“Martorii” lui Nil Dorobantu

Publicam mai jos o serie de asa zise marturii despre asa  zisul sfant Nil Dorobantu , personaj “canonizat” si promovat de pr Macarie Banu de la manastirea Oituz. Nimic ortodox in declaratiile martorilor . Oare ce anume era patristic in faptul ca pr Nil zbura? De ce dorea pr Nil sa-l vada oamenii zburand? ca sa spuna despre el ca era sfant? Care dintre Sfintii Parinti aveau acest fel de mandrie?

Iata un fragment din viata Sfantului Paisie Aghioritul :

„Atunci când Părintele Paisie era la Stomiu, a căzut odată o stâncă mare în cărare. S-au adunat mulţi oameni şi au încercat s-o mişte cu pari, dar în zadar. După ce au plecat toti, Stareţul mi-a spus:

– Hai, du-te şi tu!

Am plecat, dar puţin mai departe m-am ascuns voind să văd ce face. Atunci l-am văzut făcându-şi semnul Crucii şi, apucând stânca, a ridicat-o ca pe un scaun şi a aruncat-o alături de drum”.

Staretul Paisie a asteptat sa plece toata lumea si abia apoi a ridicat stanca. Sfintii aveau intr-adevar acea precautie , acea teama de inselari sau de a nu sminti pe cineva. Din cartile pr Nil nu reiese nicio smerenie, doar o mandrie pe care o au din pacate si fanii lui.

Adulatorii lui Nil Dorobantu il aduc ca martor pe un anume Petre Baciu care “da marturie” despre “sfintenia” lui Nil. La minutul 7:45 acest “marturisitor” afirma ca pe langa “biserica catolica” si Biserica Ortodoxa “a dat oameni in temnita” acesti fiind preoti . Din filmare se intelege ca Petre Baciu considera ca exista si alti preoti in afara de preotii Bisericii Ortodoxe, si anume preoti romano-catolici si preoti greco-catolici . Se constata inca o data ,daca mai era nevoie, credinta care a existat in Romania in ultimele doua secole.

Daca acest Petre Baciu considera, in inselarea lui, ca exista mai multe biserici atunci de ce cand vine vorba de sfintenia lui Nil Dorobantu nu este inselat?Cum sa avem incredere in marturia unui inselat? De ce “sfantul” Nil Dorobantu nu l-a corectat in gandire? De ce nu i-a atras atentia despre acesta grava eroare?Inseamna ca si pr Nil avea acesta eroare in gandire? si pr Nil considera ca exista mai multe biserici? Intelegerea credintei ortodoxe a “martorilor” lui Nil Dorobantu lasa de dorit, acestia sunt entuziasmati de aparitii miraculoase , minuni savarsite in preajma pr Nil , nepunandu-si niciodata problema ca ar putea fi inselati(precum Sfintii Parinti) .

Urmeaza o alta “marturie” a lui Ion Barbu , unde reporterul ii sugereaza raspunsurile pe care intervievatul trebuie sa le dea .  Piesa de rezistenta este ca Nil Dorobantu zbura prin aer la 1 metru desupra pamantului . Ce este interesant este ca desi Nil Dorobantu zbura pe deasupra pamantului , totusi in marturia de mai jos a iesit pe poarta dupa cum ne spune Ion Barbu. Deci putem trage concluzia ca Nil Dorobantu era foarte “smerit” pentru ca desi putea sa zboare a iesit pe poarta nu pe deasupra ei. Reporterul constata “Mare minune! Facea minuni parintele!” .Ne intrebam ce sens avea acesta minune? L-a ajutat duhovniceste pe Ion Barbu? care a fost folosul acelei “minuni”? Doar ca sa vada lumea ca e sfant? Apoi urmeaza un episod cu un om care dorea sa scape de fumat, se ducea catre o manastire unde pr Nil Dorobantu era la Vecernie. Apropiindu-se acest om de manastire , pr Nil Dorobantu constata : “Maica da-mi cadelnita ca vine un om, la noi la manastire, pe care il tarasc inapoi 150 de diavoli “. Acest fapt nu l-a auzit “marturisitorul” Ion Barbu ci a auzit de acesta “isprava” de la alte persoane. Cum o fi numarat pr Nil 150 de diavoli numai el stie. Apoi nu puteau demonii sa-l anunte pe pr Nil de venirea si de intentiile acelui om? chiar era nevoie de 150 de diavoli ca sa-l traga pe acel om? nu erau suficienti mai putini? Presupunand ca lucrurile statea intr-adevar asa , de ce trebuia pr Nil sa faca public pacatul unui om? Ce fel de om duhovnicesc spune in public pacatele altora?

In mod sigur mai exista multe alte “marturii” despre “minunile” faptuite de Nil Dorobantu , pentru cine are rabdare sa le analizeze.

Consideram ca acestea  sunt destul de edificatoare despre inselarile din Romania ultimelor secole. Mai grav este ca aceste inselari sunt propovaduite prin tiparirea de carti de catre admiratorii lui Dorobantu. Ar fi un lucru mult mai util tiparirea si distribuirea cartilor ce contin Credinta Ortodoxa, invataturile Sfintilor Parinti decat ale unor personaje necanonizate de Biserica Ortodoxa . Insa acest lucru evident nu este posibil deoarece cine afla credinta ortodoxa respinge inselarile cu tot felul de zburatori si falsi facatori de minuni. ce folos ar avea cei care il promoveaza pe “sfantul” Nil Dorobantu daca ar promova adevarata Ortodoxie? Lumea ar afla adevarul si ar incepe sa-i ocoleasca pe fanii Nil Dorobantu.

De aceea este foarte usor de a profita de oamenii din Romania , foarte putini cunosc si doresc Ortodoxia adevarata , doresc false minuni, superstitii, ghicituri, eventual vrajitorii.

Mai jos a 3-a marturie despre cum Nil Dorobantu zbura , aparea si disparea . Reporterul sugereaza ca femeia respectiva il vedea cum apare/disparea dar vroia sa-l intrebe daca ii este foame pr Nil. Pai daca aprea si disparea de ce nu face o mgie sa apara niste mancare? Apoi si pr Arsenie Boca este asociat cu aceste “aparitii “. Din nou , nimic patristic, nimic ortodox.

Recomandam fanilor si amatorilor de asemenea “sfinti” efectuarea de investigatii mai aprofundate, intrucat in mod sigur mai exista cateva sute de astfel de “zburatori” care abia “asteapta” sa fie descoperiti si promovati.

Astfel Romania devine un El Dorado al “sfintilor zburatori” pentru cine doreste o modalitate de a manipula oamenii in numele credintei. In sfarsit suntem si noi primii in Europa la ceva: la numarul de “minuni”, de zburari”/levitatii pe cap de locuitor. Pe cati mai intereseaza ortodoxia Sfintilor Parinti ? Pe prea putini. Pe cati intereseaza o credinta şovaita , cu minuni , cu picturile unor eretici pe peretii bisericii ? Pe foarte multi.Acesta este explicatia pentru care ecumenismul are acesta amplore in Romania. Dumnezeu ne lasa sa avem ceea ce cautam si ceea ce ne dorim.Nimic patristic la martorii lui Dorobantu , doar o fortare a celui care ii filmeaza pe acesti oameni , pentru a smulge o declaratie cum ca pr Nil Dorobantu a fost sfant deoarece zbura sau citea ganduri.

Iata mai jos un posedat care leviteaza cu ajutorul demonilor invocati prin intermediul unor mantre. Internetul este plin cu asemenea “minuni” . Oare si individul de mai jos e sfant fiindca sta in aer?

