Aiureli si inselari in Duminica Ortodoxiei 5 Martie 2017

Preoti care nu au inteles Ortodoxia

Din ce in ce mai mult iese la iveala Ortodoxia alterata cu care a fost indoctrinat si amagit poporul roman in ultima suta de ani .

Priviti in linkul de mai jos acesta grupare Oastea Domnului ,la o adunare tip karaoke,  nu exista nicio diferenta intre ei si secatrii care canta tot felul de aiureli cu instrumente muzicale. Nu am auzit la Sfintii Parinti asemenea ‘laude’ ‘harismatice’.

Cine spune ca miscarea lui Iosif Trifa a fost la inceput un lucru bun, laudabil si placut in fata lui Dumnezeu dar mai apoi ca s-a deviat …din nou se afla in inselare.De ce este nevoie sa existe o grupare gen Oastea Domnului in gruparea numita Biserica Ortodoxa?Iosif Trifa a infiintat din mandrie si din inselare acesta grupare in Romania unde credinta a devenit superstitie si cenaclu literar, dulcegarie si plangaceala ce sminteste oamenii.

Oare cine dintre Sfintii Parinti a infiintat o asemnea grupare gen Oastea Domnului,turma lui Ilie,Visarionistii, etc? Insemna ca Sfintii Parinti au fost mai putin harismatici si mai putin intelepti decat Iosif Trifa ?

Apoi predica confuza , un amestec de adevaruri si inselari a parintelui Macarie de la Oituz care incearca sa nu supere pe episcopii actuali, sa fie politic corect cu toata lumea;sa fie si marturisitor , antiecumenist dar in acelasi timp sa fie si prieten cu episcopii, care pana la urma au puterea si nu e bine sa te contrezi cu ei.

Cine are rabdarea sa asculte acesta predica va auzi cum pr Macarie spune sa nu luptam impotriva ierarhilor pt ca vom face schisma(inseamna ca Sfintii Parinti au fost niste schismatici nu-i asa?). Ne indeamna sa mergem cu toata increderea la Sf Liturghie din bisericile unde sunt pomeniti episcopii semnatari din Creta.  Emite o teorie confrom careia nu pomenirea sau nepomenirea episcopului determina lucrarea Harului lui Dumnezeu ci totul este bazat pe credinta poporului, a participantilor din biserica. Exista putin adevar in afirmatia de mai sus dar se refera la pacatele lumesti ale preotului si nu la erezia sa. Nu sustinem ca in Biserica nu mai lucreaza Harul lui Dumenzeu ci sustinem ca adevaratii ortodocsi trebuie sa se ingradeasca de erezie pt a protesta pe de o parte si pentru a se feri de infestare cu erezie pe de alta parte. Un exemplu este ca cine sta mult in preajma pr Macarie se molipseste de aiurelile cu Nil Dorobantu si sfarseste intr-o vartoasa interpretare a Ortodoxiei , a Sfintei Impartasanii (se aude ca enoriasii preotului Macarie primesc Impartasania la pachet pentru acasa pentru a se impartasi singuri) in acest fel fiind indepartat de la calea mantuirii. Oare daca il pomenim pe papa la Sfanta Liturghie , va mai lucra Dumnezeu prin iconomie datorita credintei enoriasilor ?

Pr Macarie sustine pe de o parte ca a nu mai pomeni episcopul este o datorie dar pe de alta parte cel care pomeneste inca pe episcop (dar invata ca ecumenismul este erezie ) face si el bine si se afla pe calea cea buna. Ce credibilitate poti sa ai cand pomenesti episcopul ,desi canonul iti da posibilitatea de a nu o face, dar in acelasi timp inveti pe enoriasi ca episcopul este eretic.  Sa ne spuna pr Macarie unde anume a gasit aceste invataturi, in ce carte le-a citit oare? In mod asemanator ecumenistii sustin ca Biserica Ortodoxa a intrat in CMB pentru a-i aduce la Ortodoxie pe membrii CMB. Sustin ca dialogul cu papistasii ii va aduce pe acestia din urma la credinta ortodoxa. Cati s-au convertit pana acum? ne poate spune vreo statistica?Cati s-au intors la Ortodoxie din cauza ca Biserica Ortodoxa este in dialog cu ereticii prin CMB?

