Mihai Silviu Chirilă și-a înființat partid politic

După cum am afirmat în alte dăți , Hristos nu ne lasă în înșelare și ne arată cine sunt cei care pretind a fi ortodocși, sub acestă mască încercând să tragă în iad precum ”Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită,”după cum ne învață Sf. Apostol Pavel. Iată că în 2014 Mihai Chirilă materializa una din dornțele sale mai vechi și anume aceea de a deveni președinte de partid politic. De fapt acesta este și scopul pentru care în 2017 a inființat gruparea religioasă neo-ecumenistă intitulată ”Urmașii căii împărătești”, doar pentru a-și sustine ambițiile politice și cariera de politician. Credința ortodoxă este doar un pretext pentru a recruta adepți care să-l voteze la următoarele alegeri din Romania. În 2014 Mihai Chirilă facea planuri cu un partid politic acum în 2018 a înlocuit partidul politic cu o grupare neo-ecumenistă așa-zis ”ortodoxă”. De la partid politic la grupare religioasă schismatică nu este decât un pas. Mihai Chirilă face parte din categoria celor care folosesc Ortodoxia pentru a-și atinge scopurile politice de fapt. Înființarea unui partid politic așa-zis creștin este o dovadă clară că Mihai Chirilă urmărește propriile scopuri prin așa-zisa luptă împotriva ereziei ecumeniste sau prin urmarea ”căii împărătești”. ”Calea împărătescă” la care se referă Mihai Chirilă este de fapt un traseu politic, o carieră politică de fapt, nicidecum ceva care are legătură cu credința ortodoxă. Negăsind pe cineva care să-l urmeze în acestă aventură, Mihai Chirilă s-a gandit să-i atragă într-o grupare de adepți pe ortodocșii care vor să se măntuiască și care s-au îngrădit de erezia ecumenistă, adepți pe care să-i folosescă ulterior în planurile lui politice. În 2014 se intitula președinte al partidului politic FAC, acum în 2018 se intitulează teolog al unei noi grupări religioase , după cum o cere interesul lui propriu, iar partidul Forumul Alternativa Cre(ș)tină va include și gruparea religioasă ”Urmașii căii împărătești”pe care a înființat-o de curând.

Marţi, 15 iulie 2014, membrii fondatori ai partidului Forumul Alternativa Creştină au semnat Actul Constitutiv al formaţiunii politice, primul pas în drumul juridic de transformare a unei idei în realitate şi de înscriere în Registrul Partidelor Politice din România. Prin acest document s-a dat glas dorinţei Grupului de Iniţiativă al Forumului Alternativa Creştină de a constitui un partid democratic creştin, care să reprezinte în spaţiul politic agenda publică a comunităţii creştine din România, dar şi doleanţele majorităţii populaţiei, ignorate sistematic de către actuala clasă politică.

Într-o atmosferă de prietenie şi înţelegere, cei prezenţi au decis ca partidul care se constituie să se identifice în peisajul politic românesc prin faptul că:

 1. nu este alcătuit din politicieni “de rasă”, ci din cetăţeni care s-au săturat să trăiască într-o ţară administrată împotriva intereselor poporului care o locuieşte.
 2. liderii partidului nu doresc cariere politice, ci oportunitea de a participa la deciziile fundamentale din societate, pentru a se asigura că acestea sunt luate de oameni competenţi şi oneşti.
 3. nici unul dintre conducătorii partidului nu se va crampona de funcţia politică pe care o va ocupa în interiorul partidului sau în spaţiul public, fiind gata să o părăsească cu demnitate, atunci când/dacă va deveni incompatibil cu ea.
 4. partidul nu îi va păcăli pe cetăţeni cu gogoşi electorale, ci le va face, la timpul cuvenit, o propunere electorală foarte serioasă şi realistă, pe care, în cazul succesului în alegeri, o va duce la îndeplinire întocmai.
 5. activitatea partidului va fi transparentă, va respecta legile statului român şi va fi pusă în slujba cetăţeanului.
 6.   nici unul dintre membrii fondatori ai partidului nu reprezintă interese ascunse ale unei persoane sau grupări de persoane, nu participă la asociaţii cu caracter ascuns din România sau din afară, dovada acestui lucru fiind şi faptul ca în campania de strângere de semnături progresul este mai lent decât al altor formaţiuni sau candidaţi independenţi, deoarece trebuie să convingă pe fiecare dintre cei ce îşi pun încrederea în ţelurile partidului.
 7. FAC va încerca să aducă în spaţiul politic valori creştine precum: cinstea, respectarea cuvântului dat, hărnicia, respectul faţă de ceilalţi, grija faţă de mediul înconjurător, buna-cuviinţă, cumpătarea.

