Episcopul Longhin incotro?

Joi, 17 august 2017, cu ocazia împlinirii a trei ani de la întronizarea lui Onufrie Berezovski ca Mitropolit al Kievului și a toată Ucraina, Episcopul Longhin Jar de Banceni a fost ridicat la rangul de arhiepiscop.

Ceremonia de ridicare în rang a avut loc la sfârșitul sfintei Liturghii oficiate în Catedrala Adormirii Maicii Domnului (Uspenskiy Sobor) din capitală.

De asemenea, potrivit portalului news.church.ua, la rangul de mitropolit a fost ridicat arhiepiscopul Kirovogradului și Novomyrgorodului Ioasaf, iar în rang de arhiepiscop – episcopii Ioan de Obuhiv și Roman de Konotop și Gluhiv.

Apoi,

la data de 24 august 2017 se marchează ziua independenţei Ucrainei, anul acesta împlinindu-se 25 de ani de la eveniment. Cu această ocazie în catedrala Sf. Sofia din Kiev a avut loc o rugăciune ecumenistă „pentru Ucraina”, conform rian.com.ua şi patriarchia.ru, eveniment organizat anual începând cu 2005 şi la care, iniţial, Patriarhia Moscovei a refuzat să participe.

In filmul de mai jos se observa ca Mitropolitul Kievului Onufrie (Berezovski) a luat parte la eveniment alături de arhiepiscopul greco-catolic al Ucrainei, preşedintele uniunii baptiştilor, episcopul armean-monofizit al Ucrainei, muftiul conducerii spirituale a musulmanilor din Ucraina şi principalul rabbin al Kievului şi Ucrainei, precum şi înalţi demnitari de stat.

Deci Episcopul Longhina fost avansat de catre ecumenisti si nu a refuzat acesta avansare, doar a participat la ceremonia de investire nu?la o saptamana Mitropolitul Onufrie se roaga impreuna cu ecumenistii.Care este atitudinea arhiepiscopului Longhin? Tacere…

Amintim ca episcopul longhin este membru activ al gruparii schismatice Oastea Domnului si adept al “sfantului” necanonizat Arsenie Boca . Iata cum Hristos ne dezvaluie adevarul !

Si in Romania, printre luptatorii antiecumenisti , exista evlavie pt ep Longhin . unul dintre motive este ca „e musai ” sa avem un episcop alaturi de miscarea antiecumenista , probabil pentru Sfantul si Marele Mir si eventual pentru alte lucruri ce tin de episcop. Consideram ca acesta este o problema falsa , putem duce lupta si fara episcop , intrucat nu exista niciunul care sa fie intr-adevar antiecumenist. A fost Mitropolitul Serafim de Pireu care intr-adevar a avut niste interventii foarte corecte mai ales inainte de adunrea din Creta 2016, insa ulterior s-a dus sa slujeasca cu Patriarhill Kirill la Moscova unde s-a impartasit din acelasi potir cu acesta si cu alti eretici de renume precum episcopul Nifon de Targoviste care este un eretic notoriu in Patriarhia Romana.

Daca noi vom avea credinta si vom tine Ortodoxia atunci in mod sigur Dumnezeu va invia un episcop cand va fii nevoie. Biserica nu are in mijloc episcopul precum la papistasi (cunoscuti sub numele de „biserica catolica”) . Biserica are in centru pe Hristos Mantuitorul. Dar precum am mai spus in alte randuri, din pacate Ortodoxia din Romania a fost alterata, modificata si transformata in superstitie(vezi inselarea cu pr Arsenie Boca, Nil Dorobantu, Petrache de la Maglavit, Veronica de la Vladimiresti , etc).

Nu trebuie sa ne punem nadejdea in oameni, fie ei episcopi, duhovnici sau preoti,sau…teologi… intrucat azi sunt sus, pe o treapta duhovniceasca inalta si in secunda doi pot cadea in fundul iadului. Exista scrieri in acest sens din belsug pentru cine doreste sa citeasca.

Una din modalitatile de lupta ale ecumenistilor este sa infiltreze sau sa atraga de partea lor pe cineva din tabara anti-ecumenistilor. Aceeasi metoda a fost folosita , de exemplu, cu rolul de patriarh al Romaniei. In doar cativa ani Daniel Ciobotea a devenit monah, Mitropolit si Patriarh cu o rapiditate nemaivazuta. Diavolul l-a pus pe Daniel Ciobotea patriarh iar apoi acesta si-a pus episcopii lui unii dintre ei probabil atei , homosexuali si satanisti. Lupta se duce din interior.

In mod asemanator , in interiorul nostru, al celor ce luptam impotriva ereziei ecumeniste, exista tendinta ca lideri ai acestei lupte(teologi, preoti) sa fie ademeniti ca mai apoi acesti „lideri”sa traga dupa ei si turma. Mandria actioneaza cu putere asupra acestor lideri cum se vede si in cazul episcopului Longhin. De aceea nimic din ceea ce nu este de la Sfintii Parinti nu trebuie sa primim. Niciun compromis. Chiar daca nu avem episcop, chiar daca nu avem preot sau Sfanta Liturghie nu trebuie sa facem compromisuri. In materie de credinta nu se face iconomie. Sa luam exemplul Sfintilor Parinti si nu al „teologilor zilei ” care incearca sa ne indrepte tot catre iad precum ierarhia BOR si prepusii acestora. Daca duhovnicul unde te spovedesti nu este in duhul Sfintilor Parinti sau a inceput sa faca „iconomii” in materie de Credinta si Adevar , atunci deschide discutia cu el si spune-i aceste temeri. Problemele trebuie adresate si nu bagate sub pres cum fac ecumenistii.

Daca avem teologi cu mandrie care se erijaza in detinatori ai Adevarului -trebuie sa urmam pe Sfintii Parinti. In fond “teologii”care rastalmacesc dogmele dupa bunul lor plac sunt dezvaluiti pe Dumnezeu. Numai cine vrea nu intelege.

 

5 Comments

  1. Ne punem toata nadejsea in Domnul Iisus Hristos ! El este Adevarul Insusi, in El Nu exista nici umbra de schimbare ! El a biruit moartea !

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*