Cine a inteles credinta Ortodoxa si urmareste predica de mai jos va intelege ca pr Macarie tinde sa fie iscusit in cele lumesti , in diplomatii si in manevre politice si viclene ,in a aduna cat mai multi adepti ai unei ortodoxii proprii, lucruri total straine de invataturile Sfintilor Parinti. Iscusinta duhovniceasca,asceza si acrivia Sfintilor Parinti nu se afla pe agenda pr Macarie si a colegilor lui de la Oituz. Eventual in urmatoarea perioada vom asista la o manifestare gen Maglavit a ‘martorilor lui Macarie’ undeva pe un camp la Oituz …cu o buturuga…cu o spovedanie in comun…

Se dovedeste inca o data ca Dumnezeu in mare mila Lui ne dezvaluie adevarul despre oamenii pe care nu trebuie sa-i urmam , din pacate pr Macarie fiind unul dintre ei, acesti inselati fiind dati pe fata. Discursul de mai jos este in spiritul ereziei ecumeniste care afirma ca toate credintele sunt mantuitoare si sunt de la Dumnezeu, Pr Macarie spune ceva gen ”si daca ai intrerupt pomenirea este bine si daca nu ai intrerupt-o este tot bine”. Si daca te duci la bisericile unde este pomenit episcopul care a semnat in Creta sau care tace(Sfantul Grigorie Palama spune ca tacrerea este al 3-lea tip de ateism) este de asemenea bine .Imi vin in minte cuvintele parintelui Teodoros Zisis in mesajul prin care anunta intreruperea pomenirii mitropolitului de care apartine, IPS Antim al Tesalonicului : Pomenind numele Dumneavoastră ar însemna că(prin pomenire) aș declara ca aș fi și eu ecumenist, cum ca aș avea aceeași credință cu Dumneavoastră și aș minți pe Hristos Dumnezeu care se află pe Sfânta Masă(în momentul pomenirii în Sfânta Liturghie), asa cum mințiți Dumneavoastră acum, și foarte mulți din Mitropoliții Greciei de Nord și Greciei de Sud, cum că Patriarhul Ecumenic Bartolomeu și Sinodul Greciei ar „Drept invata Cuvantul Adevarului Tau( a lui Dumnezeu)”.

Ne punem intrabrea: daca episcopul este ateu este bine sa fiu in comuniune cu el prin intermediul Sfintei Liturghii?Din predica de mai jos se trage concluzia ca da.  Oare de unde scoate pr Macarie aceste rationamente si inovatii? Probabil dupa ce citesti 17 carti cu Nil Dorobantu,despre asa zise teofanii cu Veronica de la Maglavit sau Petrache Lupu o iei razna , te ia un duh de mandrie Nil-Dorobantist si incepi sa debitezi ‘invataturi ‘  de mare “folos”. Sa ne fereasca Dumnezeu de asemenea inselari si de asemenea inselati precum cei de la Oituz . Parca diavolul l-a ales anume pe pr Macarie pentru a intrerupe primul pomenirea episcopului ,ca mai apoi, avand credibilitate, sa intre vartoase inselari in popor.

