GHERON SAVA despre parintii ARSENIE BOCA si NIL DOROBANTU: NU SUNT SFINTI

Gheron Sava Lavriotul aduce precizari in legatura cu asa zisii sfinti Arsenie Boca si Nil Dorobantu.

La minutul 23:49 ne vorbeste despre parintii Arsenie Boca si Nil Dorobantu:

“Faptul ca se fac minuni, nu inseamna ca minunile sunt un criteriu al sfinteniei, pentru ca Dumnezeu poate si la o fetita mahomedana sa faca o minune din mila. Asta nu inseamna ca mahomedanismul ar fi bun.   

Vedem atatia mahomedani care se duc la Sfantul Gheorghe si se intampla minuni cu ei. Ce-ar insemna asta? Ca ei ar fi pe drumul cel bun?

Sfantul Simeon Noul Teolog ne da care sunt criteriile sfinteniei.

Ne spune ca un Sfant … primul lucru, trebuie sa aiba marturisirea credintei lui, cum ca este ortodox … sunt dogmele lui si ca urmeaza drumul Ortodoxiei.

Atunci cand Arsenie Boca picteaza pe Francis de Assisi, care nu este Sfant, atunci cand spune ca papistasii au taine, atunci cum putem spune ca e acesta Sfant?

Putea sa fie un om bun. Dar astfel de “Sfinti” noi nu avem in Biserica. “Sfinti” care nu fac marturisirea de credinta, care nu au fost prigoniti, noi nu stim in traditia Bisericii Ortodoxe.

Vedeti, ca toti Sfintii din toate Sinaxarele Bisericii au fost prigoniti. Si toti erau corecti in credinta ortodoxa. Ei drept invatau cuvantul Adevarului, nu schimbau, erau numai pentru adevarul Ortodoxiei care-i de la Dumnezeu descoperire.

Atunci cand exista acest lucru, si anume, dreapta Credinta, daca vedem ca a avut credinta ortodoxa de la A la Z, atunci acceptam si minunile lui, fie ca le-a facut inainte de moarte, fie ca le-a facut dupa moarte.

Dar de ce insa ecumenistii vor astfel de “Sfinti”? Pentru ca dupa aia o sa spuna ca daca acestia sunt Sfinti atunci nu trebuie sa mai tipam impotriva ecumenismului. Folosesc ecumenistii acest lucru. Dar sa stiti ca Sfinti ecumenisti, Sfinti masoni, n-avem in Biserica noastra Ortodoxa. Nu exista asa ceva.”

24 Comments

 1. Ba sunt sfinti!!! Prin voia lui Dumnezeu intr-o zi vor fi trcuti in calendarul ortodox roman ca Sf Parinte Arsenie Boca si Sf Parinte Nil Dorobantu, cu voia sau fara voia unor oamenii care nu stiu ce inseamna a fi sfant. Cu sfintenia te nasti pentru ca sufletul iti este venit din IMPARATIE. Nu se dobandesti sfintenia tinand post si citind cateva acatiste. Un sfant se cunoaste inca de la nastere (citeste vita Sf Ilie, Sf.Nicolae, etc.). Eu sunt un martor al sfinteniei Parintelui Arsenie dar si a Parintelui Nil. Cine nu a avut niciodata experienta prezentei Duhului Sfant sau a unui sfant in viata lui, sa-si puna problema ca are un mare pacat sau o credinta gresita. Parinte, nu va mai impotriviti atata Bisericii ortodoxe si a politicii Bisericii, pentru ca va alaturati “ingerilor cazuti” pentru ca si ei au ingeri dar s-au razvratit, iar Domnului Nostru Iisus Hristos nu-i plac razvratitii. Si inca ceva, Sf. Francisc de Asissi a fost un mare sfant al crestinatatii. Sfantii sunt trimisi de Dumnezeu la toate neamurile ca sa ajute oamenii si sa-i aduca la Dumnezeu ori de unde ar fi. Nu va mai limitati gandirea, pentru ca nu numai ortodacsii au sfinti.Existe un singur Mantuitor rastignit pe cruce pentru toti oamenii. Rugati-va lui Dumnezeu sa va lumineze sa aveti dreapta credinta. Doamne ajuta!