Principiul folosit in interviurile cu persoana care marturisesc “sfintenia” pr Dorobantu este cel din filmul de mai jos.  Iata o alta mostra de “marturisire”, identica cu cele de mai sus. doar ca “minunile” unei persoane sunt inlocuite cu alte “minuni magice” . Acelasi sablon,acelasi tip de promovare prin “marturisire”,persoanele dau marturie in mod asemanator, nimic patristic nimic ortodox.

 

80 Comments

 1. Monahul Teodot a inlocuit invatatura Bisericii, a Sfintilor Parinti cu interviuri ale P.Iustin Parvu si carti cu si despre Arsenie Boca. De aceea este atat de inselat si de confuz in declaratii. Cine asculta “indemnurile si invataturile lui” ajunge in inselare.

  • Nu te cunosc, dar esti cel mai vertical admin de pe toate blogurile ortodoxe. Ingerii Domnului sa te ocroteasca !

  • Însemna că si Iisus Hristos înșela, deoarece a avut martori la învierea fiicei lui Iair, la învierea lui Lazăr, cand i-a redat vederea orbului, când l-a făcut pe cel schilod să meargă!? Cam asta se înțelege din ceea ce spuneți în articol! Păcat!

   • Asta intelegeti dvs deoarece nu ati inteles Ortodoxia, nu ii urmati deloc pe Sfintii Parinti si aveti nevoie de niste idoli moderni si contemporani. Dumnezeu a lasat libertate omului si pe cale de consecinta omul se poate inchina oricarui idol. Dvs sunteti un exemplu in acest sens… problema este ca pretindeti ca sunteti ordodoxa dar nu sunteti in realitate. Mai corect ar fi sa sustineti ca sunteti nildorobantista…sau altceva. Repet: scrierile lui Nil Dorobantu, prin comparatie cu scrierile Sfintilor Parinti, NU SUNT ORTODOXE!

  • PARINTELE ARSENIE BOCA ESTE UNUL DINTRE CEI MAI MARI SFINTI CARE AU FOST VREODATA. M-A AJUTAT IMENS PE MINE SI PE ALTI ZECI,SUTE DE MII.
   RUGACIUNEA LUI SMERITA CUPRINDE TOATA TARA.
   Omule,vezi-ti de treaba si nu mai sminti lumea cu blogul tau,ca nu stii daca ai timp sa rascumperi ce faci si ce scrii!!!!

   ARSENIE BOCA A FOST TRIMIS DE DUMNEZEU DIN LUMINA ADEVARATA,DAR ASTA E ..UNII SUNT SI RAMAN ORBI!

   • Din pacate idolatria pe care o aveti fata de p Boca nu este o dovada a sfinteniei. Dovezile arata ca p Arsenie Boca nu este sfant ci un inselat! Este un hulitor si un blasfemiator!

  • Inseamna ca nici Iisus Cristos nu facea minuni ,era un inselat?Arsenie Boca si Nil Dorobantu slujeau in numele domnului ,ça erau plini de har va deranjeaza ceea ce preotii din ziua de azi nu mai au,prea putini

   • Nu sunt de acord cu afirmatiile dvs hulitoare si blasfemiatore la adresa Mantuitorului Iisus Hristos. Este primul si ultimul avertisment. Daca continuati nu va mai public mesajele. Va invit sa va folositi creierul in rationamente. De unde ati tras concluzia ca daca spun ca Nil Dorobantu este inselat atunci acest lucru se rasfrange la Dumnezeu? Sunteti sub influenta unor substante cumva? Aveti vreun detector de har si l-ati folosit in cazul lui Nil Dorobantu?

  • TU ESTI UN INSELAT DE PROPRIA MANDRIE SI PARERE DE SINE. NU TE COMPARI TU CU NIL SAU ARSENIE. NU MAI HULI. CA NU TI SE VA IERTA HULA.

   • Dar tie ti se va ierta idolatria si inselarea? Poti sa arati concret unde gresesc? cu argumente clare?

 2. Despre blasfemie. Si ca cel ce zice ca nu e cu putinta ca cineva din generatia prezenta sa se faca partas de Duhul Sfant, precum si cel ce defaima lucrarile Duhului si le atribuie potrivnicului, introduc o noua erezie in Biserica lui Dumnezeu.

  Blasfemia impotriva Duhului Sfant

  Fratilor si parintilor, “orice pacat“, spune cuvantul preasfant al Mantuitorului, “se va ierta oamenilor, dar celui ce va blasfemia impotriva Duhului Sfant nu i se va ierta nici in veacul de acum nici in cel viitor” [Mt 12, 31-32]. Sa cercetam care este blasfemia impotriva Duhului Sfant. Blasfemia impotriva Duhului Sfant e faptul de a atribui lucrarile duhului celui potrivnic, dupa cum spune Marele Vasile. Dar cum face cineva aceasta? Atunci cand vazand cineva la unul din fratii lui fie minunile facute de Duhul Sfant, fie o alta harisma dumnezeiasca – adica strapungere, lacrimi, smerenie, cunostinta dumnezeiasca, cuvant al intelepciunii celei de sus [I Co 12, 8; Iac 3, 15-17], sau alt lucru daruit de Duhul lui Dumnezeu celor ce-L iubesc pe El [Rm 8, 28] – zice ca aceasta este din inselaciunea diavolului. La fel, si cel ce zice ca cei ce sunt manati de Duhul lui Dumnezeu ca niste fii ai lui Dumnezeu [Rm 8, 28], cei ce fac poruncile lui Dumnezeu, Tatal lor, sunt amagiti de demoni, si acesta blasfemiaza impotriva Duhului Sfant Care lucreaza intru ei [cf.2 Co 12, 11; Ef 2, 2] ca odinioara iudeii impotriva Fiului lui Dumnezeu; caci si aceia vedeau demonii alungati de Hristos si blasfemiau impotriva Duhului Lui Celui Sfant zicand fara rusine nerusinatii: “Cu Beelzebub, capetenia demonilor, scoate demonii” [Lc 11, 15]. Dar unii, auzind acestea, nu aud si vazand nu vad [Mt 13, 13], ca unii ce au iesit din ei insisi, departand si respingand de la sufletele lor intreaga Scriptura si izgonind din mintile lor cunostinta ce vine din acestea [Scripturi]; si nu tremura de frica sa spuna ca toate lucrarile Duhului de care da marturie dumnezeiasca Scriptura vin dintr-o betie si o lucrare demonica.

  Necucernicia de a tagadui lucrarea harului

  Caci, ca niste necredinciosi, care sunt cu totul neinitiati in tainele dumnezeiesti, cand aud despre iluminarea dumnezeiasca, despre luminarea sufletului si a mintii, despre vedere [contemplatie] si nepatimire, despre smerenie si lacrimile varsate prin lucrarea si harul Sfantului Duh, declara cu indrazneala, ca unii ce nu suporta stralucirea covarsitoare si puterea acestor cuvinte, avand ochii inimii mai degraba intunecati decat luminati, ca acestea vin din inselaciunea demonilor; nici osanda lui Dumnezeu, nici vatamarea celor ce-i asculta nu-i fac sa tremure, ci, indraznetii, dau marturie fara rusine ca nimic asemenea nu se mai face acum de catre Dumnezeu in vreunul dintre credinciosi, ceea ce este mai degraba necredinta decat erezie. Caci erezie inseamna a te abate in vreuna din dogmele privitoare la dreapta noastra credinta ce ne stau inainte, dar a zice ca nu mai exista acum oameni care iubesc pe Dumnezeu, ca acestia nu se mai invrednicesc de Duhul Sfant si cei botezati de El nu se fac fii ai lui Dumnezeu si dumnezei in chip constient, prin experienta si vedere, rastoarna intreaga Iconomie a Dumnezeului si Marturisitorului nostru Iisus Hristos si tagaduiesc in chip vadit innoirea [chipului lui Dumnezeu din om] stricat si dat mortii, si rechemarea lui la nestricaciune si nemurire.

