Din înșelările părintelui Irineu Curtescu de la Ponor

https://youtu.be/uW-ZQJtwmWg

Înregistrarea de mai sus este o dovadă că degeaba mergi desculț prin curtea mănăstirii , iarna la 0 grade, dacă nu mărturisești corect credința(este cunoscut faptul că la mănăstirea Ponor,condusă de părintele Irineu regimul impus este foarte dur).  Părintele Irineu este o mostră vie a ne-cunoașterii credinței în Romania. Generația acestor părinți a fost subtil educată de catre ecumeniști să ignore canoanele , dar în schimb să predice pocăința și să înșele poporul cu o fățărnicie demonică. Părintele Irineu propovăduiește o credință proprie, inventată de ecumeniști și inoculată lui probabil în tinerețe, conform căreia nu avem voie să judecăm pe nimeni și mai ales pe ierarhi deoarece avem păcate. Cu alte cuvinte , ierarhii ne falsifică ortodoxia, măsluiesc credința iar noi să tăcem fiidcă avem păcate. Dacă se falsifică credința cum ne mai mântuim atunci? Cum vor mai cunoaște copii noștri credința adevărată dacă noi urmăm îndemnurile părintelui Irinei și stăm indiferenți? Dacă în Kolimbari în 2016 s-a decis că sunt valide căsătoriile mixte dintre ortodocși și neortodocși atunci înseamnă că ne putem căsatori cu neortodocși având impresia ca suntem căsătoriți în fața lui Dumnezeu. De fapt Dumnezeu nu recunoaște acea căsătorie iar noi trăim o viața in pacat. Dacă trăim o viață în păcat atunci cum ne mântuim? Din nefericire parintele Irineu, contrar învățăturii Sfinților Părinți , ne sfătuiește să nu judecăm și să tăcem. Noi , binențeles , nu trebuie să urmăm sfaturile total neînțelepte ale părintelui Irineu , ci pe ale Sfinților Părinți care ne spun că mărturisirea Adevărului este datoria fiecărui ortodox nicidecum opțional.

După cum am afirmat în mai multe rânduri, pe baza realității din teren, în Romania poporul a înțeles foarte puțin credința ortodoxă. În discursul pe care îl puteți urmări mai jos-spun discurs deoarece seamănă foarte mult cu un discurs al pastorilor protestanti- este comparat parintele Ilie Cleopa cu Sfântul Apostol Pavel. Iată o mostră de ortodoxie a părintelui Ilie Cleopa :

Noi toţi mărturisim “o credinţă, un Domn, un botez”, însă datorită mîndriei şi începătorilor de eresuri, care au schimbat învăţătura de credinţă ortodoxă, apostolică, cu dogme noi după mintea lor, precum şi din cauza păcatelor noastre ale tuturor, au apărut în ultimele secole mai multe Biserici creştine – două apostolice – cea Ortodoxă şi cea Catolică şi trei fără succesiune apostolică: protestantă, reformată şi anglicană.

Deci marele duhovnic al neamului românesc considera că există două biserici. Probabil doi Hristoși , doi Dumnezei…etc. În mod asemănător , părintele Irineu , nu a dorit să afle credința din scrierile Sfinților Părinți ci de la tot felul de persoane. Ca mulți alții, părintele Irineu, după ce și-a adunat un bagaj de informații , a început să învețe pe cei din jur conform bagajului de cunoștințe adunat anterior, cunoștințe care de multe ori sunt departe de Ortodoxie. Pai dacă părintele irineu nu cunoaște credința cum îi poate învăța pe alții ? A cui învățătură transmite altora? A lui personală sau a lui Hristos? Cum transmite învățătura lui Hristos fără să o cunoască și fără să o mărturisească?

Tot acest discurs al părintelui Irineu este un amalgam de gânduri, o amestecătura, un ghiveci de citate scripturistice amestecate cu sfaturi anti ortodoxe. Ca argument și ca scuză pentru faptul ca dânsul nu mărturisește credința ortodoxă, menționează vizita unui ierom Paisie de la Prodromu care afirmă că îi pare rău că a întrerupt pomenirea ierarhului conform canoanelor(minutul 1:10:00). Ei bine, parintele Irineu , pentru a-și justifica și el lașitatea de a-l mărturisi pe Hristos îl ia ca model pe acest ieromonah. Adică atitudinea unui ieromonah devine dogmă a Bisericii și audiența este îndemnată să facă același lucru! Cât de ușor fabrică reguli acest părinte Irineu! Cu de la sine putere! Încă o dovadă că părintele Irineu nu înțelege credința ortodoxă! Ortodocșii pot lua exemple de la alții dacă acele exemple sunt in duhul Sfinților Părinți și al tradiției ortodoxe. Altfel nu ne putem lua după oricine ! Nu mai menționăm faptul că acele frământări ale protosinghelului Paisie de la Prodromu sunt personale, sunt confidențiale și în niciun caz nu trebuie sa ajungă pe internet fară acordul aceluia. Adică eu dacă ma duc la parintele Irineu să ma sfătuiesc într-o problemă , ulterior, problema ajunge pe internet. Halal confidențialitate! Am mai întâlnit această practică și la alți preoți din aceeași generație cu părintele Irineu. Greșala pe care o face părintele Irineu este că desconsideră total canoanele Bisericii. Oare de ce le desconsideră? Pentru că nu le cunoaște ca și conținut, dar nu cunoaște nici utilitatea și valoarea lor! Desconsideră sinoadele și pe Sfinții care au elaborat acele canoane sub înrâurirea Duhului Sfant. Afirmă că cei de la Rădeni sunt rătăciți și au produs sminteli! În concepția părintelui Irineu cei care au aplicat canonul 15 de la sinodul I-II Constantinopol produc sminteli. Din nou trebuie să subliniem confuzia și rătăcirea în care se află părintele Irineu: nu ia în considerare deloc canoanele din prea multă părere de sine! Consideră că el este prea deștept, este deasupra Sfintelor Canoane și nu are cum să greșască!

Pană la acest moment al discursului părintelui Irineu , aflăm cine sunt cei pe care trebuie să-i urmăm : P Ilie Cleopa și protosinghel Paisie de la Prodromu. Nu aminteste deloc de faptele Sfinților Părinți cand s-au confruntat cu erezii . Halal Ortodoxie!