Nu ne este de folos o ortodoxie interpretata eronat, nu ne trebuie abateri canonice de parca am fi in inchisoare sau razboi, nu dorim sfaturile insuflate de frica si mandria tip Nil Dorobantu, nu dorim sa canonizam pe nimeni asa cum a facut-o pr Macarie cu Nil Dorobantu (Slava lui Dumnezeu avem pe Sfintii Parinti care nu sunt controversati precum Nil Dorobantu,Arsenie Boca) si nu dorim sa fim politic corecti cu episcopii prin lipsa de fermitate.  Trebuie sa urmam atitudinii pe care au avut-o Sfintii Parinti in situatii similare si nimic altceva. Acestia au fost fermi , au luat atitudine in mod corect si fara echivoc,indiferent de consecinte. Nu au ascuns adevarul nu au pregetat sa spuna pe fata atunci cand au observat ceva ne-ortodox la cineva.

Mai jos pr Calistrat nu pomeneste nimic despre ereziile ce se dau anatema in Duminica Ortodoxiei, in schimb nu uita sa mentioneze faptul ca este nevoie de o contributie in bani pt Dumnezeu.

Afirma ca Dumnezeu are nevoie de bani sau donatii. Apoi din nou interpretari proprii ale credintei . Aflam si noutati: babele(a se citi persoanele varstnice)  sunt sfinte doar pt ca sunt …babe !

Respiratia rugaciunii inimii despre care ne invata Sfintii si Cuviosii ortodocsi este figuratie !

Jalnic!

 

13 Comments

 1. Cantarile “oastei Domnului”, sunt de tip sectar.
  Pe parintele Macarie, Dumnezeu sa-l lumineze, astfel incat sa nu mai incetoseze mintea oamenilor cu astfel de predici confuze si cu idolatriile arsenisto-nilisto-vladimiriste-maglaviste… , sa se lepede de ele intrucat sminteste turma ducand-o pe stancile Gadarei. Doamne apara-ne !

 2. Oastea Domnului e o secta care imbina sentimentalismul religios cu practici protestante si elemente ortodoxe. O alta gasca infiintata in disperare de cauza de care ORTODOXIA nu are nevoie si de care PS Loghin ar trebui sa se lepede !

 3. Harul Duhului Sfant lucreaza prin fetele bisericesti chiar atei si eretici(care pot fi si din nestiinta,cum au fost si unii Sfinti care s-au indreptat),pana la antemizarea lor de un Sinod Bisericesc dovada stau multi Sfinti Parinti care au fost hirotoniti de episcopi eretici:
  “Sfântul Chiril al Ierusalimului nu s-a molipsit, cu toate că a primit hirotonia întru episcop de la mitropolitul Acachie al Cezareii, care era arian declarat (şi, mai mult decât atât, conducător al unei facţiuni ariene), dar încă se afla în Biserică. Şi Sfântul Anatolie a fost hirotonit episcop (şi încă patriarh al Constantinopolului) de către Dioscor, patriarhul Alexandriei, care era monofizit şi mare apărător al ereziarhului Eutihie. Şi aceasta înainte de a fi osândit de Sinodul IV ecumenic.Aşadar,dacă nu s-a molipsit hirotonia săvârşită de episcopi, care propovăduiau învăţături eretice, dar care nu erau condamnaţi încă de sinod, ci erau în Biserică, cu atât mai mult nu se molipseşte prin pomenirea acestora şi nici prin împărtăşirea cu persoanele care din iconomie îi suferă pe aceia şi îi pomenesc.”
  Indepartati lumea de la rugaciune la biserica,lume care oricum se ducea rar si rugaciunea la fel de rar,acum ce vor face?!se vor “ruga” pe facebook si se vor uita la filme acasa ca saccsiv…

  • Ecumenismul cu noile erezii si alte mari probleme ce au aparut in ultimii cel putin 100 de ani am asteptat cu totii sa fie condamnate la Creta. De aceea, hirotoniile sunt valide prin iconomie pana la marele sinod talharesc de anul trecut numit eronat al VIII-lea. Raul nu a inceput in iunie 2016 ! Atunci a fost legalizat.
   Nu te poti contrazice cu Sfintii Parinti care ne invata unanim sa ne ingradim de cei partasi la erezie.
   ”Intinare este impartasania unde este pomenit ereziarhul !” Sf. Teodor Studitul

   Chiar saptamana trecuta, intr-o biserica, doi copilasi de 5 respectiv 7 ani dupa ce au fost cuminecati de un preot ecumenist, acestia au scos prin randuiala lui Dumnezeu cu manuta lor impartasania si i-au intins-o suparati inapoi preotului.

