Va accepta episcopul Longhin o discuție publică în fața creștinilor? Va avea curaj să-și susțină acuzațiile public?

Din păcate, arhiepiscopul Longhin ne-a acuzat că suntem masoni și că ne-am lepădat de Hristos și de Ortodoxie, că propovăduim erezii și că suntem oameni ai diavolului! 

Arhiepiscopul Longhin își bate joc de creștinii ortodocși și de Hristos Însuși!

 Vom spune adevărul, oricât de dur ar fi acesta. Vom dovedi că arhiepiscopul Longhin îi slujește pe ecumeniști și că este trădător al Ortodoxiei.

1. Arhiepiscopul Longhin de Bănceni spune minciuni și își bate joc de oameni și se preface că este ortodox și antiecumenist, dar în același timp el îl pomenește pe patriarhul Kirill, atunci când slujește în sobor cu arhiepiscopul Onufrie, cu toate că oamenilor le spune că el nu îl pomenește pe patriarhul Kirill.

2. Arhiepiscopul Longhin niciodată nu a întrerupt pomenirea patriarhului Kirill în mod public și în scris, din motivul foarte simplu că această întrerupere nu a avut loc niciodată.

3. Arhiepiscopul Longhin nu a fost prigonit niciodată pentru credința lui, iar mărturisirea lui de credință este numai în vorbe, devreme ce prin faptele sale el este în comuniune cu ereticul Kirill și nu a întrerupt comuniunea cu el.

4. În loc să îl pedepsească pentru așa-zisa lui mărturisire de credință, patriarhul Kirill l-a recompensat pe episcopul Longhin și l-a făcut Arhiepiscop. În același timp noi suntem acuzați că suntem masoni, dar suntem prigoniți de către masoni, suntem alungați din mănăstirile noastre de către aceștia și nu avem unde să locuim.

5. Oare cu ce bani a construit arhiepiscopul Longhin palatele în care locuiește? Și cine au fost cei care l-au sponsorizat?

6. De curând, când a avut loc Sinodul Patriarhiei Ruse, de ce arhiepiscopul Longhin nu a anatematizat sinodul tâlhăresc din Creta și pe patriarhul Kirill ca fiind eretic, ci doar spune aceste lucruri, dar îl pomenește pe eretic? Acestea sunt practici KGB!

7. Ca părinți aghioriți, îl iertăm pe arhiepiscopul Longhin și îl îndemnăm la pocăință, să își ceară iertare pentru cele spuse despre mine și despre apropiații mei, să își ceară scuze de la credincioșii pe care îi batjocorește de atâția ani și dacă este cu adevărat ortodox să declare public, așa cum fac și eu și sunt prigonit pentru aceasta, că patriarhul Kirill este antihrist (adică potrivnic lui Hristos – n.trad.), eretic și nu am nici o comuniune cu el.

8. Atunci noi, părinții aghioriți, îl vom îmbrățișa pe arhiepiscopul Longhin și îl vom accepta ca ortodox. Până atunci însă îl considerăm ca fiind eretic, ca unul care este în comuniune cu ereticii, și ca fiind un calomniator.

9. Noi, părinții aghioriți, și eu personal, Gheron Sava Lavriotul, îl provocăm pe arhiepiscopul Longhin la o discuție publică, pentru ca poporul să judece cine este de partea adevărului și cine nu. Oare va accepta să vorbim în fața creștinilor?

10. Nu vom face nici o concesie în credința noastră, iar episcopi mincinoși nu vom accepta.

11. Vom lupta împotriva ecumenismului, precum și a tuturor celor care se războiesc contra Ortodoxiei.

 

Cu respect și întru adevăr și cu dragostea lui Hristos,

Gheron Sava Lavriotul

 

traducere din limba greacă de

pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu

Sursa: www.prieteniisfantuluiefrem.ro

17 Comments

 1. Oare ce ne-am fi făcut dacă gheron Sava și monahii aghioriți nu ar fi ieșit în lume să spună adevărul? Ci ar fi stat retrași la rugăciune? Noi am fi rămas pe mâna unor înșelați politicieni precum Chirilă , a ecumeniștilor sau a calendariștilor. Dar Hristos nu ne lasă! Slavă Ție Doamne!