 3. Domnule preot Ioan , daca aveti ceva de zis va rog sa spuneti clar si barbateste. Din mesajele pe care le-ati postat se observa ca aveti o gandire intortocheata, total necoerenta, supusa demonilor. Nu inteleg nimic din ceea ce vreti sa exprimati mai sus. O tot dati dupa cires dorind sa pareti…citit…va rog spuneti lucrurilor pe nume daca aveti ceva de exprimat. Am observat ca la fanii lui Dorobantu mintea este ca un puzzle amestecat si trebuie sa intervina cineva sa re-construiasca acel puzzle. Altfel omul respectiv(fan pr Dorobantu) devine leguma din cauza adorarii unor “zburatori”, nu mai are o gandire proprie ,libertatea de gandire i-a fost confiscata de demoni, doar executa niste ordine (chipurile “face ascultare”). Devine un zombi dependent de duhovnic care fiind si el inselat de “ortodoxia arsenista” il transforma intr-un … ostaş macarist . Apoi peste ani de zile o sa vedeti un Maglavit reeditat la Oituz, unde multimi de oameni vor adora poze cu Dorobantu, Boca,etc. Cred ca daca face cineva investigatii si sapaturi o sa afle in foarte scurt timp o duzina de indivizi inselati , care “zburau”, “levitau”, “citeau ganduri” si care ar putea foarte usor sa fie considerati “sfinti”. In asta constă ortodoxia romaneasca , superstii cu pisica neagra, ziua 13, Arsenie Boca si alte levitatii . Daca puteti sa combateti ceea ce am scris mai sus va rog sa o faceti cu argumente concrete si logice. Daca nu sunteti in stare mai bine va abtineti sa dati copy-paste din citate ale Sfintilor care nu au nicio legatura cu contexul amintit.

  • Administratorule
   Daca ai fi atent la ce moderezi ai vedea ca ai fost tras putin intr-o capcana duhovniceasca de catre preotul Ioan , cum asa ? Fii atent :
   – mintea ta nu poate pricepe si percepe clar un text scris de un Sfant daca nu e semnat , mai mult de atat atribui textul scris celui pe care te pregatesti sa il defaimi,
   Aici se vadeste clar patima cu care scrii chiar daca mai jos preot Ioan iti descopera ca textul nu e produsul mintii lui ci a unui Sfant .
   Sfatul meu e urmatorul : limiteazate frate doar la ceea ce te pricepi si lasa judecata parintilor marturisitori contemporani in seama celor cu adevarat ajunsi la masura duhovniceasca

   • Este posibil sa scriu cu patima. Insa imi cer iertare celor pe care i-am ranit, intentia este cea de a lupta pentru credinta si nu altceva. In ceea ce priveste masura duhovniceasca va redau cuvintele Sfantului Teodor Studitul:Atunci cînd Credinta e primejduitã, porunca Domnului este de a nu pãstra tãcere. Dacã e vorba de Credintã, nimeni nu are dreptul sã zicã: “Dar cine sunt eu? Preot, oare? N-am nimic de-a face cu acestea. Sau un cîrmuitor? Nici acesta nu doreste sã aibã vreun amestec. Sau un sãrac care de-abia îsi cîstigã existenta? … Nu am nici cãdere, nici vreun interes în chestiunea asta. Dacã voi veti tãcea si veti rãmîne nepãsãtori, atunci pietrele vor striga, iar tu rãmîi tãcut si dezinteresat?”

    • Administratorule
     Primul de la care trebuie să iti ceri iertare este parintele Nil Dorobantu ,asupra caruia aduci hule ,neluind in considerare ca a fost preot al lui Hristos
     Crezi ca daca ,, calci pe cadavre,, vei ajunge mai sus in fata lui Hristos ?
     Aduti aminte de sf. Chiril care il considera pe sf.Ioan Gura de aur si nu il pomenea , a trebuit sa ii apara Maica Domnului ca sa isi revina din gredeala .
     Nadajduiesc ca si tie sa ti se intample asa ceva cat mai curand

     • Nu stiu daca a fost preot. Adeptii lui spun ca a fost episcop… e treaba ta la cine te inchini. Poti sa te inchini si la buturugi. Nil Dorobantu avea evlavie la Petrache Lupu. Acesta sustinea sa ne spovedim la buturugi. Atat Nil Dorobantu cat si Petrache nu intelegeau care este taina sfintei spovedanii. Eu aduc hule cand dezvalui acest lucru sau ei huleau Sfintele Taine ale lui Hristos? Ar trebui acesti asa zisi sfinti sa-si ceara iertare la oamenii pe care ii duc in inselare. Nadajduiesc sa ma pazesca Bunul Dumnezeu sa nu cad in aceeasi inselare ca tine.

     • Admin
      Intamplator si pr. Dumitru Staniloaie avea evlavie la Petrache Lupu, confirmand vedenia intr-una din cartile sale .
      Stai linistit ca nu indemna nimeni sa se spovedeasca la altcineva inafara de preot.
      Insa tu trebuie sa ai mai mare grija ca vorbesti dupa radio-sant

 4. “SFINTII” inselati romani

  Un calugar athonit.
  A-ndraznit de “ne-a smintit”.
  Vrand ca sa ne ispiteasca.
  “Zeii nostri” sa-i huleasca.
  Insa multi dintre romani.
  Cu putere in plamani.
  Strigau tare ca turbatii.
  Nu ne huliti inselatii :
  Boca, visarionistii.
  Dorobantu si stilistii.
  Veronica, Maglavit.
  Iata un popor smintit.
  Gheron Sava Lavriotul.
  Vrea “sa ne-nsele” cu totul.
  Cu Credinta cea smerita.
  Ce nu poate fi primita.
  Adio…Ortodoxie.
  Primesc doar “ce-mi place mie”.
  Erezii si inselari.
  Si-n Dogme modificari.
  Astazi Tara noastra vrea.
  Chiar Credinta a-si schimba.
  Si numele Romania.
  Sa-l preschimbe-n “Arsenia”.
  Dumnezeu sa ne pazeasca.
  De-nselarea cea draceasca.
  Si sa cugetam smerit.
  Ca un popor “ne-smintit”.

 5. Domnule Admin !
  Nu vreau sa lungesc discutia ca nu are rost !
  Dar vreau sa te intreb : Ce ai facut tu pentru oameni ? Cati oameni ai adus tu la credinta ? Acesti doi mari traitori au salvat atatia oameni de la pieire. Tu nici macar nu i-ai cunoscut fata in fata si indraznesti sa spui ca sunt inselati. Cei care i-au cunoscut face to face sunt inselati si prosti numai tu esti marele luminat si destept. Iar sa crezi tu ca i-ai inteles pe sfintii parinti mai bine decat acesti mari traitori este nebunie curata.
  Asta ne mai lipsea acum in aceste vremuri tulburi in loc sa fim sudati uniti si sa ne vedem cu adevarat de mantuire cautam nod in papura la sfinti. Maine poimane ce o sa mai apara inselarile parintelui Iustin Parvu?!?!?!?!? Inselarile Parintelui Cleopa?!?!?!?!? Fereasca Dumnezeu !!!!!!!!!!!!!!!
  Iar in privinta minunilor false de care spui, de exemplu la mormantul Parintelui Arsenie Boca cele mai mari minuni care se petrec si se petrec cu carul , sunt intoarcerea omului la Hristos intoarcerea omului la credinta , indreptarea omului spre scaunul de spovedanie , diavolul ar face asa ceva ?????????????????
  Am o gramada de prieteni care nici nu vroiau sa auda de biserica si de spovedanie iar de cand au trecut pe la mormantul sfantului parinte au inceput sa vina la biserica .
  Ai face bine sa cauti ceva mai bun si mai folositor de suflet de facut decat sa provoci tulburare.
  Dumnezeu sa ne ierte pe toti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Are importanta ce am facut eu , un biet anonim? Sau are importanta cati oameni se duc si se inchina la un inselat precum pr Arsenie Boca?