   E vremea dreptei deosebiri. Formalismul si compromisul nu-si mai au locul in Biserica.

   ”Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru a binevoit să vă dea vouă împărăţia.” (Luca 12, 32)

   • “Chiar saptamana trecuta, intr-o biserica, doi copilasi de 5 respectiv 7 ani dupa ce au fost cuminecati de un preot ecumenist, acestia au scos prin randuiala lui Dumnezeu cu manuta lor impartasania si i-au intins-o suparati inapoi preotului.”
    Eu aici nu inteleg cateva lucruri:
    1. acesti copii stiau/nu stiau despre faptul ca preotul este ecumenist?
    2. Daca intelegeau ce inseamna ecumenist si dezaprobau asta, de ce au primit mai intai “cuminecatura” ca mai apoi s-o dea inapoi? Nu era mai simplu sa nu se apropie?
    3. Daca doar parintii lor stiau si intelegeau problema cu ecumenismul, de ce au dus copii la impartasanie?
    4. Daca tu nu crezi ca acolo este Hristos atunci ce faci, mergi si faci un teatru ieftin? De ce nu duci copiii la un preot neecumenist sa-i impartasesti?
    Eu admit ca Dumnezeu poate sa lucreze si poate a si facut-o prin niste copii curati. Dar am rezerve in cazul concret daca nu se afirma clar ca a fost o minune.
    De ce? Pentru ca oricum s-au inmultit inselarile si este bine sa discernem.
    5. Copilul de 7 ani, in mod normal trebuia dus de catre parintii lui mai intai la spovedanie. Daca intelegea termenul de ecumenist si nu era de acord cu ce face parintele trebuia ca inca de acolo s-o marturiseasca.
    Mentionez ca sunt cu totul impotriva ereziei secolului -ecumenismul. Dar intre gardul din stanga si cel din dreapta, exista drumul drept. Tare mi-ar placea sa iesim si noi din CMB. Dar nu pot decat sa ma rog pentru asta! Marturisesc ca ma ingrijoreaza fenomenul ecumenismului doar in ce ma priveste si nu pentru Biserica. Pe aceasta nici portile iadului nu o vor birui! Cred ca nimeni din ortodoxie nu se indoieste, nu-i asa?
    Sfanta Treime, Maica Domnului si toti sfintii sa ne ajute pe toti, caci vin vremuri complicate!

    • Dacă rânduiala a fost făcută cum trebuie, chiar dacă este ecumenist preotul, nu putem spune că in POtir nu este Hristos. Acest lucru este responsabilitatea unui sinod. Pe de altă parte trebuie să procedam conform canoanelor și să nu ne rugăm împreună cu ereticii. Incă o precizareȘ vârsta de 7 ani este relativă.
     CANONUL 18 Timotei al Alex. (VÂRSTA DE LA CARE SE OSÂNDESC PĂCATELE)
     Întrebare: De la ce vârstă se osândesc de Dumnezeu păcatele?
     Răspuns: După cunoştinţa şi înţelepciunea fiecăruia. Unii de la vârsta de zece ani, iar alţii şi de la mai mare vârstă.

 4. Catre cel ce se intituleaza ‘smerenie si discernamant’ : ceeace spui este sofism ieftin de tip macarian de la oituz. Cei care se duc la bisericile unde sunt pomeniti episcopii eretici comit schisma. Episcopii care au semnat in Creta tradarea, sunt eretici precum si cei care tac. Acesti s-au rupt de Biserica. Cine se amesteca cu ei face schisma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*