S-au stabilit priorităţile partidului pentru perioada imediat următoare:

 1. intensificarea campaniei de strângere de semnături, pentru a putea înscrie la tribunal formaţiunea politică până la sfârşitul anului în curs.
 2. implicarea membrilor partidului în diferite activităţi prin care cetăţenii să fie informaţi de obiectivele partidului şi de modalităţile de a le duce la îndeplinire.
 3. implicarea în soluţionarea, cu mijloacele aflate la îndemână în acest moment, a unor probleme cu care cetăţenii se confruntă în viaţa de zi cu zi.
 4. recrutarea unor specialişti din diferite domenii de activitate, care să elaboreze proiecte pe care partidul să le pună în aplicare, dacă va întruni voturile cetăţenilor.
 5. recrutarea cu maximum de atenţie a membrilor filialelor locale, în aşa fel încât partidul să nu se confrunte cu lipsa de loialitate şi cu traseismul cu care se confruntă alte formaţiuni politice.
 6. înfiinţarea unui site al partidului şi elaborarea unei strategii media prin care să se facă cunoscute publicului punctele de vedere ale partidului pe diferite teme de actualitate.

sursa : http://mihaisilviuchirila.blogspot.ro/2014/07/semnarea-actului-constitutiv-al.html

Forumul Alternativa Creştină şi-a propus următorul parcurs în perioada imediat următoare: în anul 2014, se înfiinţează, se înscrie la tribunal, se organizează în teritoriu, încearcă să constituie filiale solide în judeţele ţării. Dacă reuşeşte acest lucru, în a doua parte a anului, va ţine un congres de constituire, în care se vor prezenta actele constitutive, statutul partidului, se vor înfiinţa organismele de conducere, se vor alege persoanele care îl vor conduce în următorii ani. În urma acestui congres va trebui să rezulte un partid cât mai deschis şi mai democratic cu putinţă în ceea ce priveşte sistemul de luare a deciziilor, cu structuri eficiente şi suple, alese transparent şi capabile să asigure o cât mai largă reprezentativitate, cu o disciplină de partid foarte strictă şi respectată de toţi membrii acestuia.

Totodată, se vor înfiinţa departamente pe principalele domenii de activitate, cu sarcina de a face o evaluare pertinentă a situaţiei din domeniul de activitate, de a recruta personal competent şi a alcătui strategii profesioniste pe fiecare domeniu de activitate, care vor fi ulterior integrate în oferta electorală generală a partidului.

În paralel cu aceste acţiuni, partidul va lua poziţii, atât cât îi permite statutul de partid încă neînscris oficial în Registrul Partidelor Politice, prin comunicate de presă, faţă de probleme de mare importanţă pentru ţară în general, pentru comunitatea creştină în special. Dintre temele abordate, amintim: problema intrării în vigoare a legii care introduce buletinul biometric în România, problema exploatării gazelor de şist şi a valorificării nerentabile a resurselor naturale ale ţării, problema proiectului de constituţie, care comportă pericolul fărâmiţării teritoriale şi a delegării a numeroase atribute ale suveranităţii Uniunii Europene, problema definirii familiei tradiţionale, problema modificării legii petrolului şi a revedenţei încasate de statul român din exploatarea resurselor naturale şi altele.

În anul 2015, partidul va continua să se organizeze în teritoriu şi îşi va face simţită prezenţa prin diferite acţiuni pe care le va organiza: conferinţe, prezentări ale unor proiecte, vizite în teritoriu pentru a cunoaşte membrii filialor.

Dacă tot parcursul descris mai sus va fi respectat, în anul 2016, Forumul Alternativa Creştină va putea intra cu şanse reale în bătălia electorală, participând la alegerile locale din vara anului 2016 şi la cele parlamentare din toamna aceluiaşi an.

De ce nu participă la alegerile europarlamentare din 2014?

În primul rând, pentru că nu este înscris încă la tribunal, motiv pentru care nu poate prezenta liste de partid pentru alegeri.

În al doilea rând, pentru că se află într-un stadiu de formare, şi o participare prematură la alegeri ar putea să însemne un eşec, care ar putea marca destinul partidului multă vreme.

În al treilea rând, şi cel mai important, Forumul Alternativa Creştină are temerea că, invitând pe alegătorii creştini să iasă la vot cu ocazia alegerilor europarlamentare, ar putea participa la atingerea cvorumului de care are nevoie referendumul pentru modificarea Constituţiei pentru a trece. Din câte ştim noi, până în acest moment nu există încă o luare oficială de poziţie care să anuleze propunerea comasării alegerilor europarlamentare cu referendumul, iar la momentul luării deciziei de neparticipare acea propunere era proaspăt formulată. Pentru Forumul Alternativa Creştină nevalidarea acelui referendum este esenţială, întrucât considerăm că modificările aduse Constituţiei sunt de natură a slăbi foarte mult structura şi suveranitatea statului. Această temere se poate constitui şi într-un motiv de neparticipare la alegerile prezidenţiale din toamnă, dacă, eliberaţi de obligativitatea cvorumului de 50%, guvernanţii vor decide comasarea alegerilor prezidenţiale cu referendumul de modificare a Constituţiei.