   • Păai are importanță: dacă tu ești un biet anonim de ce te transformi în mediul virtual în apologet. Nu știi oare că Sf. Grigorie Palama a fost forțat să-i răspundă ereticului Varlaam? deci nu din vasta lui cultură și nici din experiența duhovnicească a ales să devină apărătorul adevărului ci din ascultare față de bărtânii athoniți.
    Cum se face că azi apărătorii dreptei credințe sunt pușcăriași care nu-si plâng păcatele (saccsiv sau cum s-o mai scrie) și anonimi care aruncă acuzații fără discernământ.
    „Feriţi-vă de oamenii aceştia şi lăsaţi-i, căci dacă această hotărâre sau lucrul acesta este de la oameni, se va nimici; iar dacă este de la Dumnezeu, nu veţi putea să-i nimiciţi, ca nu cumva să vă aflaţi şi luptători împotriva lui Dumnezeu”

   • Este important cati oameni à adus la cuvantul domnului.Daca Boca sau Nil umblau dupa faima ar fi putut avea din belsug. Si Iisus a facut minuni ça sa convinga lumea sa fie crestina. Pânã si dumneata o sa crezi intr-un final pentru ca Dumnezeu face minuni,nu-i asa?

    • UNde ati gasit statistica despre cati oameni a adus ? Eu urmez Invatatura Bisericii deci urmez pe Sfintii Parinti. Invatatura Bisericii este foarte diferita de invataturile lui Nil Dorobantu. Sesizati ideea?

 6. eu il inteleg f.f.bine pe preotul IOAN ce vrea sa zica.Adica la noi iN tara sunt f.multi marturisitori ,mai ales din tara Fagarasului care relateaza despre par.Arsenie Boca si ajutorul dat lor,sunt carti intregi cu astfel de dovezi!SF.IGNATIE BRIANCININOV zice ca NIMENI NU POATE FACE MINUNI ,adica vindecari DECIT CU AJUTORUL LUI DUMNEZEU.Iar cine nu crede acestor minuni,sunt blasfemiatori ,adica sunt asemenea celor din timpul mintuitorului ,fariseii care spuneau ca IISUS HRISTOS vindeca si scoate demoni cu ajutorul lui belzebut.Eu am auzit PERSONAL la prislop demonii din doua femei strigind;AESENIE BOCA MA ARZI ,MA ARZI ARSENIE BOCA .ori cine poate sa ii arda pe demoni decit DUMNEZEU SI CELOR LA CARE LE DA EL adica sfintii lui.
  Intr-o vreme cind se mergea cu carutele la SF.liturghie se aduna f.f.multa lume la SIMBATA la SF.LITURGHIE unde participa ARSENIE BOCA ,iar la man.TARNITA unde era staret par.NIL DOROBANTU se facea liturghia cu usila si geamurile deschise caci nu erau microfoane pe vremea aia.Ei spuneti dvs.care preot mai aduna atitA lume la predica ca ei ???De ce nu ascultati marturiile monahiilor de la Tarnita caci sunt pe net ,cele care l-au cunoscut direct pe par.NIL.Care preot isi mai da incaltarile unui sarac ca si par.NIL si sa ramina descult.Era extrem de urmarit de securitate si stia ca vin securistii sa–l ridice[de unde stia oare?]si s-a dus in cocina porcilor si -s-a culcat pe doi porci ,incit securistii l-au considerat nebun si au plecat.Ca sa scape de securitate a trebuit sa faca pe nebunul ,o spune in carte asta.ia incercati dvs,sa va culcati pe un porc si sa vedeti daca sta porcul asa cum a stat la el.Inchis fiind pt credinta ,considerat pericol pt ca se aduna f.f.multa lume unde litughisea El si unde predica ,la procesul sau a vorbit 2 ore,si la sfirsit acuzarea i-a luat apararea,adica i-a devenit aparare,iar studentii adusi spre a face tambalau au tacut chitic,iar daca cineva ar fi intrat in Ssla de judecata s-ar fi intrebat cine ii acuza pe comunisti la ei acasa ,adica in justitie ,care era tot a lor ,a comunistilor[din cartea NIL DOROBANTU ,flacara vie a monahismului romanesc in sec. xx].
  Noi romanii nu am apreciat valorile intelectuale si duhovnicesti si de aceea ne merge asa de rau ..sa nu ne mai miram.Aruncam cu acuzatii cind sunt martori si carti cu martutii ale acestora ,mai ales legate de par.ARSENIE BOCA.DOMNUL SA NE LUMINEZE.Sa ne informama inainte de a acuza .

  • Tot Sf. Ignatie Briancianinov spune în cartea “Despre înșelare” că nu mai există azi văzători cu duhul. Nu e corect să fie denigrați unii părinți care au fost preoți gen Arsenie Boca, Nil Dorobanțu, Ghelasie Gheorghe, etc, dar trebuie să ne distanțăm de rătăcirile in care au căzut și pe care apoi le-au profesat. Cu erezia nu e de glumit, ne rupe de Dumnezeu

 7. Nu l-am cunoscut în mod direct pe părintele Nil Dorobanțu, însă inima mea spune ca e un sfânt și încă foarte mare. Vai de cei care se cred mai drepți decât el. Cati dintre cei care îl critica sunt în stare sa sărute mana celui care tocmai i-a lovit?

  Citiți viata Sfântului Andrei cel Nebun pentru Hristos și veți vedea slava lui Dumnezeu arătată noua, oamenilor. Veți vedea cât de mare este Dumnezeu și la ce fericire ne cheamă și nu va veți mai mira ca Sfântul Nil Dorobanțu se ridica de la pământ în timp ce se ruga. Dacă ar fi existat aparate foto, probabil am fi avut câte o fotografie cu astfel de rugăciuni în care Sfantul Andrei cel Nebun pentru Hristos, Sfanta Teodora de la Sihla, Sfanta Maria Egipteanca ori Sfantul Serafim de Sarov erau ridicati de la pamant în timpul rugăciunii. Și alții…

  A ne ridica împotriva sfintilor români e tot treabă de ecumenisti, orice s-ar spune. Nu mai aparam ortodoxia de ecumenism, ci o aparam de Nil Dorobanțu și de Arsenie Boca! Și comentam minunile lor raportandu-ne la măsura noastră! Înseamnă ca în ochii noștri suntem noi sfinți!!! Mda! Câtă ,,smerenie”! Nu a avut Sfântul Nil Dorobanțu smerenie și avem noi!

  Circula pe net câteva poze în care Parintele Arsenie Boca apare în pantaloni scurți, iar la o distanta apreciabila se afla Maica Zamfira. Putini știu de ce părintele Arsenie s-a lăsat fotografiat astfel. A VRUT sa sugereze securității ca e desfrânat, ca să slăbească vigilenta acesteia și sa lucreze în voie la proiectele sale secrete.