Apoi la minutul 1:14:00 ne divulgă detalii de la Sfânta taină a spovedaniei a unei maici, Pahomia, pe care o chema Paraschiva înainte.În paranteză părintele Irineu afirma că nu este de acord cu sinodul din Creta din 2016 și nici cu ecumeniștii si ca ii dă anatema cu totul. Spune ca de omul eretic sa te departezi ca de satana. Apoi spune că o întreabă pe această maică Pahomia despre “sinodul de la Creta”. Acesta spune că nu știe nimic , că ea își face rugăciunea si canonul și nu are treabă cu acest lucru. Adică o atitudine de totală indiferență fața de erezie și de falsificarea credinței! Pai așa au procedat Sfinții Părinți ? Au avut o atitudine de indiferență atunci când a apărut o erezie in Biserică și erau în pericol atâtea suflete? “Și-au vazut de canon și nu au avut treabă ?” Părintele Irineu uită că Sfinții Părinți și-au dat viața pentru ca noi să avem astăzi credința ortodoxă , iar noi suntem sfătuiți de către părintele Irineu să urmam exemplul acelei maici Pahomia, care este indiferentă la ce se întâmplă în Biserică și zace într-un formalism ? Ce fel de duhovnic este părintele Irineu? Ca duhovnic nu cumva ar trebui să o trezească pe acestă maică? Ce folos are acea maică ducându-se la părintele Irineu? În acest mod perfid au lucrat ecumeniștii de-a lungul vremii. Părintele Irineu , este o victimă a acestora , care la rândul lui învață pe ucenici să tacă, să facă ascultare și nu cumva să calce pe urmele Sfinților Părinți, să mărturisească, să lupte pentru apărarea credinței. Mostră de duhovnic cu gândire duală! Pe de o parte spune ca nu este acord cu ereticii și îi dă anatema iar pe de altă parte ne dă exemplu indiferența fața de Biserică și de credință! Ceea ce face si spune părintele Irineu, nu este credința ortodoxă ci părere proprie. Cine îl urmează pe părintele Irineu , învață o credință străină de Ortodoxie! “Ortodoxia “părintelui Irineu  dar nu a lui Hristos! Sunt convins că dupa moartea părintelui Irineu va fi considerat „noul Visarion” sau poate reîncarnarea acestuia.

Apararea credinței nu este opțională cum greșit învață părintele Irineu! Părintele Irineu învață că nu trebuie să fim mărturisitori precum Sfinții Părinti, ci să tăcem și să fim indiferenți!

Sfântul Teodor Studitul despre datoria mirenilor de a mărturisi credința ortodoxă :

“Atunci cînd Credinta e primejduitã, porunca Domnului este de a nu pãstra tãcere. Dacã e vorba de Credintã, nimeni nu are dreptul sã zicã: “Dar cine sunt eu? Preot, oare? N-am nimic de-a face cu acestea. Sau un cîrmuitor? Nici acesta nu doreste sã aibã vreun amestec. Sau un sãrac care de-abia îsi cîstigã existenta? … Nu am nici cãdere, nici vreun interes în chestiunea asta. Dacã voi veti tãcea si veti rãmîne nepãsãtori, atunci pietrele vor striga, iar tu rãmîi tãcut si dezinteresat?”
“Sinodul nu este aceasta: sa se întruneascã simplu ierarhi si preoti, chiar dacã ar fi multi; ci sã se întruneascã în numele Domnului, spre pace si spre pãzirea canoanelor… si nici unuia dintre ierarhi nu i s-a dat stãpînirea de a încãlca canoanele, fãrã numai sã le aplice si sã se alãture celor predanisite, si sã urmeze pe Sfintii Pãrinti cei dinaintea noastrã… Sf. Ioan Gurã de Aur a spus deschis cã dusmani ai lui Hristos sunt nu numai ereticii, ci si cei aflati în comuniune cu ei.”
“Avem poruncã de la însusi Apostolul Pavel cã, atunci cînd cineva învatã ori ne sileste sã facem orice alt lucru decît am primit si decît este scris de canoanele Sinoadelor ecumenice si locale, acela urmeazã a fi osîndit, ca nefãcînd parte din clerul sfintit. Nici un sfînt nu a încãlcat legea lui Dumnezeu; dar nici nu s-ar fi putut numi sfînt, dacã ar fi cãlcat-o.”
“Si chiar dacã am fi pãcãtosi în multe, totusi suntem ortodocsi si mãdulare ale Bisericii Universale, îndepãrtîndu-ne de orice erezie si urmînd oricãrui Sinod recunoscut ca ecumenic sau local. Si nu numai acestora, ci si hotãrîrilor pe care le-au luat si le-au propovãduit Sinoadele. Nici nu este ortodox desãvîrsit, ci pe jumãtate, cel care crede cã are dreapta credintã, dar nu se alãturã dumnezeiestilor Canoane.” (Migne, PG Epistola II.81) .

„Căci nu prin anumite persoane se definește creștinismul, ci prin adevărul și acrivia credinței, pe care să le imităm.” (Sfântul Grigorie Palama, Opere, volumul al II-lea, p. 627).

„Pe orice cleric a cărui credință, cuvinte și fapte nu sunt în acord cu învățăturile Sfinților Părinți să nu nu îl primim în casa noastră, ci să ne îndepărtăm de el și să îl urâm ca pe un demon, chiar dacă va învia și morți și va face nenumărate minuni.”( Sfântul Simeon Noul teolog, Cuvântul al șaselea).

„Suntem în comuniune cu cei pe care îi pomenim și îi pomenim pe cei cu care suntem în comuniune.” (Sfântul Dositei al Ierusalimului).

„Ne îndepărtăm de cei al căror cuget este neortodox și este normal și datoria noastră să ne ferim și de comuniunea noastră cu ei.” (Sfântul Athanasie cel Mare, în P.G. volumul 26, coloana 1188BC).

„Sunt vrăjmași ai lui Dumnezeu și cei care se află în comuniune cu ereticii.” (Sfântul Ioan Gură de Aur, în P.G. volumul 99, coloana 1048.)

Să continuam cu discursul părintelui Irineu…la minutul 1:16:00 părintele Irineu ne dovedește ca nu cunoaște ce este Biserica. Afirmă că cine nu mai participă la slujbele unde sunt pomeniți ereticii ecumeniști se depărtează de Biserică. În concepția părintelui Irineu Biserica este același lucru cu ereticii și cu clădirea bisericii(construcția).

Sfântul Maxim afirmă că Duhlul Sfânt este absent din acea biserică care nu mai mărturiseşte Credinţa Ortodoxă, ceea ce face zadarnică orice comuniune cu ea. Comuniunea cu o biserică presupune unitatea credinţei, mărturisirea unei credinţe neortodoxe de către această biserică exclude orice comuniune cu ea. Autoritatea bisericească se întemeiază pe Mărturisirea Credinţei Ortodoxe … Pe de altă parte, orice pomenire în diptice a unui patriarh eretic înseamnă autoexcluderea din Biserica Sobornicească (Catholică) şi din comuniunea cu ea. Biserica Universală (Catholicească) este mărturisirea dreaptă şi mântuitoare a credinţei în El, Dumnezeul a toate. Dacă Roma mărturiseşte cu toate celelalte biserici o credinţă eterodoxă (eretică), atunci înseamnă că nici o biserică din Pentarhie (cele cinci Patriarhii) nu poate pretinde să aparţină Bisericii Soborniceşti şi Apostoleşti şi să se identifice cu ea, să fie cu adevărat Biserică. Biserica pământească nu mai este prezentă prin urmare decât în conştiinţa credincioşilor care mărturisesc încă Dreapta Credinţă.