 2. Refuz sa ma gandesc cum ar fi fost daca nu ar fi venit si ce ar fi facut acum toti cei care dau cu pietre!
  E foarte trist cum minciuna e luata drept adevar si cum nici macar minimul drept la replica nu este respectat pe asa-zisele site-uri ortodoxe!In schimb sunt acceptate toate balariile verbale ca deh, cine nu se poate impune cu vorba buna… incearca ce stie!
  Mare dezamagire pentru toti aceasta acuza nedreapta si lipsa de marturisire in fapta a PS Longhin. Dar pe Domnul nu il poate nimeni pacali!
  Au iesit cu totii la atac furibund fara sa verifice nimic pentru ca asa au fost invatati:ascultare oarba. Bieti fluturi atrasi de lumina unei lampi la care isi vor arde aripile in curand!
  Din pacate uita un lucru: nu se razboiesc cu Gheron Sava ci cu Adevarul!
  Hristos in mijlocul nostru!

  • Monahii aghioriți sunt atacați din toate parțile. Ecumeniștii îi prigonesc dându-i afară din mănăstiri. Chirilă și neoecumeniștii lui afirmă ca sunt schismatici, calendariștii spun ca sunt eretici, ep Longhin că sunt masoni. Doar dacă luăm în considerare numai acest lucru ne dăm seama cât de luptați sunt acești monahi pentru simplul fapt că duc lupta cea bună.

   • Avantaj monahii aghioriti! Primesc cununa! Dar noi?
    Depinde “cu cine votam”…Oferta este mare,din pacate! Adevarul numai UNUL!

 3. Cad mastile “numelor mari”. Vrajmasul, turbat ca nu toti accepta paruta lui ingradire, isi scoate toate slugile la atac. Dar nu face decat sa arate si mai limpede unde este Adevarul pentru cei inca nedumeriti, adica la cei prigoniti pe nedrept, asa cum a fost de la inceput. Dar vai de cel prin care vine sminteala! Sa-i lumineze bunul Dumnezeu si sa se intoarca!

 4. Ce mandru trebuie sa fie diavolul de dezbinarea dintre noi! Oare barfa, orgoliul si rautatea fac parte din Ortodoxie, sau noi nu mai suntem ortodocsi? Veniti-va pe cale, ne-am rupt cu totii de credinta, nu va considerati mai buni decat ceilalti caci nu sunteti prea diferiti. Fara dragoste nu poate exista credinta si numai dragoste nu ati manifestat pana acum.

  • Nu inteleg mesajul. Acesta dezbinare este placuta lui Dumnezeu. Unirea cu ereticii este uraciune in fata lui Dumnezeu. Nu putem avea comuniune cu ereticii.

 5. Nici sângele martiric nu poate șterge dezbinarea.
  Cine pe cine prigonește? Eu vad că aici, pe portalul acesta, că cei mai ocărâți și bârfiți sunt Silviu Chirilă și vlădica Longhin.
  Cine suferă prigonirea?
  Bine ar fi să luptăm cu păcatul, cu erezia, nu cu persoanele!

  • Adică nu avem voie să zicem nimic împotriva ereziilor nu? Pentru că se crează dezbinare? Ce logică este asta? La fel spun și ecumeniștii. Acest site lupta împotriva ereziilor . Chiar dacă este vorba de erezia ecumenismului sau erezia părtășiei la erezie. Dacă pe acest site noi îi bârfim pe ep Longin și pe ceilalți neoecumeniști , atunci ei ce fac când spun public erezia neoecumenistă a părtășiei la erezie?
   Vlad se pare că și tu ești infectat cu această erezie…