  Nici pe Sfantul Arsenie Boca nu l-am cunoscut, însă m-a ajutat. Are o lucrare tainica. Treaba noastra este sa ne smerim si sa ne intoarcem la credință cu adevarat. Altminteri, vom muri de foame, la propriu, asa cum ne-a prorocit! Dumnezeu sa ne ajute pentru rugăciunile părintelui Nil Dorobanțu, ale părintelui Arsenie Boca și ale tuturor Sfinților Săi!

  E timpul sa-l privim pe părintele Nil Dorobanțu intr-un alt mod decât securitatea comunista. Unde e trupul lui? De ce nu se afla în sicriu? Cine și de ce l-a ascuns? A fost ascuns de mână omenească ori l-a ascuns Dumnezeu la fel ca și pe Sfantul Andrei cel Nebun pentru Hristos? La aceste întrebări ar trebui sa găsim răspunsul, nu sa căutăm să-i îngropăm și cinstea pe care nu noi i-am dat-o, ci Dumnezeu.

  Nu putem arunca într-un sfânt cu noroi și sa ne rugăm mai apoi sa dobândim noi înșine Duh Sfânt! Ne îndrăcim, fie ca ne place sa recunoaștem, fie ca nu.

  • Citez:”Nu l-am cunoscut în mod direct pe părintele Nil Dorobanțu, însă inima mea spune ca e un sfânt și încă foarte mare.”
   Ce ne facem daca inima mea spune ca Ceausescu a fost un mare sfant de asemenea? Ma iau dupa inima mea? Ea este referinta?sau Sfintii Parinti? Daca este clar ca Nil Dorobantu a facut dovada ca nu a inteles Ortodoxia cum ne putem lua dupa inima?

 8. Mă așteptam la un argument mai consistent. Am în suflet multă pace când scriu despre el. Mi s-a arata în vedenie cu vesminte aurite. Caciula lui cu cruce avea aproape aceeasi forma, doar ca era din aur. Cu o cruce mare la mijloc. Si se afla alaturi de un alt sfant. Eu cred ca ar trebui din nou verificate toate informațiile care se referă la acest duhovnic. Nu se poate sa-l denigram și noi, ca și comuniștii, ba chiar mai rău! Scriind acestea, mi-am asumat riscul de a fi ironizată.

  • Esti inselata de diavol cu vedeniile tale! Du-te si te spovedeste cum trebuie, esti plina de mandrie care este exploatată de diavol!Ăsta este motivul pentru care primești viziuni! Citeste ce au facut Sfintii cand au avut viziuni și fă ca ei. Aștia sunt asa zisii ortodocsi din romania! Amatori de viziuni diavolesti!

 9. În privința mândriei, stau prost. Aici aveți dreptate. Tocmai de aceea, am vrut sa verific aceasta vedenie. Fiti binecuvântat!

  Eu mă duc și mă spovedesc, dar lăsați și dumneavoastră duhovnicii romani trecuți la Domnul în pace. Unii dintre ei au mare trecere înaintea lui Dumnezeu. E riscant sa vi-i faceți potrivnici.

  • Aici faceti o gresala. Daca acesti sunt cu adevarat sfinti, atunci nu se vor supara pe mine si nu imi vor fi potrivnici. Sfintii nu sunt egoisti. Vor fi alaturi de mine intrucat vor vedea ca din acrivie procedez in acest mod. Dar dimpotriva, daca acestia nu sunt sfinti si ma rog la ei…atunci nu sunt intr-o pozitie buna d.p.d.v. duhovnicesc.

   • Admin
    Sa stii ca nu se supara nimeni pe tine .
    Dar nu te mai lua dupa ,,vanatorul de vrajitoare,, Staicu , si sa crezi ca tot ce spune e adevarat , uitate ca dupa ce la convins pe Sava sa huleasca pe parintele Arsenie Boca si pr. Nil Dorobantu nu sa putut opri aici si a continuat cu pr.Paisie si Porfirie.
    Sa stii pentru tine ca atunci cand zbura prin vazduh sf.Maxim Capsocalivitul cei din vremea lui il considerau inselat.

    • Astea sunt speculatii si calomnii. Dar vad ca iti este greu sa intelegi cum stau lucrurile si am sa te las in voia ta cu inselarile tale pe care le doresti cu ardoare.nu are niciun sens sa continuam polemica intrucat nu ai adus niciun argument.

 10. Aici nu îmi este clar. Noi ne rugam sa primim Duh Sfânt, ca sa ne mântuim. Parintele Nil nu se ruga sa primească Duh Sfânt? Putem sa spunem cu mana pe inima ca a convertit trei evrei la ortodoxie având un alt fel de duh și nu Duh Sfânt?

  Înainte de Sfanta Împărtăşanie, se spune : ,,Sfintele Sfintilor!”

  E posibil sa nu avem evlavie la acest părinte și nu cred ca se supara pentru asta. Însă cred ca e bine sa avem respect fata de părintele Nil Dorobanțu, deoarece a știut ce e adevărata prigoana, postul si rugaciunea. Nu cred ca noi, cei de azi, ne dorim sa trecem prin ce a trecut acest părinte. Mă înfior doar când mă gândesc. ..

  • Ai citit vreo carte a lui?sau ai vazut cine sunt cei care “marturisesc” ca este sfant? Cei care habar nu au de credinta. Pr Grigorie dupa ce s-a “contaminat” de Nil Dorobantu a dat Sf Impartasanie la mireni acasa sa se impartasasca singuri. Cum ca ar fi vreme de prigoana. Sfintii nu au dus lumea in inselare incalcand canoanele si traditia Bisericii. La ce Sfinti mai ai evalvie? S-au terminat sfintii din Biserica si au ramas doar cei controversati? Cititi pe Sfantul Porfirie Kavsocalivitul si Sfantul Paisie Aghioritul. Sfinti contemporani cu noi si cu Nil si Arsenie Boca. Dupa aceea o sa observati o mare diferenta. Intalniti-va cu monahi athoniti care au avut o formare ortodoxa si o sa vedeti mare diferenta fata de cei din Romania. Si eu am fost la Prislop la inceput. Apoi Dumnezeu a randuit sa aflu adevarul. Nu pot considera sfinti niste oameni care au facut dovada ca nu au inteles credinta ortodoxa.

  • Parintele Paisie s-a dezis de Arsenie Boca si de Nil Dorobantu este filmare asa ca nu mai bateti campii . Si parintii Arsenie Papacioc , Iustin Parvu , Ilie Cleopa si toti ucenicii lor s-au dezis de Nil Dorobantu si Arsenie Boca cat si de maica Veronica cea care a indraznit sa fure sfinte moaste din manastire .

 11. Nu ma intelegeti gresit. Am adus marturii autentice pe care nu le-ati publicat. Oricum, cine e interesat le poate accesa pe internet. Modul in care va raportati la acest parinte ma doare. Si imi fac griji pentru dumneavoastra. Pe măsură ce aflu mai multe despre acest părinte, îmi dau seama ca i se face o mare nedreptate. Acest părinte s-a rugat și se roagă pentru noi. Nu e drept sa-i compromitem martorii, iar pe cei reprezentativi sa-i dam la o parte. Mă doare acest lucru.

  Cum ați fi procedat în caz ca erați preot prigonit, iar creștinii va cereau ajutorul? Sfântul Ioan Rusul a primit Sfânta Împărtășanie intr-un măr! Hristos știe ce e smerenia și nu cred ca Se supara din cauza absentei potirului aurit.

  • Consider că nu mai are rost să continuăm. Sfinții Părinți sunt foarte diferiți de acești pseudo-sfinți. Am adus destule argumente și consider că nu mai are sens să continuăm aceste discuții.
   Ceea ce aveți de făcut este :
   1.Găsiți un duhovnic ortodox care nu este plin de înșelări cu viziuni, Nil. Petrache, Boca, etc.
   2.Nu mai căutați viziuni, minuni . Diavolul vă exploatează apetitul pentru așa ceva.
   3.Faceți spovedanie cum se cuvine. Citiți cum se face o spovedanie adevărată .
   4.Citiți cărți cu adevărat duhovnicești care vă aduc un real folos, nu romane SF cu zburători și alte fantasmagorii.