  • AM CITIT PE AICEA PE NET MAI DEMULT CA O SECTANTA A VRUT SA TREACA DE LA SECTA EI DAR U STIA DACA LA ORTODOXIE SAU LA CATOLICISM SA TREACA.S-a rugat lui Francisc de Assisi ca sa o indrume .Ea a atipit pe banca putin si i-a aparut in via FRANCISC DE ASSISI SI I-A SPUS SA TRECA LA ORTODOXIE CA ACEASTA ESTE CREDINTA DEVARATA.

 2. personal am fost la mormintul parintelui ARSENIE BOCA la man .PRISLOP la 20 ani de la adormirea cuviosiei sale si noaptea ,cind s-a facut paraclisul MAICII DOMNULUI acolo 2 femei demonizate strigau asa:Arsenie Boca ma arzi!ma arzi arsenie Boca,ma arzi Arsenie boca.Iar cealalta striga asa:belzebut ajuta-maaaa,luciferrrrr ajuta-maaaa,ajuta-ma luciferrrrr.Atuci trageti si Dumneavoastra singuri concluzia un calugar preot care arde pe demoni chiar noi il catalogam asa ca nu e sfint?dar vindecarile de cancer facute de la distanta in numele lui HRISTOS,dar cartea unica in lume cararea imparatiei ,dar atitudinea profund anticecumenista,caci a zis asa:ecumenismul erezia tuturor ereziilor ,pieirea bisericii prin slujitorii ei ,cozile de topor ale apusului ,numai putregaiul cade din biserica fie ei arhierei ,preoti de mir sicredinciosi .Inapoi la sfintele soboare ecumenice ,altfel la iad cu arhierei cutot.fereasca Dumnezeu.Am citit si mdin videoclipul parinti romani impotriva ecumenismului ,vizionabil pe you tube.Cum atunci sa zicem ca nu e sfint!?!

 3. Nu este sfant.
  1.A pictat eretici pe peretii bisericii Draganescu.
  2. Nu este canonizat.
  3. Avem Sfinti canonizati in Biserica

  • spuneti-mi mie cine duce oamenii la SF.LITURGHIE?CEL MAI MARE NUMAR DE OAMENI CARE SE ADUNAU LA liturghie ERA la Arsenie Boca la SIMBATA si la NIL DOROBANTUpeste tot unde umbla si era prigonit si minat dintr-o biserica in alta ,incit la NICULA staretul nu la primit pe NIL DOROBANTU pt ca a zis ca el nu vrea MAGLAVIT LA NICULA.Deci daca atitia oameni se adunau la sf.liturghii efectuate de ei sa consideram ca ii aduna acolo necuratul ar fi o blasfemie!ii aduna DUHUL SFINT LA SFINTA LITURGHIE.

   • eu cred ca cel mai mare nr de oameni este la ecumenisti. Ai vazut câți oameni intră în biseicile ecumeniste?

 4. 1. Acea pictura de la Draganescu nu este o pictura bizantina obisnuita, este pictura profetica daca nu stii sa faci diferenta este problema ta .
  2. Faptul ca nu este canonizat nu inseamna ca nu este sfant, sf Nectarie din Eghina a fost canonizat dupa 40 de ani de la trecerea la cele vesnice asta inseamna ca in toti acesti 40 de ani nu a fost sfant ?!?!?!?!?!?!?!?
  3. Da de acord cu tine dar si patintele Arsenie a trait dupa modelul sfintilor, a suferit prigoana, a adus atatia oameni la credinta s-a jertfit pentru Hristos, L-A marturisit cu pretul vietii. Daca i-l hulim si i-l desconsideram pe parintele Arsenie pe Hristos si pe Preasfanta si pe preacurata SA Maica ii desconsideram. Sfantul Efrem cel Nou ni l-a descoperit Dumnezeu dupa 500 de ani asta inseamna ca in tot acest timp nu a fost sfant ??????????