Bisericile care Mărturisesc Credinţa Ortodoxă aparţin, sau mai precis sunt Biserica Sobornicească (Catholicească), iar cele care nu o mărturisesc sunt în afara acesteia. Biserica Sobornicească (Catholicească) se găseşte acolo unde este mărturisită Credinţa Ortodoxă şi fiecare Patriarh sau Episcop care este în fruntea unei biserici trebuie să fie garantul acestei credinţe.

Ceea ce determină unirea şi comuniunea cu Biserica Sobornicească (Catholicească) este Mărturisirea Credinţei Ortodoxe, iar ceea ce cauzează şi menţine ruptura de această comuniune este mărturisirea unei credinţe eterodoxe (eretice).

Dacă Hristos nu este mărturisit corect, atunci comuniunea cu El şi cu cei care Îl mărturisesc în mod ortodox devine imposibilă, căci cel care nu Îl mărturiseşte pe Hristos în mod corect, adică în conformitate cu Tradiţia, se plasează în afara Lui. Acela care nu primeşte pe Apostoli, pe Prooroci şi pe Învăţători, ci nesocoteşte expresiile şi glasurile lor, acela dispreţuieşte pe Hristos Însuşi.

Dreapta Credinţă ca şi criteriu al apartenenţei la Biserică nu este definită de o biserică oarecare, de  clerul său,  de Patriarhul şi de credincioşii ei, ci de întreaga Tradiţie a Bisericii Universale. Criteriul Credinţei Ortodoxe este acordul cu Tradiţia, aşa cum este ea exprimată de învăţăturile Sfintei Scripturi, ale Apostolilor, Sinoadelor şi ale Sfinţilor Părinţi. Dar, chiar şi Sinoadele trebuiesc primite şi aprobate în relaţie cu Credinţa Ortodoxă, aşa cum este ea definită în Tradiţie în toate componentele ei.

Mărturisirea adevăratei credinţe condiţionează apartenenţa la Biserică, împărtăşirea, primirea Sfântului Duh, unirea cu Hristos şi apartenenţa la Trupul Său. Ea ne priveşte, deci, pe toţi în mod vital. Iar mântuirea noastră depinde de aceasta. De aceea, apărarea Dreptei Credinţe nu reprezintă pentru Sfîntul Maxim doar o discuţie de dogmatică abstractă, ci o problemă de viaţă şi de moarte.

O mare problemă a părintelui Irinei este că a ajuns un duhovnic “de renume” fără să cunoască corect Ortodoxia. Acum nu mai poate da înapoi spunând: “Fraților am greșit, am spus prostii si v-am îndemnat greșit. Iertați-mă!” . E greu să recunoști că ai greșit într-adevăr. Are mare legătură cu smerenia. În aceste vremuri falșii învățători au diferite chipuri : de la duhovnici cu barbă cu un discurs protestant cum este părintele Irineu la profesori conferențiari universitari preot doctor Constantin Necula care subtil învață erezia.

La minutul 1:42:00 părintele Irineu învață că dacă urmăm canonul 15 amintit mai sus , care este obligatoriu și nu opțional, ne despărțim de Adevărata Biserică. Cu alte cuvinte , părintele Irineu, din părere proprie, sugerează că Duhul Sfânt învață prin acest canon să ne despățim de Biserică. Părintele Irineu hulește astfel pe Duhul Sfânt! Iată unde duce necunoșterea credinței! Se ajunge la hule si blasfemii , din mândrie și din părere despre sine .  Apoi aduce în discuție o conversație particulară pe care a avut-o cu părintele Antim pe care l-a întrebat “ți-a descoperit Dumnezeu să faci treaba asta?”Adică dacă i-a descoperit Dumnezeu părintelui Antim să întrrupă pomenirea. Dar oare era nevoie să-i descopere Dumnezeu? Nu cumva avem Sfintele Canoane și faptele Sfinților Părinți care ne învață ce trebuie să facem în această situatie? Dar părintele Irineu nu citește faptele Sfinților Părinți și cu atat mai puțin Sfintele Canoane.De ce ? Pentru ca nici cei de la care a primit învățătură nu le citeau și nici nu le promovau. Nu le citește pentru ca el este deștept, înțelept și nu are nevoie de ele! În schimb învinuiește pe alții care au procedat în mod canonic precum părintele Antim. Amară înșelare a părintelui Irineu! Oare ce folos vor avea cei care îl urmează ?

La minutul 1:48:00 confunda iubirea de soție cu iubirea de Dumnezeu! Trecem peste acest lucru întrucât nu ține de erezie și de credință. Ultima înșelare pe care am observat-o,pentru că este posibil să fii scăpat multe altele, este la minutul 2:18:00 , unul din adepții acestui parinte spune că în zonă (Anglia) vine un preot care nu pomenește pe eretici; părintele Irineu pomenește ceva despre conștiință lui (de parcă conștiința este reperul și nu credința ortodoxă, canoanele si Sfinții Părinți) și motivează că episcopul lui nu l-a deranjat cu nimic. Uită desigur că la minutul 1:14:00 spunea că îi dă anetema pe ecumeniști. Acum la minutul 2:18:00  afirmă că nu e problemă cu ecumeniștii. Iar la minutul 2:19:00 se întreabă care este cauza pentru care îl dă anatema pe episcop? Cine să mai înțeleaga aceste contraziceri flagrante ale părintelui Irineu? Mai întâi dă anatema și apoi se intreabă de ce face acest lucru? Zice că episcopul nu i-a cerut să cunune un ortodox cu un papistaș (min 2:20:10) . Ei bine tocmai asta s-a întâmplat in Creta : s-au legalizat căsătoriile între ortodocși și eterodocși. Dar părintele Irineu care a citit hotărârile din Creta , la acestă întâlnire filmată tăgaduiește ereziile adoptate in Creta în 2016. Apoi spune că episcopii români care au fost în Creta nu au vrut să iscălească la sinodul din Creta dar patriarhul Constantinopolului s-a supărat foarte tare și ei au fost nevoiți să semneze. Deci pe de o parte nu s-a întâmplat nimic periculos în Creta dar pe de altă parte părintele Irineu , într-un mod viclean, îi disculpă pe “săracii episcopi”. Apoi se lansează într-o teorie cum că nu au fost prezenți toti episcopii în viață , la adunarea din Creta 2016 și că de aceea nu ar fi o problemă. În sfârșit la minutul 2:21:00 , părintele Irineu “ne dezvăluie ” ce înseamnă pt el Biserica: toți episcopii. Deci părintele Irineu mărturisește o ecleziologie papistașă : Biserica înseamnă toți episcopii! Cată necunoaștere a credintei! “Marele duhovnic” afirmă că Biserica este episcopo-centristă! Vai de ortodoxia din România dacă aceștia sunt marii duhovnici !

80 Comments

 1. Si peste toate la sfarsit face “mano cornuto”, chiar daca nu ar vrea, el transmite ceva conform cu invatatura pe care tocmai ce a dat-o.

