Sinodul Greciei a decis sa informeze poporul despre concluziile Sinodului din Creta

sinod-grecia

 

Ieri 24 Noiembrie 2016, a avut loc cea de-a doua zi a sedintei Sinodului din Grecia, Sinodul Bisericii din Grecia , sub conducerea Arhiepiscopului Ieronim.

Dimineata s-a rostit rugaciunea  apoi s-a citit lista participantilor pentru a se constata cvorumul intrunit.

Apoi au continuat dezbaterile asupra propunerii Mitropolitului de Seron iar la final Arhiepiscopul Ieronim a multumit participantilor, a felicitat pe Mitropolitul de Seron pentru negocierile purtate si a concluzionat ca textele din Crete vor fi studiate de catre adunarea sinodala a Greciei, de catre presa si vor fi comunicate catre popor.

Sursa : romfea.gr

Comentariu : Din pacate episcopii ortodocsi din cadrul Sinodului grecesc nu reusesc sa se impuna si sa respinga ereziile adoptate in Creta . In cadrul Sinodului Bisericii din Grecia au avut loc luari de pozitie impotriva lucrarilor din Creta prin care se falsifica credinta Ortodoxa. Totusi se poate spune ca textele au trecut mai departe si vor fi comunicate catre popor . Nu se poate spune ca a fost o victorie a ortodocsilor precum cea a Sinodului Bisericii Ortodoxe din Bulgaria unde au fost respinse in mod categoric ereziile adunarii din Creta. In ceea ce priveste Sinodul Bisericii din Romania, prin comparatie cu Sinoadele din Grecia si Bulgaria, se poate trage concluzia ca patriarhul daniel a reusit sa obtina unanimitate atat la adunarea din Creta cat si la Bucuresti, unde niciun episcop roman nu a luat atitudine impotriva ereziilor din Creta. Toti episcopii romani au fost lasi, nu au avut curaj sa marturiseasca Adevarul , l-au tradat pe Hristos din nou . Ierarhia ortodoxa din Romania intra in intuneric in sunet de fanfara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*