 12. Dacă ați început acest demers, trebuie sa aveți curajul de a aduce dovezi pentru argumentarea celor afirmate.

 13. ,,Dobândește pacea și mulți se vor mântui în jurul tau” -spunea Sfântul Serafim de Sarov.

  Când scriem chiar si despre cel mai mare pacatos, trebuie sa scriem în duh de pace, cU parere de rău ca acelui suflet îi este pusă în pericol mântuirea. Nu vad aceasta pace interioara în cele scrise se dumneavoastră. Când scriem despre un duhovnic, trebuie sa ne rugam lui Dumnezeu înainte de a scrie.

  Mai înainte de toate el este slujitorul lui Dumnezeu. Apoi, este și slujitorul aproapelui, căci el le vestește cuvântul Adevărului, el tine in mâinile sale Trupul și Sângele Mântuitorului. Nu e puțin lucru. Putem spune ,,Aici, aici și aici cred ca a greșit binecuvântatul”. Si cam atat. Sfinții nu sunt infailibili. Se lupta cu forțele răului pana în ultima clipa.

  Ați fi în stare sa sărutați mana care va lovește, ca părintele Nil Dorobanțu? Dar sa întoarceți la credință atâția oameni cati a întors părintele Nil? De ce oamenii
  de rand nu prea pot face asta? In primul rand.pentru ca Hristos trebuie sa fie ÎN noi atunci când spunem altora sa fie credinciosi. Abia apoi depinde de starea lor duhovniceasca și de dorința lor de a-și schimba viața.

  Rugăciunea în văzduh trebuie deosebita de levitația cu ajutorul forțelor răului.
  Cu mulți ani în urma, când nu știam prea bine cu ce se mănâncă viata duhovniceasca, am mers la un spectacol care cuprindea și un număr de levitație. O frica neînțeleasă m-a cuprins și am început sa zic ,, Tatăl nostru” de mai multe ori în gând. Am fost rapid identificata. În fata mea s-a așezat o femeie dubioasa și abia apoi a putut avea loc numărul de levitație. Persoana care levitație se afla in pozitie orizontala si nu-și punea problema rugăciunii, deoarece lucra cu forțele răului.

  Este mare greșeală sa punem semnul ,,egal” intre intre vrăjitorii care fac spectacole de levitație pentru bani și oamenii cu viata sfanta surprinși cu camerele de filmat în timp ce se înălțau în văzduh în timpul rugăciunii. Dumnezeu a ajutat atâta lume sa-L cunoască și datorita unor minuni săvârșite. Suntem datori să dăm slava lui Dumnezeu ca exista sfinți și sfințenie și sa ne rugam sa ne dea și noua sa gustam din roadele Duhului Sfânt.

  Dumnezeu ne cheamă pe toți la sfințenie. Sa învățăm sa ne bucuram pentru faptele bune ale aproapelui. Bucurii!

  • Consider că nu mai are rost să continuăm. Sfinții Părinți sunt foarte diferiți de acești pseudo-sfinți. Am adus destule argumente și consider că nu mai are sens să continuăm aceste discuții.
   Ceea ce aveți de făcut este :
   1.Găsiți un duhovnic ortodox care nu este plin de înșelări cu viziuni, Nil. Petrache, Boca, etc.
   2.Nu mai căutați viziuni, minuni . Diavolul vă exploatează apetitul pentru așa ceva.
   3.Faceți spovedanie cum se cuvine. Citiți cum se face o spovedanie adevărată .
   4.Citiți cărți cu adevărat duhovnicești care vă aduc un real folos, nu romane SF cu zburători și alte fantasmagorii.
   Scopul Ortodoxiei nu inseamna viziuni si minuni vazute cu ochii. Cautati sa va insusiti credinta corecta nu cea distorsionata de care ati avut parte pana acum.

 14. În articol nu e vorba despre mine, ci despre părintele Nil Dorobanțu. Sfaturile date, oricat ar fi de bune, nu pot servi drept contraargumente.

  Eu nu va dau sfaturi, ci doar mă rog lui Dumnezeu sa va dea gânduri bune și sa va ferească de mândrie, de trufie și de slava deșartă. La fel mă rog și pentru mine. Acestea sunt marile ispite ale omului modern.

  Ceea ce scriem rămâne scris și răspundem pentru fiecare cuvințel. Vorbele grele și sfaturile pe post de bâte nu sunt caracteristice unui ortodox autentic dornic sa ne ajute sa intelegem ce e sfintenia și sa-și impună opinia cu privire la sfintenia altora.

 15. Sunt curios daca iti vei schimba parerea despre Nil dupa ce biserica il va canoniza.
  Parca vad ca toti cei care l-ati hulit va veti duce sa va inchinati in fata icoanelor cu sfantul proaspat canonizat.
  Am vazut foarte multi securisti atei convinsi cum stateau in genunchi in biserica. Nu mai spun despre securistul care m-a batut pentru ca m-am dus la biserica in noaptea invierii si m-a prins cu lumanarea aprinsa pe strada in drum spre casa. M-a batut si mi-a bagat-o pe gat (fizic). Acu’ respectivul a imbracat haine preutesti si slujeste intr-o biserica. Voi va duceti dupa acest gen se preoti, acestia va pastoresc, ce pretentii sa am de la voi ?
  Il blamati pe sarmanul Nil Dorobantu pentru ca asa va spun fostii securisti transformati in preoti. Incercati sa ganditi…

   • Asculta domnule Administrator Schiarhiereul Nil Dorobantul a fost Hirotonit Arhiereu la Ierusalim și sunt dovezi pentru asta.. Judeci aspru și fără temei.. Spui ca lupți pentru Biserica Ortodoxă, dar esti fatarnic. Cate posturi tii cu adevărat? Nu ca ar fi treaba mea,dar mi se pare ca ai nevoie fiule, de cineva care sa iti mai taie din creasta. Esti luptător al Sfintei Biserici? Dumnezeu sa iti ajute ,dar mergi frate și adu penticostali și catolici la Ortodoxie, ca un mare luptător ce te pretinzi și nu mai da cu biciul în Sfintii lui Dumnezeu….

    • Parinte ieromonah , acest Nil Dorobanțu este plin de înselări. Dacă ai fi citit pe Sfinții Părinți ți-ar fi sărit în ochi acest lucru care se vede din avion. Observ că dumneata ai o nevoie uregnta de idoli si o foame de înșelări. Mai citește pe Sfântul Ioan GUră de Aur, pe Sfântul Vasile cel Mare, Filocalii, Pateric și apoi pe înșelatul Nil Dorobanțu. POate așa vei vedea diferența. Sau continua să stai în înșelarile astea…Hristos ne-a dat libertate și nu ne-o ia înapoi.Asa ai dobandit si dumneata libertatea de a avea evlavie la tot felul de inselati. Spui sa aduc sectari la Ortodoxie? Vad ca cei botezati in Biserica Ortodoxa nu vin la Ortodoxie… Ce sanse au sectarii?