  • In ce alte biserici Sfintii Parinti au pictat asa zise profetii? Si care este ma rog profetia cu Ulfila si Francisc de Assisi?

   • asta semnificatia ne-o spune par.PANTELIMON DE LA MAN.TURNU ,PRAHOVA,anume ca aceasta este o invitatie pt catolici ca dc.se lasa de ereziile lor DUMNEZEU ii primeste din nou in biserica ortodoxa.

 5. Faptul ca amandoi au avut de suferit din partea securitatii nu va spune numic ?
  Cati dintre preoti au lucrat pentru securitate? Cati dintre preoti au mers la securitate si au dat informari referitor la spovedaniile crestinilor ?
  Arsene si Nil nu s-au vandut asa cum s-au vandut majoritatea preotilor, care, culmea nesimtirii, comenteaza impotriva celor doi sfinti.
  Ma refer la capii bisericii care au fost demonstrati ca fiind colaboratori ai securitatii (ii stiti cu totii, nu merita sa-i enumeram)

  • Faptul ca au fost urmariti/prigoniti de securitate nu ii face sfinti și nu îi exonerează de înșelările lor. Nu înțeleg de ce atâta râvnă și nevoie de pseudo-sfinți. Dacă îmi este permisă o astfel de exprimare: avem tone de sfinti canonizati în Biserica. De ce nu aveți evlavie la aceia și preferați să vă rugați/închinați la oameni controversați?!?!?!
   Eu unul am citit câteva cărți scrise de către Nil Dorobanțu și am rămas interzis de ce aberații cuprind acele cărți. Este imposibil ca acești oameni sa fie sfinți. În comparație cu scrierile Sfinților Părinți din Biserică, acești doi oameni sunt o rușine. Ex: Nil Dorobanțu ridica în slavi înșelarea lui Petrache Lupu și a Veronicăi de la Vladimirești. Nil descrie halucinațiile pe care le-a avut iar dvs credeți că sunt dovezi de sfințenie.

 6. Cei care scriu articole injurioase despre părinții Arsenie Boca și Nil Dorobanțu se solidarizează cu prigonitorii lor. Acesti duhoovnici se roagă și acum pentru noi, iar noi îi denigram. Sa fim foarte prudenți. S-au găsit oameni care l-au denigrat și pe Sfantul Serafim de Sarov și chiar pe Sfantul Nectarie!

  Nu știu cui i-a venit ideea de a-i lasa pe creștini fără repere spirituale. Prin minunile făcute, cu ajutorul lui Dumnezeu, fireste, acești oameni au întors suflete la credință. Dumnezeu nu a făcut minuni prin ei, ca sa fie promovați, ca la partid, în rândul sfintilor, ci cu un rost.

  Dacă ii denigram pe ei, atunci haideti sa-l contestam și pe Sfantul Spiridon!!! Și prin el Dumnezeu a făcut multe minuni cu ajutorul cărora i-a întors pe oameni la credință. Ma intreb daca ar fi reusit ceva daca Dumnezeu nu ar fi făcut acele minuni. Minunile le face Dumnezeu, totuși, nu omul. Doar ca omul care se roagă sincer pentru mântuirea aproapelui primește uneori ajutor ceresc. Dacă hulim acest ajutor ceresc, greșim înaintea lui Dumnezeu.

  În filmul ,,Ostrov”, părintele Anatolie îi adresează unui calugar tânăr, dar invidios intrebarea: ,,De ce l-a ucis Cain pe Abel?”

