Nu exista nici un exemplu in care Sfintii Parinti s-au razvratit impotriva propriei credinte, impotriva lui HRISTOS!

 27. Iacov cap 3:13/18 13.”Cine este, între voi, înţelept şi priceput? Să arate, din buna-i purtare, faptele lui, în blândeţea înţelepciunii.
  14. Iar dacă aveţi râvnire amară şi zavistie, în inimile voastre, nu vă lăudaţi, nici nu minţiţi împotriva adevărului.
  15. Înţelepciunea aceasta nu vine de sus, ci este pământească, trupească, demonică.
  16. Deci, unde este pizmă şi zavistie, acolo este neorânduială şi orice lucru rău.
  17. Iar înţelepciunea cea de sus întâi este curată, apoi paşnică, îngăduitoare, ascultătoare, plină de milă şi de roade bune, neîndoielnică şi nefăţarnică.
  18. Şi roada dreptăţii se seamănă întru pace de cei ce lucrează pacea.”

 28. Mithat și Mihaela, pe scurt : sunteți eretici ecumenisti, nu vă mai amăgiți că nu prostiți pe nimeni decât pe voi înșivă. Nu iubiți Adevărul și nici nu o să aveți parte de El. A-ți iubi vrăjmașul înseamnă să faci bine celui ce i-ti face rău și să nu îl urăști, nu să fi de acord cu batjocorirea Adevarului de către el sau altcineva. Ce a stabilit Duhul Sfint prin Sfinții Părinți nu se va schimba în Veac. Mergeți liniștiți cu tatal minciuni și al vostru, diavolul împreună cu mincinoșii cretani și cei de un cuget!

 29. Rectificare-//- Mithat și Mihaela, pe scurt : sunteți eretici ecumenisti, nu vă mai amăgiți că nu prostiți pe nimeni decât pe voi înșivă. Nu iubiți Adevărul și nici nu o să aveți parte de El. A-ți iubi vrăjmașul înseamnă să faci bine celui ce i-ti face rău și să nu îl urăști, nu să fi de acord cu batjocorirea Adevarului de către el sau altcineva. Ce a stabilit Duhul Sfint prin Sfinții Părinți nu se va schimba în Veac. Mergeți liniștiți cu tatal minciuni și al vostru, diavolul, împreună cu mincinoșii cretani și cei de un cuget cu ei!

 30. Frate/sora Admin, în ce ai privește pe cei 2 trepadusi mithat și Mihaela, blochează le te rog comentariile, dece zic asta ? (e blogul tau) de omul eretic după prima și a doua mustrare depărteazăte, sa se ducă pe Basilica și ilumina că acolo de fac articole ,, liniștitoare” așa pe placul lor

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*