Sinaxa Grecia 4 Aprilie 2017

 

Pr Matei Vulcanescu :

In discutia pe care am avut ocazia sa o am astazi cu Gheron Sava Lavriotul, membru de marca al miscarii Parintilor Aghioriti pentru apararea Dreptei Credinte in fata eresului ecumenist am inteles faptul ca pe data de 4 Aprilie la Oreokastro, langa Tesalonik va avea loc o Sinaxa Interortodoxa (nu Panortodoxa și nici sinod) la care vor participa mai multi reprezentanti ai mai multor tari, printre care preprezentanti ai Bisericii Ortodoxe din Romania va fi parintele Ciprian Staicu si domnul teolog Mihai-Silviu Chirila, care vor avea un discurs, fiecare de cate 8 minute prin care vor saluta lupta anti-ecumenistă si vor spune care este stadiul in România.
Tema centrala a conferintelor acestei Sinaxe va fi pseudo Sinodul din Creta si măsura întreruperii pomenirii.
Vor participa preoti si laici din Romania, Elvetia, Grecia!
Presedinte de onoare al Sinaxei este parintele profesor Theodoros Zisis. Organizatori ai evenimentului sunt Parintii Aghioriti si asociatia Cretanii Ortodocsi.

Ortodoxos.ro : Intrucat in ultima vreme au aparut tot felul de zvonuri , lansate de tot felul de reuvoitori, precum ca acesta sinaxa este destinata exclusiv grecilor ,cum ca nu ar fi locuri in sala, iar romanii vor sta pe la usi . Precizam ca l-am intrebat pe Gheron Sava  daca are sens ca romanii sa participe la acest important eveniment. Gheron Sava a transmis ca suntem cu totii invitati.

 

 

 

2 Comments

  1. Nu sunt informatii ca ar participa ierarhi.Si nici PS Longhin. Unii spun ca va mai urma o alta sinaxa alta data. Eu merg la acesta . Ce-i in mana nu-i minciuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*