10 Februarie 2018 : Mitropolitul Serafim slujește împreună cu ereticii.Este ortodox ,părtaș la erezie sau eretic?

Ortodoxinfo , să tacă toată gura cea vicleană!

Deși gruparea autointitulatului teolog Mihai Chirilă susține că mitropolitul Serafim este ortodox, adevărul iese la iveală. După cum se vede mai jos la începutul lunii februarie 2018 mitr Serafim de Pireu participă alături de alți ierarhi ecumeniști la hirotonirea unui Mitropolit. Evident a fost pomenit numele arhiepiscopului Ieronim al Greciei care la rândul lui pomenește pe patriarhul Bartolomeu. Deși adepții neoecumenismului sustineau sus și tare cum că mitr Serfim ar fi întrerupt pomenirea ecumeniștilor, Hristos ne arată adevărul și minciunile neoecumeniștilor sunt dezvăluite. După cum bine știm neoecumeniștii au inventat o nouă învățătură, diferită de cea a Sfinților Părinți, conform căreia cei care sunt în comuniune bisericească cu ereticii nu sunt eretici ci ortodocși.

Site-ul care a publicat acestă informație, amen.gr , aparține ecumeniștilor. Dacă ar fi vreo minciună și nu ar fi fost adevărată acestă știre, mitropolitul Serafim ar trebui să dezmintă o asemenea știre. În Grecia se știe foarte clar că mitr Serafim este în comuniune bisericească cu ereticii deci nu este o surpriză. Toată Grecia știe care este adevărul. Doar în Romania însă, gruparea neoecumenistă condusă de Mihai Chrilă îl promovează pe acest mitropolit ca fiind unul care a întrerupt comuniunea bisericească cu ereticii. Adevărul a ieșit la iveală! Nu vă lăsați păcăliți !

sursa :

http://prieteniisfantuluiefrem.ro/

http://www.amen.gr/article/i-xeirotonia-tou-neou-mitropoliti-manis-xrysostomou-g

http://www.amen.gr/article/i-xeirotonia-tou-episkopou-thespion-symeon

 

 

4 Comments

 1. Multumim pt informatie. Asa este, Mitropolitul Serafim este in comnuniune cu ecumenisti. Trist.
  Vedeti asta nu inteleg multi ca nu poti fi si cu Dumnezeu si cu mamona..

 2. Nu există părtășie nevinovată la erezie, așa cum nu există nici cuget ortodox care nu luptă patristic cu erezia.
  Calea ortodoxă este una singură și ne este lăsată moștenire de Sfinții Părinți.
  Nu avem voie să îi facem nici un update, ci este simplu: ori mergem pe calea ei și suntem prigoniți, ori nu, și atunci stăm… la căldurică.

 3. Canonul apostolic 31,canonul 15 al Sinodului I-II au fost scrise de Sfinti Parinti traitori,la ei comuniunea era traita duhovniceste cu adevarat.Cand un Sfant Parinte isi pomenea Episcopul ii simtea sufletul in Hristos si i se inchina in Duh.Aveau si darul deosebirii duhurilor iar daca episcopul avea duh eretic,il cerceta refuzand apoi a-l pomeni sau a i se inchina.In timpurile actuale cand si Sfinti mai recenti recunosc cat de putini ierarhi,cler duhovnicesti traitori (nu mai spun de mireni) ce sa mai pomenesti de comuniune,ingradirea de eretic cand nu avem trairea constienta contemplativa cu propriul suflet,propria minte in Hristos,fiind incalciti in duhul lumesc,morti sufleteste,rugaciunile noastre nu depasesc vama ratiunii,inca ispitindu-le arhiconii,de aici si instabilitatea propriei credinte…Ne mai simtim noi si aproapele sa putem gestiona comuniunea cu el?!Bâjbâim pe intuneric,orbi judeca pe orbi…
  “Să nu îndrăzneşti să ridici mâna ta cea slabă pentru a opri valul puternic al apostaziei. Evit-o, păzeşte-te tu însuţi de ea, şi-ţi va fi de ajuns. Cunoaşte duhul vremii, cercetează-l, ca să poţi evita pe cât posibil influenţa lui.”Sf. Ignatie Briancianinov.
  Vremea este a cernerii,scapa cine poate,cine se smereste mai mult si cere ajutorul de la Dumnezeu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*