  • Iata un alt indracit `harismatic` la care multi s-au ploconit si dun care si-au facut idol! Iata de ce suntem unde suntem acum din cauza `harismelor` acestor `imbunatatiti` ticalosi plini de arhiconii diavolilor!

   Ca are `darul` inaintevederii si e tare imbunatatit si anti-ecumensit si multe `minuni` facea si pe multi `vindeca` si le `profetea`!

   `Iar venirea aceluia va fi prin lucrarea lui satan, însoţită de tot felul de puteri şi de semne şi de minuni mincinoase,
   Şi de amăgiri nelegiuite, pentru fiii pierzării, fiindcă ei n-au primit iubirea adevărului, ca ei să se mântuiască.` – II Tesalonicei 2 9,10

 2. Este de neanteles cum se poate multumi un parinte duhovnicesc cu urmatoarea exlpicatie :Nici un episcop nu a vrut sa semneze …dar pentru ca s-a suparat bartolomeu ..i-a rugat patriahul …si au semnat ……ADICA AU ACCEPTAT SA SEMNEZE HOTARARI IMPOTRIVA LUI HRISTOS …..ca sa nu se supere bartolomeu …si asta ..nu are nici o importanta in fata parintelui irineu!!!!!!si fii duhovnicesti ….sunt foarte linistiti si ..toata lumea spune ca nu a fost sinod …
  sa faca o scrisoare si sa-l instinteze pe patriarh ….ca nu a fost sinod ..ce se tot lauda cu “sfantul si marele sinod”

 3. Pe marii noștri părinți duhovnici Irineu și Cleopa îi cunoaștem. Dar dumneata cine ești? Ce anume îți dă dreptul să denigrezi și să arunci cu noroi în slujitori ai bisericii de talia acestor mari părinți care au o viață exemplară și s-au jertfit pentru mântuirea a mii de oameni? Nu ți se pare că poziția dumitale de anonim nu se prea potrivește cu statutul de “mărturisitor” pe care ți-l arogi? Ca “mărturisitor” nu ar trebui oare să ai curajul de a-ți asuma ceea ce scrii și să-ți declini identitatea? Își permiți să publici liste cu nume de “trădători” (etichetați ca atare de tine), în timp ce tu rămâi ascuns în spatele unor texte nesemnate.

  • Dumnezeu prin Sfintii Parinti imi da dreptul si obligatia de a lua atitudine atunci cand asemenea inselati vor sa duca turma catre iad. Dupa cum am mai spus acesti inselati pretind ca au cunostinta despre Ortodoxie dar ce scot pe gura ii vadeste a fi doar niste inselati si inselatori. Draga Carmen,esti libera sa urmezi pe oricine vrei tu in inselari si in iad. Daca ai ceva de combatut cu argumente patristice atunci esti binevenita. Daca ai doar rautati de impartit in stanga si in dreapta atunci aici nu este locul. Pastreaza-te pentru intalniri cu inselatii parintelui Irineu.

   • Oribil sa constat cât de încrâncenat și agramat încercați sa aruncați cu piatra.Nu sunt habotnica și nici foarte documentata așa cum păreți Dvs a fi , argumentând cu citate din cartea sfânta , aruncate fără noima, doar, doar se va găsi cineva sa va valorizeze. Defăimați un om care ajuta pe cei care ii cer asta. Dvs o faceți vreodată?! Din pct meu de vedere Dvs sunteți in farseor încercând a se pune in valoare împroșcând un slujitor al Domnului!
    Va doresc numai bine și sa fiți iertat!

    • Daca ati putea sa argumentați concret și la obiect ce anume am spus greșit ar fi de un real folos. Altfel sunt numai jigniri fără nicio acoperire în realitate. Îmi spuneți că arunc cu piatra, defăimez și sunt farsor. Puteți să dovediți acest lucru argumentînd pe baza aricolului despre părintele Irineu?

     • In Biserică și in materie de credință nu mergem pe păreri. Dovediți cu probe concrete ceea ce afirmați. Eu am pus dovezile din filmare. Dvs cu ce veniți? Cu părerile proprii?

  • Pt Carmen, te rog lasane cu balivernele tale, păstrează le pt blogul vasal/aservit așa zis ,, cuvântul ortodox” că toată ziua buna ziua aduceți ode ,,conducătorilor iubiți” de la cârma ,,b.o.r”-s.r.l

  • Aveți dreptate !Doamne ajută, Părinte Irineu! Ați avut o mare contribuție la vindecarea mea! Vă mulțumesc!

  • Eu m am cutremurat în străfundul ființei de par Irineu,un om atat de iubitor de Dumnezeu,un om al pocăinței,al lacrimilor,al întoarcerii.L am iubit din prima clipa si tot ce a spus a fost asa,este luminat de Dumnezeu.cum puteti spune lucruri neadevărate de el.E un ingeras

   • 1. ce anume este neadevarat va rog?
    2.faptul ca dvs il considerati (i)”luminat” si ca l-ati iubit din prima clipa nu sunt criterii…sunt oameni care il considera pe allah dumnezeu…si ca numar sunt mai multi decat crestinii…asta reprezinta un criteriu?

    Considerand vremurile actuale, criteriul principal ca cineva sa fie ortodox, este de a se departa de a se ingradi, de a intrerupe comuniunea cu ereticii.
    Ori vazand fimarile cu p Irineu, el nu invata ortodox ci dimpotriva invata ca nu este nicio problema sa te rogi cu ereticii ecumenisti.

  • Doamne ajuta!
   Corect spus!
   Trebuie sa cunoasteti-ti Biblia, inainte sa vb si sa denigrati si sa aruncati cu piatra!
   Domnul Iisus Hristos, este unica credinta,El Nu a avut religie , dogma si canoane!

   • Domnul Iisus Hristos a avut religie- cea Ortodoxa.Si evident si dogme si Canoane.
    Daca studiati veti afla adevarul! sau puteti să nu studiați, ci să cititi in continuare niste “almanahe” si să vă tăvaliți în nămolul înșelărilor…

 4. Of cum se mai schimba lumea, din categoria adio dar rămân cu tine, este vorba de i.p.s Serafim de Pireu care a dat zicase anatemei ecumenismul, papismul, masoneria s.a, iată ce mai aflam de la frații noștri din Grecia vizavii de Serafim de Pireu, am tradus in câteva cuvinte un eveniment petrecut recent, citez:

  Am comentat și alte dați despre politica de tip karaoke, alții vorbind prin lume, alții votând, excelent ca actor de teatru, când sunt văzuți îndeaproape sunt și crezuți și cu intenții bune!așa stil convingător au! Unii episcopi catalogați că fiind ,,antiecumenisti”
  Unul scriind articole ca (persoana), iar celălalt spune că în calitate de ,,episcop” recunosc sectele că fiind ,, bisericii” (a se vedea de exemplu aici). Apoi rad de numa numa…
  În ceea ce privește ,,leul” din Pireu am scris și rescris. De exemplu la ziua onomastică a lui Hrisostom de Mesinia ecumenist notoriu ei ,,coliturghisind ” împreună după cum se poate vedea in fotografiile din imagine
  De remarcat este faptul că la evenimentul din imagini la sărbătorirea lui Hrisostom a fost prezenta toată crema ereticilor, mulți dintre ei prigonitorii de părinți mărturisitori

  În concluzie, adică tu Serafim de Pireu ai dat anatemei pina ai obosit ecumenismul (că mai bine stăteai in banca ta), iar acuma dragoste pe tine și pe ei, alte doua exemple fiind vizitele la ereticii number one Bartolomeu Arhondonis omul bilderbergilor și Kiril Gudeanov care la fel că și Bartolomeu unde sunt ereziile mai mari hop și tu prezent
  Sursa http://opaidagogos.blogspot.ro/2017/11/blog-post_95.html?m=1

 5. Ati depasit orice limita a bunului simț ! Cand veti ajunge la nevointele si faptele pr.Irineu atunci sa comentati ! Sa va fie rusine ! Aceasta este ortodoxia voastra ?