 16. Domnule admin, nu vorbiți drept. Eu însumi îl am ca cel mai drag sfânt pe Sf. Paisie Aghioritul și am o oarecare reținere față de experiențele nebunilor pentru Hristos. Pentru că nu-i înțelegem! Dar după roade cunoști pomul, nu după altceva. Prin acești nebuni credința s-a menținut arzătoare în multe locuri în comunism. Ce știți dvs. despre cum și prin cine a ales Dumnezeu să țină flacăra vie? Sf. Cosma Etolianul nu era și el un nebun? Datorită părintelui Arsenie Boca este preot fratele meu, care altfel nu s-ar fi născut. Despre toți acești sfinți mărturisitori dau mărturie viețile celor care i-au cunoscut și care așa au redescoperit Ortodoxia. Ei au suferit pentru Hristos în închisoare; nu e pe puterea noastră și nici sănătos să cântărim viața unui mucenic.

  Și eu am căzut în ispita aceasta a dvs. de a dori să îndrept pe unii și alții și de a le da program duhovnicesc; multă neașezare și neîmpăcare interioară ascunde ea. La Dumnezeu e loc de toți sfinții, nu trebuie să-i cernem noi. Mai ales că așa, neștiind voia Domnului, putem să ne facem păcate fără să știm. Mai bine ne vedem de păcate și-i promovăm pe sfinții dragi.

  • Dacă nu înțelegem ce spune cineva, chiar dacă este vorba de Credința Ortodoxă, nu trebuie să îl considerăm sfânt. Nu asta este reacția unui ortodox. De exemplu eu înțeleg greu ce spune purtatorul de cuvânt al Patriarhiei -Vasile Bănescu- care în niciun caz nu are un limbaj asemănător cu al Sfinților Părinți. Asta înseamnă că nu îl consider sfănt pe acest individ dubios. Nu mai insist pe faptul că Sfinții Părinți nu erau reprezentați de un purtător de cuvânt. Misiunea acestui purtător de cuvânt este de a se asigura că în presă nu apar decât mesaje ”politically correct”.
   Dar să revin la comnetariul dvs. De cele mai multe ori Duhul Sfânt A Vorbit prin gura Sfinților Părinți. Oare mesajul transmis mai departe de Sfinți era unul codificat și greu de înțeles? Ar trebui să ai studii teologice solide ca să înțelegi un mesaj care vine de la Dumnezeu? Dacă cineva este analfabet nu are acces la mântuire? Nicidecum.
   Nu putem compara scrierile p Nil Dorobanțu cu cele ale Sfântului Cosma Etolianul sau cu mărturiile despre Sfântul Paisie Aghioritul. Oricât ar vrea cineva să-și fabrice sfinți…sau să găsescă motive în acest sens.Nu există termen de comparație.
   Apoi spuneți că ”Datorită părintelui Arsenie Boca este preot fratele meu, care altfel nu s-ar fi născut”. Sunteți din nou în înșelare. Dacă fratele dvs este preot asta se datorează faptului că Hristos A Îngăduit acest lucru. Dacă fratele dvs s-a născut asta se datorează tot Mântuitorului Hristos. Vă rog să rețineți că Preoția nu este a preotului, nici a episcopului nici a patriarhului. Preoția a fost dată de Hristos Bisericii. Preoția este a Bisericii. Nicidecum faptul că fratele dvs este preot nu se datorează preotului Arsenie Boca. Repet nu mai căutați să faceti idoli din oameni controversați. Dacă vă veți ruga la Sfinții consacrați nu dați greș.Dar Dumnezeu ne-a dat libertate și nu ne-o ia înapoi. Fiecare este liber să se închine la ce dorește. Sau la cine dorește. Porunca Domnului este ”Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.”
   Dacă Nil Dorobanțu este sfânt, dar eu nu îl cinstesc ca sfânt pentru faptul că marturiile despre sfințenia lui sunt dubioase sau cărțile lui nu sunt ortodoxe, atunci el fiind sfânt mă va iubi pentru că eu procez canonic și ortodox și aplic acrivia Bisericii- deci procedez corect. Dar dacă nu este sfânt, atunci m-am ferit de o inșelare – deci procez corect.
   Ca o concluzie: cine au fost învățătorii și duhovnicii românilor în ultima sută de ani? Ecumeniștii. Dat fiind că aceasta este realitatea , ca ortodocși avem datoria de a citi pe Sfinții Părinți din vechime mai întai.Ca să fim siguri că știm adevărata CRedință Ortodoxă și nu altceva care semănă cu Credința Ortodoxă sau este promovată ca fiind Credința Ortodoxă.
   Mai concret fiecare ortodox este obligat să citească următoarele:
   -Viețile Sfinților
   -Filocalia
   -Patericul
   -Sfântul Ioan Gură de Aur
   -Sfântul Vasile cel Mare
   -Everghetinos
   -Limonariu
   -Pidalionul

   Când cineva citește pe Sfinții Părinți sau când are evlavie la ei atunci singur realizează înșelările sau ereziile cu care este bombardat. Exemplu concret: dacă cineva citește Pidalionul cu atenție, atunci va realiza că Patriarhul Daniel și ierarhii BOR sunt în erezie. Dar cine mai citește Pidalionul? Cine mai este interesat de adevărata Credință Ortodoxă? E mai simplu să ne mulțumim cu ceva ce seamană(dar nu este) Credința Ortodoxă.
   Am o curiozitate?Fratele dvs, despre care spuneți că este preot, a întrerupt comuniunea bisericiească cu ereticii?

   • Scuzați, nu mi-am dat seama că faceți parte din secta rascolnicilor, care vedr gheroni și avve în orice călugăraș tânăr și neliniștit, dar observ încântat că v-am intuit stilul tulburat. Constat că am pierdut vremea scriindu-vă, așa că va răspunde doar la o nerozie: evident că fratele meu a ajuns preot pentru că așa a rânduit Dumnezeu. Era vorba de faptul că pr. Arsenie Boca a schimbat viața familiei mele și tocmai așa s-a născut fratele meu. Desigur, Dumnezeu a rânduit ca familia mea să întâlnească un om prin cuvântul căruia să-și schimbe viața. Ați observat misiunea părintelui Arsenie? Mă opresc aici.

    • Evident ca vă opriți acolo întrucât nu aveți argumente ci numai jigniri și păreri proprii. Exemple:

     -”faceți parte din secta rascolnicilor, care vedr gheroni și avve în orice călugăraș tânăr și neliniștit”
     Răspuns: nu știu de unde ați aflat că fac parte din secta respectivă.Fac parte din Biserica Ortodoxă. Cel mai probabil, ca adorator al lui Nil și Arsenie, aveți parte de viziuni și alte scenarii SF din care trageți concluzii eronate.
     -”observ încântat că v-am intuit stilul tulburat”
     Răspuns: Faptul că vă recomand să citiți pe Sfinții Părinți reprezintă pt dvs ”stil tulburat”? Puteți argumenta concret ce anume am scris greșit și neortodox? Dar la concret , cu argumente clare fără fantezii…
     -”va răspunde doar la o nerozie: evident că fratele meu a ajuns preot pentru că așa a rânduit Dumnezeu.”
     Răspuns: nu mai are sens să răspund la o astfel de blasfemie. Este tipică pentru adoratorii lui Nil Dorobanțu.

     Înțeleg că va rugați împreună cu ereticii … din acest motiv mă catalogați în mod neortodox ca fiind…”răscolnic”?
     Cei care se roagă cu ereticii ecumeniști …sunt ortodocși? Vă e frică să răspundeți?

    • E bine să nu avem patimă atunci când vorbim cu fratele nostru. Totuși, atașamentul nostru fata de adevăr trebuie sa fie mai presus de orice. Faptul că Dumnezeu a lucrat prin ieromonahul Arsenie Boca în familia dv. nu îl absolvă de riscul înșelării. Dacă ne uităm in istorie, toți marii părinți s-au temut de înșelare până în ultima clipa a vieții lor. Este celebru și în același timp trist cazul patriarhului Serghie al Constantinopolului autorul imnului acatist “apărătoare doamnă” care ulterior a căzut în erezie și a murit eretic.