 6. Când te îngrădești de erezie nu produci dezbinare, te delimitezi și gata.
  Dezbinarea intervine când se iscă ceartă pe nimicuri. Poți dumneata să bagi mana în foc (chiar și al iadului) și să zici că cel care încă nu a înțeles ce e cu delimitarea asta este eretic? Asta e la fel ca și cea cu „e har/nu e har“. Doar Dumnezeu știe exact cine se poate încadra în iconomie și cine nu. Eu cred că dacă eu și dumneata am înțeles gravitatea ereziei ecumenismului, a noastră treabă e doar aceea de a nu cădea din lupta asta ori înapoi în ecumenism, ori în schismă. Pentru ceilalți, ce treaba avem noi doi, care zicem că am înțeles și ne-am delimitat?
  Două treburi mi se pare mie că mai avem noi a face: mărturisirea credinței celei adevărate atât cu vorba, cât și cu fapta, și apoi nevoința proprie până la capăt.
  A ne pierde vremea nevoinței (care și așa e atât de scurtă, fugară) cu dispute este de fapt o piedică a mărturisirii. Pentru că mărturisirea și nevoința sunt strict și absolut condiționate una de alta. Tocmai patima care se arată în disputele acestea dintre nepomenitori dovedește lipsa nevoinței, care obligatoriu duce la nediscernământ și în final la neînțelegerea Adevărului relevat. Care înseamnă tot erezie!
  Deci, ori erezia ecumenistă, ori erezia schismatică e tot erezie.
  Ne-am delimitat? Gata! Ajunge cu cearta! Haidem pe post și rugăciune pentru despătimire și pentru păstrarea harului. Că e așa de sensibilă prezența sau pierderea acestuia, că mi se pare că vorbind cu atâta ușurătate despre harul acesta, e de fapt dovada că poate deja nu-l mai avem… Iar noi ne batem cu pumnul în piept că antiecumeniștii, sau neoantiecumeniștii, sau ăia, sau ceilalți nu mai au har. Ci numai NOI.
  Vă rog, să ne revenim în fire și să pornim la lupta dintru început, aceea împotriva ecumenismului. Asta care se duce acum este una fratricidă! și dovedește atâta orgoliu și atâta mândrie, că mă întreb dacă a avut vreo importanță delimitarea, căci în astfel de cazuri, tot iadul ne mănâncă.

  • De mărturisirea adevărului ai auzit? Este una din obligațiile unui ortodox.
   “Atunci cînd Credinta e primejduitã, porunca Domnului este de a nu pãstra tãcere. Dacã e vorba de Credintã, nimeni nu are dreptul sã zicã: “Dar cine sunt eu? Preot, oare? N-am nimic de-a face cu acestea. Sau un cîrmuitor? Nici acesta nu doreste sã aibã vreun amestec. Sau un sãrac care de-abia îsi cîstigã existenta? … Nu am nici cãdere, nici vreun interes în chestiunea asta. Dacã voi veti tãcea si veti rãmîne nepãsãtori, atunci pietrele vor striga, iar tu rãmîi tãcut si dezinteresat?” spune Sfantul Teodor Studitul.

 7. Vă dați seama ce mare dar de la Dumnezeu este faptul că a îngăduit ca noi să vedem erezia atiecumenistă înaintea altora? Neapărat trebuie să fim Lumină și pentru ceilalți. Când ne-ar mai rămâne vreme de ceartă și dispute? Cum avem curajul să-i numim eretici, când ei sunt terenul nostru de lucru? Ei sunt obiectul mărturisirii noastre. Noi vom răspunde pentru ei în fața lui Dumnezeu. Numindu-i eretici, le închidem orice ușă, orice posibilitate de înțelegere a Adevărului. Să lăsăm lui Dumnezeu dreptul de a-i categorisi și așeza de o parte sau de alta. Noi să mărturisim învățătura cea adevărată tuturor și să-i ajutăm și pe ei să înțeleagă…
  Doamne-ajută! Post cu folos!

  • Deci tu vrei să spui ca nu mai e există erezie pe planeta Pământ. Spui că pe eretici nu îi putem numi eretici. Vrei să-i numim ortodocși?

 8. Înteleg că n-o să-mi aprobi comentariu, pentru că arată tocmai unde greșești. Dar dacă citindu-l vei realiza aceasta, pentru mine e de-ajuns ca măcar unul a înțeles și s-a îndreptat. Împărăția cerurilor se ia cu năvală. Nu e timp de răfuială. Să ne unim forțele în adevărata luptă, aceea împotriva hidrei ecumeniste si a păcatelor de orice fel. Că cine va răbda până la capăt va moșteni cununa.
  Doamne-ajuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*