  • Argumente aveti? Noi am combatut inselarile p Irineu. Dvs luptati inpotriva Ortodoxiei si aparati aceste inselari. Nici pe dvs nu va intereseaza credinta ortodoxa. Aveti o credinta straina de Ortodoxie. Faceti ascultare de inselati dar nu va puteti mantui avand o credinta stramba , alta decat cea a Sfintilor Parinti.

  • Ești un stilist abătut de la dreapta credință nu te judec te judecă Mântuitorul.Și tu care bați toba de ce nu faci nimic spui și atunci ești fără de păcat.Părinții noștri au rătăcit prin pustie dar a venit și Lumină dar voi n ați cunoscut o de aceea v a lăsat Mântuitorul în păcatele voastre că mai mult să vă osândiți.Sunt două lucruri voi n ați înțeles.Rai și Iad.Focul deja pâlpâie e pregătit pt.voi necredincioșii despicați sau cum zice Hristos Înghițiți cămila și strecurați Țânțarul.Pocăiți vă că altă cale nu e .Oriunde v ați duce sunte ți și voi ecumeniști.Părintele Irineu e cunoscător al dogmelor Bisericii.

  • la denigrari nimeni nu ne intrece! halal!important este sa faci fapte bune, sa nu faci rau nimanui si sa lasi carcotasii sa se dezlantuie fara a le da atentie! asta am invatat de la parinte. e ceva rau ?

   • Va propun sa discutam concret despre ce denigrari este vorba? eu am dovedit cu inregsitrarea discursului neortodox al acestui părinte. De fapt vorbele și teoriile pe care le spune îl acuză. Nu pricep cum îl denigrez eu? I-am pus eu vorbele în gură? L-am forțat eu să gandească neortodox?

 6. Daca se poate un articol și cu înșelările marca Teodot, care a venit cu găselniță ,,iconomiei” pt a nu întrerupe pomenirea apostaților, iar pe cei care au întrerupt pomenirea cf canon 15 catalogandui schismatici

 7. Am tot respectul pentru “Admin”-ul acestui site !!! Invatatura Sfintilor Parinti trebuie sa ne fie calauza !
  Sunt vremuri tulburi, se cerne turma lui Dumnezeu, vin incercari si mai mari ! Cine nu este hotarat cu Hristos, va cadea ! Vom avea surprize din cele mai dureroase ! Sabia duhului va desparti pe tata de fiu, pe mama de fiica, pe parinti de copii, pe sot de sotie…trebuie sa fim tari ! Trebuie sa fim alaturi de Hristos, ADEVARUL !!!! Cu toata puterea noastra, din tot sufletul, din toata inima si din toata fiinta noastra !!! Sa ne lepadam de voia si de mandria noastra pentru a face Voia lui Dumnezeu !!! Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu !!!

 8. Pr. Staret Irineu Curtescu este mai mult decat un model de credinta dreapta, de fapte mari, de bunatate. Voi, acestia care sunteti lipsiti de judecata si denigrati Duhovnicii buni ai Romaniei, deschideti-va ochii inimii.. deoarece ochii cei trupesti adeseori vad anapoda..
  E urcus greu pe scara smereniei si a Ortodoxiei autentice! Dumnezeu si Preasfanta Fecioara Maria sa va lumineze!

  • Acest discurs protestant este model de credinta dreapta? Prin raspandirea acestor confuzii p Irineu se denigreaza singur in fata lui Dumnezeu si a credinciosilor. Daca tu nu vezi aceste inselari inseamna ca esti la fel de inselata. Citeste Ortodoxia autentica de la Sfintii Parinti si apoi o sa vezi inselarea in care se afla acest parinte. Ai cumva si argumente atunci cand afirmi ca il drnigram? Ce anume este gresit in articol? Poti spune concret si la obiect?

 9. Parintele Irineu este lrintre outinii duhivnici autentici care au mai ramas in Romania…stiu mii de persoane care s.au intors la credinta datoeita lui…numai o minte satanica, bolnava, geloasa si demonica poate scrie asemenea spurcaciuni…rusine,,,,

  • Ai vreun argument concret? Ce anume este gresit in ce am afirmat? Se pare ca tot ceea ce poti este sa arunci cu epitete… nu ai deloc argumente teologice fiindca nu ai habar de credinta. Esti praf in ceea ce priveste credinta ortodoxa! Mai bine pune mana pe carte si apoi scrie comentarii!

 10. Sa avem grija! Părintele Irineu Curtescu nu a întrerupt pomenirea, dar a adus multe suflete pe drumul mântuirii, a ajutat efectiv mulți oameni. Nu poate face acest lucru nimeni singur, ci doar ajutat de Dumnezeu.

  Asadar, e greu sa-i călcăm pe urme din multe puncte de vedere. Am face mult mai bine sa ne rugam unii pentru alții. Pentru părintele Irineu, ascultarea e sfântă. Acest lucru e valabil pentru mulți pomenitori. Are și Sfintia sa niște ispite privind ecumenismul. Dumnezeu sa-i dea înțelepciune sa facă mereu voia Sa!

  • Are niste ispite pentru ca nu cunoaste credinta. Vorbeste din parere de sine. Are discurs de sectant. Cine il aude ,daca nu ar aduce virba de Maica Domnului, l-ar confunda cu un adevntist. Lucretia tu confunzi reaua ascultare cu sfanta neascultare. Mai documenteaza-te esti departe de adevar.

   • Discurs de sectant?
    Definiti conceptul.
    Omul face de o viata mii de metanii in fata icoanelor (cu siguranta mai mult decat dvs) si rezultatul ar fi dupa dvs: “un discurs de sectant”
    Poate gresiti …

 11. Sunt curios, ai stat vreodata fata in fata cu parintele Irineu? Daca DA, ce ti-a spus la despartire?
  La manastire (manastiri) la Ponor ai ajuns vreodata?
  Parerea mea este ca raspunsul este “NU”. Dar hai sa vorbim ca sa ne aflam in treaba.
  Sau ai fost, parintele “te-a citit” si te-a trimis la “plimbare”. Iar orgoliul tau ranit a tipat intr-un “BLOG” In cazul asta ai avut binecuvintarea “Marelui Alb” sa publici

  • Nu am avut “plăcerea” să mă întâlnescu cu acest ieromonah. Nici nu țin. Ai putea să combati ce am scris și nu să faci un atac la persoană total nejustificat?