 17. Nu l-am cunoscut personal pe parintele Nil, insa , cred ca ar fi potrivit sa vedem ca parintele Nil a fost un aparator a credintei ortodoxe.In rest nu stiu daca mai are rost sa spun ceva.Cine vrea sa vada vede, cine vrea sa auda , aude.Si Toma care l-a cunoscut personal pe Mantuitor , nu a crezut ca a inviat decat in momentul cand a atins el cu mana lui semnele patimiri.

  • În primul rând este vorba despre Sfântul Apostol Toma…cu apelativul Toma ne putem adresa vecinului de peste gard.
   Sunteți liberă să va închinați la obiecte sau la persoane sau la orice altceva doriți dvs. Pe acest site am demontat fabricațiile care ”dovedesc” că părintele Nil Dorobanțu ar fi sfânt.
   Nu este sfânt! Asta judecând după mărturiile strânse de adepții lui! Veniți cu alte dovezi! cele pe care le-ați prezentat dovedesc că personajul respectiv nu este sfânt. Nu a cunoscut ortodoxia deloc , ci o vârtoasă înșelare!

   Comparația cu apostolul Toma este o exagerare! Nu are nicio legătură!

 18. Romanul repede judeca pe aproapele,oare ce ii place lui sa se faca judecator?Ii place romanului sa se uite in curtea vecinului! Parintele Iustin Parvu, Arsenie Boca,Nil Dorobantu cum sa vorbiti ceva de rau de ei??!!

  • Un ortodox se străduiește să urmeze Sfinților Părinți. Iată ce ne îndeamnă Sfântul Teodor Studitul:
   “Atunci cînd Credinta e primejduitã, porunca Domnului este de a nu pãstra tãcere. Dacã e vorba de Credintã, nimeni nu are dreptul sã zicã: “Dar cine sunt eu? Preot, oare? N-am nimic de-a face cu acestea. Sau un cîrmuitor? Nici acesta nu doreste sã aibã vreun amestec. Sau un sãrac care de-abia îsi cîstigã existenta? … Nu am nici cãdere, nici vreun interes în chestiunea asta. Dacã voi veti tãcea si veti rãmîne nepãsãtori, atunci pietrele vor striga, iar tu rãmîi tãcut si dezinteresat?”
   Pe de altă parte vin adepți ai înșelaților Nil Dorobanțu și Arsenie Boca ți ne spun să nu judecăm.
   Eu cui urmez? Sfântului Teodor sau înșelatilor Nil, Arsenie Boca etc?

   • cu ce e primejduita credinta? a negat sfanta Treime?pe maica Domnului? iadul? raiul? judecata? crucea? sau ca a zburat? inseamna ca primul care a amenintat credinta a fost insusi Domnul cand a mers pe apa sau a inviat morti,nu, ca asa au zis vrajitorii din sinedriu, ca face cu puterea lui mamona?

 19. Numai pentru bataile pe care le-a luat în închisoare, pentru frigul pe care l-a îndurat, pentru foamea pe care a facut-o (chiar sa nu fi fost în numele si de focul dragostei pentru Mântuitorul Hristos) si nu trebuie sa judecati faptele lui Nil Dorobantu. Incercati cu gura plina de sânge, cu creierii zdrobiti de patul armei, sa mai îngaimati vreun cuvânt, domnule Admin!

 20. este adevărat ce spui… M a prins subiectul:) il ascult pe pr macarie zilnic de luni de zile… Am mai facut asta cu un profesor de al meu de la sibiu pe care l am ascultat cel puțin 2 ani zilnic. .. Pr macarie este fascinant, cunoaște lucruri inedite, aparent este infailibil in cuvântul predicii… Însă judec un duh finuț de ură mare :), iar ascultarea ca și smerenie față de Biserică și Hristos, care a lucrat în această Biserică dandu ne sfinți și povețe bune, lipsește din atitudinea parintelui macarie… Eu personal nu pot lua de bună învățătura categorică personala a unui părinte tânăr… ca sa l incadrez sau nu in duhul bisericii roditoare, parintele trebuie sa treacă in biserica biruitoare, adica să moară… Parintele Nil a dobândit calități, forțe deosebite… Originea lor nu se știe… Dacă roadele vor fi bune, făcând bine oamenilor, atunci suntem atenți. Dacă pr. Nil, Boca aduc roade bune trebuiesc consemnate… Deocamdata Biserica consemnează dar trebuie sa treacă timp… Nu putem, ca si ortodocși să primim ceva drept bun daca nu se regăsește în sf. Traditie… Sf. Tradiție se încheagă și dospește în continuare…daca nu mai este timp să judecam trecutul apropiat al bisericii, atunci sa ne folosim smerit de ce știm si sa lăsăm noii activiști ca pr macarie sa apere mai mult parerile proprii decât ierarhia care l a hirotonit si pus acolo unde este… Sfat: Dreapta socoteală si mai puțină ura… Nu noi apărăm Biserica ci Biserica ne apara pe noi

 21. Unii din marii duhovnici români (pr.Arsenie Papacioc și Pe. Cleopa in special) atrag atenția asupra gravelor rătăciri, care sunt și foarte evidente (pentru cineva familiarizat macar cu patericul egiptean) pe care le-au manifestat Arsenie Boca și ceilalți…

 22. unde ai vazut tu vrajitor care se lasa batut si care e prigonit si scuipat fara sa se razbune. dar invidia e mare la unii care nu s-au nascut sa faca marturisire si jertfa ci sa stea ascunsi in pace si sa contemple lumea. asta nu e calugarie, nici slujire devotata ci din interes. din contra, pe vrajitori ii cauta toti ierarhii ca sa le ghiceasca cand o sa fie alesi in scaun

 23. Prea plinul de rațiune și de mare încărcătură duhovniceasca, te face sa devii defapt, o balanta a sfinților. Sunt curios, cât de mult iti trăiești tu viata pe baza canoanelor. Cumva ești cel ce face preselecție a canonizatilor sfinților în Sfântul Sinod? Dar stai, ca și acolo exista ecumenism, și acolo sunt influente masonice. Da e deranjant pentru mulți, a fost deranjant și va fi deranjant pentru mulți.

  • nu sut deloc o balanta a sfintilor. Dar atunci cand sunt promovati sfinti falsi sunt obligat sa iau atitudine.De unde stiu ca este vorba de sfinti falsi? Avem Sfintele Canoane, Sfintii Parinti.

 24. Și dacă biserica îl va canoniza ?
  În acest caz veți pupa mâna pe care ați scuipat-o. Tipic românesc.
  Cum poți să te închini la o icoană pe care ai scuipat-o înainte de 1989, și aici mă refer la foștii securiști care intrau prin biserici și scuipau icoanele (la propriu), iar după revoluție au devenit cei mai evlavioși.
  L-am întrebat pe unul (fost securist actualmente pălimar) dacă nu îi este rușine, iar răspunsul lui a fost dezarmant: nu mai ține minte că a lucrat pentru securitate. Dar pensia de fost subofițer o lua în fiecare lună.

  • eu cred ca nu ai inteles nimic din…nimic. Cine e Biserica in opinia ta? Episcopii? In alte tari sunt canonizati masoni si adepti ai teoriei lui Darwin. De catre cine? de catre “biserica” aia despre care vorbesti tu. Asa ca succes la pupat “icoanele” inselatilor !

 25. Esti un inselat, admin. Tu cate clase ai? Ia-ti diploma si apoi huleste pe cei mai inzestrati decat tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*