Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului acuzat oficial de erezie

Acuzatia formala si oficiala referitoare la  erezia Patriarhului Bartolomeu a fost depusa oficial catre Sinodul Greciei de catre arhimandritul Chrysostom , staretul manastirii din Paros.  Prin acesta petitie  , staretul cere Sinodului Greciei sa-i recunoasca “eterodidaskalia”(invatatura ne-ortodoxa) Patriarhului Bartolomeu , sa-l repudieze si sa-l condamne oficial. “Prin depunerea acestei scrisori catre Sfanta Ierarhie a Bisericii Greciei , aduc dovada tradarii aduse mie, fratilor nostri, clericilor , monahilor si tuturor laicilor , in nenumarate valuri de invataturi eterodoxe(ne-ortodoxe) de catre Inalt Preasfintitul Patriarh Bartolomeu, punctul culminant fiind exprimat la Sinodul tinut in orasul Kolymbari din insula Creta in 2016”.

Petitia arhimandritului Chrysostom contine 12 exemple in care ,de-a lungul anilor, Patriarhul Bartolomeu invata ne-ortodox , sunt amintite 9 canoane ale Bisericii si se termina cu o lista de 13 episcopi, stareti, ieromonahi si calugari , precum si 9 teologi care pot da marturie pentru acest demers in fata Sfantului Sinod in cazul in care se doreste acest lucru.

5 Comments

 1. Pe site-ul lui saccsiv este multă informație exagerată care aduce panică credincioșilor sau cititorilor care au nefericirea să ajungă accidental acolo.
  Chiar de-ar fi să fie vremurile antihristice, creștinul adevărat tot în pace netulburat pe cât posibil trebuie să ducă lupta cea bună.
  Deinformarea și comentariile în asentimentul încrezut al fostului pușcăriaș Vasile Vieru își au fundament la toate articolele, iar unele minciuni inventate nu sunt probate îndeajuns înainte de a fi publicate.
  Recent, marelui duhovnic Iulian Lazăr de la schitul românesc Prodromu din Sf. Munte Athos i s-a făcut reclamă de un creștin habotnic că ar fi în acord cu mișcarea legionară. Vă pot infirma această constatare debilă a unora cu exces de zel care vin la duhovnici să-i spovedească ei pe dânșii prin modul tranșant de a pune problema, pentru că eu personal m-am spovedit mult timp la părintele Iulian când am stat acolo și o fac ori de câte ori am ocazia să ajung în Athos, iar subiectul acesta nu l-a încântat niciodată pe blândul părinte pentru că mișcarea legionară a fost o organizație lumească cu principii idealiste – egoiste care a făcut mult rău Ortodoxiei românești prin spiritul său nazist și revoluționar.
  Administratorul acestui site,  prin stilul său disperat de a împărtăși probleme ale societății actuale dă dovadă de psihoză lamentabilă suburbană având la bază frica permanentă de mai marii lumii, care oricum nu pot face niciun rău omenirii fără voia Lui Dumnezeu și implicit alegerea noastră.
  Deci, un blog cel puțin de evitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*