 12. Hai recunoaste ca esti sectant Nu ai nici o tangenta cu ordoxia. Vrei doar sa inseli lumea, cum va place voua. Cu texte rasucite si biblia rastalmaciita. Sa iti fie rusine si frica de Dumnezeu!

 13. Ar trebui totusi sa te intalnesti cu parintele Irineu. Sunt sanse mari sa te ajute. Parintele a ajutat mii de oameni pana acum. Cred ca inca nu e prea tarziu. Dumnezeu ne rabda pe unii peste 100 de ani… Doar-doar ne-om pocai. Chiar nu ti-e frica de judecata Lui?

  • Nu doresc sa ma intalnesc cu dânsul. Cum ar putea sà ma ajute pe mine atat timp cat nu se poate ajuta pe el? Mai intai sa ne dovedeasca ca are un cuget ortodox .

 14. Buna ziua,
  exagerati putin si scoateti din context. Ieri seara am stat si am ascultat pana capat. Ideea principala e pacea, ptr ca e usor si la indemana oricui sa distruga prin anateme si cam greu sa construiesti si sa mentii pacea. Trebuie mult tact si instiintare de la Dumnezeu in aceste situatii delicate.
  Da, stiu si eu am fost cu o problema cu buletinele biometrice. Eu aveam un curs pe care trebuia sa-l promovez (si pe care nu l-am promovat in final) si m-am dus sa-i cer parerea. Si dupa aceea ma asimila cu @fata cu cipurile@ 😀 Initial m-am suparat si i-am spus ca era ceva confidential. Dar a zambit si mi-a zis ca toata lumea stie despre aceasta problema. Si am trecut cu vederea si mi-a revenit pacea, nu era chiar ceva strict confidential.
  Parintele Irineu Curtescu e deosebit, are experienta multa si inca ceva – nu pleaca niciun om nealinat de la dansul.
  Eu nu gasesc in acest Om, vreo vina (parca asa spunea si Pilat cand l-a vazut pe Iisus Hristos)

  • Ca referinșă vă recomand să cititi despre cuviosul Iosif Isihastul și ucenicii lui. Sau despre Sfântul Paisie Aghioritul. Așa veți putea face o comparație. Pricipala problemă a acestui om este că nu a înțeles Credința Ortodoxă. Este în continuare în comuniune cu ecumeniștii. De fiecare dată când la Sfânta Liturghie ieromonahul Curtescu pomește pe episcopul eretic mârturisește public și în fața lui Hristos că are aceeași credință cu ereticii. Și în aceste condiții dvs spuneți ca eu exagerez? Adică acest preot la Sfânta Liturghie și în fața Sfântului Altar mărturisește că are cuget eretic reprezintă ân opinia dvs scoatere din context?

   • N-am fost de vreo 6-7 ani la Ponor. Nu stiu pe cine pomeneste.
    Dar in centrul capitalei e Man. Radu Voda, unde, ani in urma, il pomenea pe patriarhul ecumenic Atenagora. Stiu ca m-am smintit, dar la ce folos, ca apoi m-am imbolnavit.
    In ziua de azi sunt numai sminteli pe unde te invarti, eu am invatat ca trebuie luate toate cu tact, ca e usor sa dai anatema si greu sa construiesti.
    Sa ne rugam Domnului sa ne lumineze pe toti si sa indreptam pe aproapele rugandu-ne ptr el si sa actionam cu mult tact.
    Avea par Paisie Aghioritul o vorba: Ascultă*, ii spun, tu arunci în ceilalţi coroniţe de aur cu diamante, insa aşa cum le arunci spargi capetele.
    Doamne ajuta!

    • Cineva trebuie sa ia atitudine impotriva acestor indivizi care insala poporul. Daca p Irineu ar sta acasa in inselarea lui nu am scrie despre el. Dar pt faptul ca este in comuniune cu ereticii si pretinde ca este un nare duhovnic nu putem sa tacem. Avem datoria sa spunem adevarul.

 15. Sunteti un pic prea incrancenat, mai cu tact va face bine tuturor 🙂
  luati aminte la vorba Par Paisie Aghioritul: Ascultă*, ii spun, tu arunci în ceilalţi coroniţe de aur cu diamante, insa aşa cum le arunci spargi capetele.
  Domnul sa ne ajute pe toti si sa ne lumineze.

  • Si daca nu o sa am tact ce o sa fac? Nu o sa mai marturisesc adevarul in viata aceasta?
   SF. TEODOR STUDITUL DESPRE DATORIA MIRENILOR DE A MĂRTURISI CREDINȚA:
   “Atunci cînd Credinta e primejduitã, porunca Domnului este de a nu pãstra tãcere. Dacã e vorba de Credintã, nimeni nu are dreptul sã zicã: “Dar cine sunt eu? Preot, oare? N-am nimic de-a face cu acestea. Sau un cîrmuitor? Nici acesta nu doreste sã aibã vreun amestec. Sau un sãrac care de-abia îsi cîstigã existenta? … Nu am nici cãdere, nici vreun interes în chestiunea asta. Dacã voi veti tãcea si veti rãmîne nepãsãtori, atunci pietrele vor striga, iar tu rãmîi tãcut si dezinteresat?”
   Oare asta este si atitudinea parintelui Irineu Curtescu?

 16. N-am scris nicaieri tacere, ci tact, nu-mi rastalmaciti cuvintele, va rog. Dvs va pierdeti rabdarea si isi face loc patima, de aceea ne invata si Sf. Paisie Aghioritul tactul si v-am dat exemplul cu diamantele.
  La dvs se vede cu ochiul liber ca sunteti incrancenat, ii numiti (mai sus) indivizi pe preoti. Eu nu mi-as permite nicicand sa-i denumesc astfel, se vede clar ca a intrat furia si patima in actiunile dvs.
  Va doresc mult discernamant si tact in actiunile dvs, oricat de bine intentionat ati fi, nu lasati patima sa va cuprinda.
  Doamne ajuta! Va salut respectuos si inchei 🙂

  • Asta cu furia si patima este speculatia dvs. Mai aveti putin si adaugati si crima in lista…
   Sfantul Paisie Aghioritul a intrerupt pomenirea patriarhului Athenagoras. Dvs ca avocat sau discipol al p Irineu de ce nu îi spuneți acest lucru? Nu va permiteti acest lucru?
   As vrea sa mai mentionez un aspect: datorita acestei atitudini pe care o afisati dvs, erezia ecumenista a dainuit de 100 de ani. Sa nu judecam…sa ne rugam…sa facem ascultare… Sfintii Parinti au luat atitudine impotriva ereziei …cu tact… probabil…
   Daca cei ca dvs care au tact nu spun adevarul dupa cum are obligatia fiecare ortodox, atunci scandalagii ca mine fara tact , iau in serios obligatia de a spune adevarul.

