Din cauza invățăturii neortodoxe pe care Mihai Chirilă o propovăduiește, nu mai este primit la spovedanie de către duhovnic

Mihai Chirilă nu mai este primit la spovedanie de către duhovnicul său, Părintele Antim, datorită faptului că el și gruparea lui propovăduiesc învățături neortodoxe.Exemplu ar fi părtășia la erezie ca o a 3-a stare între starea de ortodox și starea de eretic. Deși este foarte greu de crezut, aproape imposibil chiar, părintele Antim Gâdioi îl va primi din nou la spovedanie cu condiția ca Mihai Chirilă să se pocaiască și să renunțe la inovațiile care nu au legatură cu credința ortodoxă. Nu credem că va renunța la gruparea schismatică pe care și-a creat-o,nu va renunța la adepții săi, la rolul ”mesianic” pe care crede că îl are pe această planetă. De asemenea lupta pe care o duce împotriva adevărului, împotriva lui Hristos și noua teologie a compromisului l-au determinat pe părintele duhovnic să nu îl mai primească la scaunul Sfintei Spovedanii.

sursa : https://stranaortodoxa.wordpress.com/2018/05/05/precizare-parintele-ioan-ungureanu-si-teologul-mihai-silviu-chirila-nu-mai-sunt-ucenicii-parintelui-antim-gadioi/

Părintele duhovnic Antim Gâdioi, fiind întrebat de mai mulți ucenici dacă domnul teolog Mihai Silviu Chirilă și Părintele Ioan Ungureanu de la Schitul Orășeni se mai spovedesc la Sfintia Sa, a răspuns că aceștia nu mai sunt ucenicii Sfinției Sale pentru că au refuzat să se dezică de acțiunile și „învățăturile” pe care le-au promovat în mediul online și nu numai.

Părintele nu a fost consultat în calitate de duhovnic, nu a aprobat și nici nu a sprijinit în vreun fel toate aceste acțiuni ale celor doi, dar așteaptă cu răbdare și dragoste întoarcerea lor.

Avem binecuvântarea părintelui Antim pentru publicarea acestei precizări.”

8 Comments

 1. Oricine este primit la Spovedanie, dacă vine cu pocăință pentru păcatele sale. Hristos îl primește, preotul este doar un martor al pocăinței omului respectiv.
  Deci problema nu ar fi că părintele Antim nu îl mai primește – căci ca duhovnic nu are voie să refuze pocăința vreunui păcătos – ci că Mihai-Silviu Chirilă nu se mai duce la duhovnicul lui.
  Desigur, oricine își poate schimba duhovnicul, dar atunci trebuie să îl anunțe pe acesta de schimbarea pe care vrea să o facă.
  Domnul să ne dea mântuire tuturor, întru adevărul Sfintei Ortodoxii !

 2. … opaaa, informata asta ar trebui a fie STRIGATA de pe toate gardurile ( spre “cinstea” parutilor anti-ecumenisti) …
  cine are urechi de auzit sa auda ( cine are MINTE sa PRICEAPA !!!..
  caci pentru restul(GLOATA) oricum e totul INUTIL , MORTII de vii NU se mantuiesc si de Adevar sunt si raman TOTDEAUNA STRAINI !)

  • Elllllll…Hristos a Inviat…ma bucur sa te vad comentand dupa o maaaaareee pauza! Doamne ajuta..bucurie, mantuire!

   • Claudiu

    Adevarat a inviat Hristos !
    ce sa mai spun cand vad atata viclenii si sete dupa inselare?
    oamenilor astora le place “adevarul” scornit dupa mintea lor( vezi MSC si adeptii…)si la urechi surde e inutila osteneala

 3. Pentru cei care nu sunt experti in teologie
  Admin: nu trebuie explicat nimic. Este foarte simplu. Ce anume exact nu pricepeti?

  AR TREBUI EXPLICAT SI DAT DOVEZI
  CE ANUME A INOVAT DL MIHAI CHIRILA…

  UNDE?cand > cum?
  Admin: scrie in articole. Cititi cu atentie.

  ce invataturi neortodoxe a promovat…cu dovada ADEVARATA va rog frumos
  Admin: cititi articolele. Sunt pline de dovezi.
  Doamne ajuta si iertati-ma daca v-am suparat
  Admin: buna ziua. Din pacate “Doamne Ajuta” spunem doar ortodocsilor. Nu ne suparam deloc. Spunem doar adevarul. Nu avem partid politic precum Mihai Chirila si nici nu suntem colaboratori ai patriarhiei. De asemenea spre deosebire de MSC nu suntem avocatii ereticilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*