  • Sa nu comparam pe Sfantul Spiridon cu inselatii! Ai cunostinta de vreo greseala sau erezie com8sa de acest mare sfant? Eu cred ca nu ai. La fel ca multi altii, ai doar un sentimentalism ieftin combinat cu o mandrie si astea sunt argumentele tale pt a-i considera pe inselati … sfinti.

 7. Despre sfintii romani trebuie sa cerem păreri de la creștinii romani care s-au bucurat de ajutor de la Dumnezeu prin mijlocirea acestor duhovnici. Vocea poporului nu trebuie subestimată!

 8. aici suntem de acord Slava Domnului.. Zian Boca are invataturi ORIGENISTE in cartea Cararea Imparatiei. pentru cine nu cunoaste erezia origenista..este vorba pe ultrascurt despre preexistenta sufletelor (inainte de nastere) erezie anathemizata de Sinodul al V-lea ecumenic.Plus ca a modificat si versete din Sf Scriptura (Ieremia 2) ca sa si justifice inselarea. Boca nu s a dezis de erezia asta pana la moarte. E mai grava decat picturile alea cu “sfinti” papistasi/arieni. Si mai sunt si alte inselari in aceasta carte a sa. fanii lui Boca sa citeasca carte (nu pe diagonala) poate isi revin…

 9. Ps
  intr-adevar daca il canonizeaza pe pr Arsenie ar fi fi primul Sfant “exotic” ale carui scrieri pentru cine le citeste (si se lasa inselat) te duc fix in IAD ca sa nu credeti ca bat campii, sarmanul pr Boca nu doar ca are invataturi origeniste ci inventeaza dupa mintea lui si (tineti-va bine sa nu cadeti cu scaunu 🙂 “reincarnarea” ca o exceptie ortodoxa (???)plus metempsihoza-transmigrarea sufletelor .. citez din Cararea Imparatiei
  -“dar Ioan era in puterea lui Ilie? cu duhul si puterea lui Ilie nu ar putea merge si altcineva de pilda Ioan? a fost un singur suflet in Ilie si Ioan? ar fi prin urmare VIETISUCCESIVE? REINCARNAREA AR avea BAZA in Revelatie?
  Astea s intrebarile si misterul”
  alta
  -REINCARNAREA lor (desi numai unul Ilie sau Ioan pune problema asa) nu mai e propriu zis doctrina indiana a reincarnarii (deci e Ortodoxa -nota mea)
  alta
  “deci Ioan era Ilie sau era inger. sau Ilie era inger?” (sarmanul nu cunoaste ca Ilie nu a murit trupeste-nu cunoaste diferenta intre firea ingerilor si a oamenilor)
  etc etc etc…

 10. IOAN a venit cu DUHUL lui ILIE,ca duh de a actiona era la fel ca si SF.ILIE.cRED CA ASTA S-A INTREBAT ARSENIE BOCA.

 11. Sectanților intoarceti-va la Dreapta Credință și lăsați aiurelile despre Pr Arsenie,este Sfânt,sunteți mai răi că sectarii

  • La credinta ta nu venim. Nici la gruparea sectara Oastea Domnului. Noi ramanem in “gruparea” numita Biserica. Aşa au procedat Sfintii Parinti.Nu avem nevoie de inventii si de noi “biserici”. Ramanem in credinta Ortodoxa. Nu modificam cu nimic invatatura primita de la Sfintii Parinti. Nu schimbam nicio virgula. Urmãm Sfintilor Parinti şi nu urmãm unor înşelați precum Iosif Trifa, Arsenie Boca, Nil Dorobanțu care nu au fost ortodocsi.

 12. Poate NiL Dorobanțu a fost înșelat. Dar Sfântul Părinte Arsenie Boca este un mare sfânt. Și pr Iustin a spus acest lucru. Păcat ca gruparea sava staicu au ajuns sa spună și ei erezii, au mers bine pana la un momentdat dar mai apoi au căzut și ei. Putini vor rămâne ortodocsi după acest sinod mincinos și satanismul care se face prin ecumenism.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*