 17. Eu am scris ca la Man. Radu Voda, adica staretul de acolo, ani in urma, il pomenea pe patriarul ecumenic Atenagora, nu par Irineu. Doamne fereste. Nu incurcati lucrurile si corectati. Va rog cititi bine si nu interpretati gresit. Nu stiu pe cine pomeneste par Irineu acum, n-am mai fost la Ponor de 6 ani.
  Oricum am face bine sa evitam sa suferim de “angelism”, de superficialitate care ne face sa ne erijam in judecatori supremi.
  Eu ma feresc sa judec oameni pe care nu-i cunosc sau oameni pe care ii cunosc in aparenta, ptr ca de-a lungul timpului am constatat ca nimic nu e cum pare si pe oamenii pe care ii credem rai nu sunt atat de rai si nici oamenii pe care ii credem buni, nu sunt atat de buni. Noi trebuie sa avem vocatia constructiei, nu vocatia distrugerii. Cu tact si discernamant sa procedam mereu.

  • Mai cititi ìncà o datà mesajul meu ref la patriarhul Atenagora. Daca îi spuneți pãrintelui Irineu cum a procedat sfantul Paisie poate procedeaza identic si intrerupe pomenirea ereticilor. Imi pare rau ca aveti o toleranta asa de mare la erezie. Va garantez ca nu va mantuiti daca muriti in comuniune cu ereticii. Cititi Limonariul cap 178 parca. Este acolo un caz edificator.

 18. @ Dle admin, am inteles ultimul dvs comentariu. Am luat aminte.
  Ca o mica precizare: locuiesc de ceva ani in provincie. Nu stiu ce se mai intampla acum.
  Am scris acolo (derulati commenturile) ca nu eram de acord cu pomenirea de catre staretul.de la Man Radu Voda a patr.ecumenic Atenagora si chiar m-am imbolnavit de suparare.( asta era cu ceva ani in urma).
  Pe par Irineu nu l-am vazut de 6 ani, nu stiu pe cine pomeneste. Eu il stiam in dreapta credinta. De cateva zile am vazut articolul acesta si ieri seara am ascultat tot filmuletul. La sfarsitul filmuletului am vazut si eu “mano cornuto” si mi s-a parut ciudat gestul si s-a fastacit in explicatii, pe care le pun pe seama pacii sa nu se faca tulburare in biserica. Cu siguranta isi va reveni dc a gresit. Dvs sunteti bine intentionat, dar dati cu coronite cu diamante si spargeti capetele prin felul in care procedati.
  Cu prima ocazie cand am sa-l intalnesc pe par Irineu o sa-l intreb, este accesibil si intelegator par Irineu.
  Si sa stiti ca nu s-a numit nicicand “mare duhovnic”, ci se apleca sa ia poverile apropelui, indiferent cine era, sarac, bogat, necajit, suparat, in neajunsuri, pacatos, virtuos.
  Va inteleg si sper sa ma intelegeti si pe mine.
  Doamne ajuta!

  • Sfantul Maxim Marturisitorul:

   “Dacă cel ce mărturisește învățăturile Sfintelor Scripturi și ale Sfinților Părinți provoacă schismă în Biserică, atunci cel care șterge învățăturile Părinților ce va provoca în Biserică?”

 19. Pomeniți vă pe voi de prostia voastră Luați aminte ca faptele voastre să lumineze dar ce va mai trebuie decât Pocăiți vă că s a apropiat Împărăția cerurilor.Lucrarea lui Dumnezeu e mare stați lucrând la mântuirea voastră.Au nu știți că Mântuitorul e lângă uși.Așa vă amăgiți și pierdeți timpul Dați lui Dumnezeu ce este al Lui și cezarului ce e al cezarului.Iubiți Pacea și ea va veni la voi pe semenii noștri oriunde și oricare ar fi ei că Dumnezeu este iubire dar ferească de Mânia Lui că e Drept.Nu o mai tot dați cu ecumeniști .satana știe cum să vă piardă cu complicații din astea.Lăsați vă în Voia Lui Dumnezeu .Milă voiesc iar nu jertfă.Spovediți vă stați tari după predaniile Sfinților părinți și vă ve ți mântui .Afară de Biserică nu este Mântuire Petru.am auzit și închei prin a Nu vă mai judeca unii cu alții și Sf.Isacc Șirul se ruga pt demoni că să i ierte Dumnezeu .Vine ziua când vor fi multe necazuri secetă dar voi nu știți rugați vă oamenii sunt în primejdie de mântuire.Astea vii le spun eu cel primejduit.

  • Consjderam ca adevarul trebuie spus. Acesti inselatori pot face foarte mult rau. Atrag adepti in iad mintind si amagindu-i cu tot felul de inşelãciuni. Suntem datori sã spunem adevarul. Nu putem sã stam nepãsãtori şi sã ne uitãm cum cei din jur sunt inghițiți de iad prin aceste grupãri sectare. Dacã am fi nişte manelişti nepãsãtori am putea atunci sã-ți urmãm sfatul. Dar nu este cazul…

 20. Sunt socata, de spusele acestui individ sau ce o fi. Nu cunoaste nimic de parintele Irineu, habar nu are. Nici nu trebuie sa stii citate, carti, etc. e suficient sa-ti insusesti invataturile de la duhovnici. pe de alta parte, sa vorbesti atat de acid despre parintele Irineu, mi se pare o nedreptate. Parintele Irineu este un dohovnic minunat, este calugar, a stat in Muntele Athos aproape 7 ani, a ajutat numerosi enoriasi, este alaturi de sufletele oamenilor – mirenilor – se roaga pentru ei, a slujit la Manastirea Antim unde l-a ingrijit pe Pparintele Sofian Boghiu – un alt duhovnic mare – nu stiu, de ce unii oameni sunt incadrati de sageti de rautate, spinosi, veninosi. Parintele Ilarion Argatu spunea sa nu judecam pe nimei dar nici pe preoti ca fiecare isi va lua plata lui. cum poti sa judeci tu pe cineva cand esti la fel de neputiuncios ca si seamanul tau poate chiar mai mult. Dumnezeu sa ne lumineze mintea si sa ne salasluiasca in suflet bunatate iubirea, pacea. Un duhovnic care se pleaca la nevointele si neputintele oamenilor. Doamne ajuta, roaga-te parinte Irineu pentru neputintele noastre si lepadarea raului din noi!!!!!!!!!!!!

