Ianuarie 2018 : mitropolitul Serafim slujește împreună cu ecumeniștii. Este ortodox, părtaș la erezie sau eretic?

La împlinirea a 10 ani de la moartea episcopului Christodoulos (10 ianuarie 2008) mai mulți arhierei , preoți și mireni au participat la o Liturghie pentru a celebra moartea acestui episcop. Acest episcop l-a adus pe papa in Grecia in vizită, deci este unul eretic pe față. 

Preotul Matei Vulcănescu spunea că mitropolitul Serafim s-a îngrădit de ecumeniști. Iată încă o dovadă că de fapt mitr Serafim slujește împreună cu ecumeniștii.

Oare mitr Serfim este ortodox?

 

sursa : http://www.amen.gr/article/deka-xronia-xoris-ton-xristodoulo-foto

 

5 Comments

 1. În timpul arhipăstoririi înaintașului lui Hristodoulos, parcă Serafim îl chema, Grecia a mers pe tradiția Sfinților Părinți.
  A venit inovatorul, sclipitorul, inteligentul, reformatorul Hristodoulos si le-a întors pe toate pe dos. Dar avea priză la public, era foarte jovial și poporul nu și-a dat seama ce… coace.
  L-a primit pe papa în Grecia. Apoi i-a dat Dumnezeu un cancer rapid și sărmanul s-a dus.
  A urmat Ieronim, om slab de caracter, după cum spun grecii înșiși și uite așa, cu Bartolomeu din umbră, Grecia a ajuns în starea de astăzi, când domnește erezia și ierarhilor nu le pasă de adevărul de credință.
  Cam ca și la noi.
  Doamne, întoarce-i la Adevărul Tău!

  • In Romania aceste lucruri nu sunt cunoscute. Aici se exporta doar anumite informatii, acelea care slujesc intereselor lui Chirila si pr Matei Vulcanescu. Ierarhul de care apartine pr Matei este prezentat drept unul ortodox, iar cand acesta este filmat sau fotografiat la diverse litughii si rugaciuni în comun cu ecumeniștii se trec cu vederea de parcă nu ar conta.

 2. Pr Matei, si nu numai, a uitat ca a semnat:
  https://doarortodox.ro/2014/11/22/marturisire-impotriva-ereziei-initiata-de-monahii-romani-din-sfantul-munte/. Mai ales punctul 21 u). Si sustine acum din toate puterile exact contrariul, adica iconomia.
  Precum se vede, pr Matei una semneaza, alta aplica!
  Cum se cheama asta?
  Ce sa mai spunem de faptul ca Sfintiei Sale, parintelui Matei, i se pare mai importanta opinia unor oameni cum ca numai unii ar fi eretici( cu tot respectul si consideratia pentru pr Zisis si pentru pr Gavriil!), decat ceea ce spune SFANTUL Teodor Studitul despre erezie si eretici?!
  Si asta are un nume!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*