  • “Nici nu trebuie sa stii citate, carti, etc. e suficient sa-ti insusesti invataturile de la duhovnici”
   Din cauza acestui tip de gandire, încă de acum 115 a pătruns erezia in Biserică. Specimene ca tine cea care te intitulezi Beatrice au permis acest lucru. Cei care ati făcut din duhovnic idol. Te rog să nu mai proferezi jigniri, dacă poti combate ceea ce am scris. Restul e can can…

 21. Fratilor, tot articolul despre par. Irinei este o calomnie si o miciuna. Acest pseudortodox de aici, este unealta a sereiului, care, precum odinioara faceau comunistii, isi bagau interpusii printre ortodocsi, chiar cu haine monahale, ca sa dezbine. Acest ortodox care scrie aci, ESTE DE FAPT NIMENI, NU ARE LEGATURA CANONICA CU NICIO BISERICA, DREPT CARE ORTODOXIA E NULA, CF. CANOANELOR.

  • Domnule Stefan ai vreo dovadă că sunt unealta SRI-ului? sau doar ai visat și acum confunzi visele cu realitatea? Cum să fie Ortodoxia nulă? Habar nu ai ce vorbești! Așa duhovnic așa ucenic!
   Ai vizionat filmul respectiv? am demonstrat cu dovezi clare ca P Irineu nu cugetă ortodox? am greșit? Dacă da arată-ne unde am greșit. POvești din astea cu SRI se cheamă calomnie. Ești ortodox sau ești un calomniator?

 22. Un articol scris de un mason indracit, impotriva unuia dintre putinii duhovnici adevarati oe care ii mai are Romania..stiu ca nu o sa.mi pub lici raspunsul, dar o sa.l citesti. Dumnezeu o sa te judece pentru veninul pe care il arunci asupra unui om sfint. rusine!

 23. Nu aveti dreptul sa judecati un Sfant ca Parintele Irineu,sunteti toti care il defaimati niste indraciti care nu aveti nimic de facut decat sa vomitati venin si puroi pe slujitorii bisericii.

  • Imi pare rau sa va spun ca aveti o gandire papista. Daca un preot sau episcop sau patriarh greseste nu avem voie sa-i spunem? In acea filmare se vede clar ca p Irineu nu isi cunoaste credinta si nu urmeaza Sfintilor Parinti. Noi ce sa facem ca ortodocsi? Sa tacem? Sa nu zicem nimic? Sa spunem minciuni? Care este propunerea dvs? Ati facut idol din acest parinte ? Chiar daca nu marturiseste ortodox? Este cumva infailibil? Nu greseste niciodata?
   P.s. celelalte injurii nu le-am publicat

 24. Cum puteti ponegri un astfel de om ca Parintele Irineu? Al cui joc il faceti? Domnul sa va ierte si sa va lumineze!

  • Deci daca spun adevarul este echivalent cu a ponegri? Combateti va rog ce am scris cu argumente. Parintele Irineu pomeneste ierarhul eretic la Sfanta Liturghie. Se roaga impreuna cu ereticii. In fata altarului p Irineu spune “pomeneste Doamne pe IPS … care drept invata cuvantul adevarului…” . Deci joaca teatru. Acel episcop invata cuvantul adevarului? Teatru si minciuni! In conditiile astea ma acuzati ca ponegresc doar pt ca spun adevarul?

 25. Pacat ca par. Irineu a ramas cu ecumenistii. L-am cunoscut cand slujea la man. Antim. Am luat si povata de la el in momente grele. Atunci slujea lui Dumnezeu. Acum slujeste episcopilor. Pacat, mare pacat ! I-a spus unei credincioase care s-a ingradit :Nu te duce la ei (la cei care s-au ingradit de erezia cretana) ca vei muri ! Ramai cu noi ! Deci stie ce face. Stie ca marturisitorii din vremurile de pe urma vor fi vanati de sistem si omorati. Ca Florin Stuparu care a fost atacat de gorilele sistemului si asezat sub un pod. Daca ar fi cazut de pe pod, ar fi avut fractura craniana. Pe patul de moarte el a spus ca s-a luptat cu 3 indivizi. Par Irineu cred ca stie ce persecutii vor urma.

  • Sfintii Parinti sunt modelele pe care le urmeaza ortodocsii. Atitudinea parintelui Irineu, de compromis cu ereticii, nu se regaseste la niciunul dintre Sfintii Parinti.

 26. Se stie ca acest om nu prea e intreg la minte, e de fapt cam un vrajitor care are interes sa colecteze bani de la oameni ca sa furnizeze cele necesare la palatele de Alba ridicate. Are un talent totusi: stie cum sa ii faca pe saracii oameni sa isi dea si ultimul banut acolo la el.Are ca un un fel de tarif de parca te duci la consultatie. E o afacere profitabila. De ce nu se multumeste cu putin doar din zona Alba? Daca il asculti ce zice numai rataciri si amalgamuri auzi!!! Foarte frumos pt cibe arw timp si bani in plus de dat! Mai auzi si alte aberatii!!!

  • Daca suntem ortodocsi nu trebuie sa judecam oamenii pentru patimile lor personale. Acest lucru il face doar Hristos. Numai pentru erezie ne este ingaduit sa vorbim.

 27. Pentru că aveți evlavie la Sf. Paisie Aghioritul gândiți-vă ce v-ar sfătui sfântul părinte legat de acuzația pe care o aduceți părintelui Irineu, apoi părintelui Cleopa(cu care s-a și întâlntit în Sf. Munte și s-au înțeles vorbind fiecare în limba sa – în românește și în grecește). Rugați-l pe Sfântul Paisie să vă ajute să nu vă înșelați în aceste vremuri ci râvna pe care o aveți să fie cu adevărat în slujba lui Dumnezeu.

  • Din pacate in aceste vremuri este multa inselare. De ce nu amintiti nimic despre Sfintii din vechime? Sfantul Ioan Gura de Aur de exemplu. Il amintiti pe parintele Cleopa care vorbea despre doua biserici :cea catolica si Cea Ortodoxa…

 28. Aveasta postare satanica este clar scrisa de cineva careeste gelos pe parintele Irineu. Dinsul este cel mai departe de a fi ecumenist, este un mare postitor, rugator si ucenic al parintilor Cleopa si Ioanichie, printre altii. Mii de oameni s.auintors la credinta si s.au vindecat cu ajutorul rugaciunilor sale. RUSINE SA VA FIE!

  • Nu are de ce sa ne fie rusine intrucat spunem DOAR adevarul!Dar in ziua de astazi a spune a devarul este crima! Va place sa inchinati la idolul pe care care l-ati facut din duhovnic. P Curtescu este ecumenist! Pentru ca pomeneste un episcop eretic fiind astfel in comuniune bisericeasca cu ereticii ecumenisti. A intrerupt cumva, p Irineu comuniunea bisericeasca cu ereticii ecumenisti? Raspuns: NU! Atunci cum poate fi ortodox un om care se roaga impreuna cu ereticii? Daca ati fi citit pe Sfintii Parinti ati fi inteles acest lucrur extrem de simplu. Dar din pacate dvs va adapati cu tot felul de scrieri care nu au legatura cu ortodoxia. Iar p Cleopa si Ioanichie au murit in comuniune cu ecuemistii ? “In ce te voi gasi in aceea te voi judeca!” . In ce i-a gasit moartea pe p Cleopa si p Ioanichie? In ecumenism?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*