În al patrulea rând, partidul nu ar putea avea forţa de a da suficient de mulţi europarlamentari, încât să poată produce un efect benefic pentru România în Parlamentul European, cu atât mai mult cu cât nu ar fi afiliat unei familii politice europene, care să îl susţină în demersurile sale.

De ce nu participă la alegerile prezidenţiale din toamnă?

În primul rând, pentru că la toamnă, în cazul în care va fi înscris în Registrul Partidelor Politice, partidul nu va avea încă o forţă suficientă pentru a impune un candidat la preşedinţie capabil să şi câştige alegerile.

În al doilea rând, chiar dacă FAC ar putea avea un asemenea candidat, un preşedinte dat de formaţiunea noastră ar fi mai mult decorativ, atât timp cât restul eşicherului politic ar fi ocupat de partidele care alcătuiesc actualul legislativ şi executiv.

În al treilea rând, dacă formaţiunea noastră ar da un preşedinte, acesta ar desfăşura mandatul în timpul guvernării forţelor de stânga, iar la sfârşitul mandatului acestora, în 2016, toate erorile de guvernare ale acestor forţe s-ar putea descărca asupra preşedintelui, diminuând drastic şansele partidului în alegerile parlamentare şi locale.

sursa: http://mihaisilviuchirila.blogspot.ro/2014/03/forumul-alternativa-crestina-nu.html

 

8 Comments

 1. Cei care vor fi axati pe litera canoanelor,legilor lumesti,trairilor personale,fara sa aleaga dragostea si mila traita in Hristos raportata lumei devorata de apostazie,vor sluji lui antihrist, pentru ca nu vor dori sa fie luminati de harul lui Dumnezeu.Se vor baza pe propria ratiune teologica,nu vor dori ca toti sa fie mantuiti in Hristos,doar numai ei.
  Sfântul Grigorie de Nyssa,Sfântul Isaac Sirul si chiar Sfântul Maxim Marturisitorul nadajduiau revenirea generala a tuturor prin propria chinuire extrema a constiintei ,chiar a diavolui.Avem noi intreg cunostinta Adevarului peste veacuri?!Iubirea lui Dumnezeu pentru cel mai pacatos(inclusiv eretic) din creatie depaseste desvarsit iubirea celui mai mare sfant fata de Dumnezeu.Unde ne este mila la Inaltare,ne bucuram numai pentru noi?!Domnul Iisus Hristos in infinita lui atotcunoastere nu era constient de potentialile caderi eretice ale omului incat sa nu vrea sa-l salveze?!

  • nu inteleg acest mesaj. Va rog spuneti lucrurilor pe nume. Adică acest individ smintește o lume întreagă, își bate joc de cei ce cu adevărat mărtuisesc credința iar noi să stăm să ne uităm la ei, să îngropăm talantul și să nu spunem adevărul? pai de ce nu am proceda la fel și cu ecumeniștii? putem merge la episcopii ecumeniști pentru ca ei nu știu săracii despre ce este vorba, să îi iubim…etc… Adică ei conduc lumea către iad și dumneata spui ca suntem axați pe litera canoanelor? Vai de cei care au un asemenea ”discernamant”. Culmea este că fiul părintelui Teodor Zisis care acum face parte din mișcarea neoecumenistă a scris următoarea carte: ”Reaua ascultare și binecuvântata neascultare”. Are mare legatură cu ceea ce spuneți dvs mai sus.

 2. https://estemaitarziudecatcredeti.wordpress.com/2018/05/16/episcopul-nectarie-kontevici-catre-parintele-serafim-rose-si-parintele-gherman-pentru-ca-voi-continuati-netematori-sa-tipariti-despre-arhiepiscopul-ioanmaximovici-ceea-ce-nu-face-placere-arhiepi/
  “Dar acum am venit să vă previn. După ce voi muri veţi fi aspru persecutaţi. Vă vor interzice să slujiţi Liturghia. Şi poate veţi fi răspopiţi; or să vă ia şi antimisurile şi potirele. De aceea vă dau acest antimis cu semnătura Arhiepiscopului Ioan, şi mai târziu am să vă dau setul vostru de potire. Arhiepiscopul Ioan mi-a dat acest antimis cu care să slujesc în taină în cazul în care eram persecutat după moartea sa. Şi acum vi le las vouă pentru acelaşi scop, aşa încât atunci când veţi fi persecutaţi după moartea mea, veţi construi un locuşor în pădure şi veţi sluji în taină, şi veţi săvârşi Euharistia pentru voi şi pentru oamenii voştri.

  Părintele Gherman l-a întrebat dacă avea dreptul să facă asta -Da, a răspuns Părintele Nectarie. Din trei motive: Pentru că eu sunt părintele tău duhovnicesc şi tu eşti în acelaşi duh cu mine, pentru că eu te-am hirotonit şi pentru că eu ştiu ce urmează să se întâmple.

  Părintele Serafim s-a uitat la Părintele Gherman neîncrezător, ca şi cum ar fi întrebat: „Vorbeşte serios?” Apoi, întorcându-se către Episcopul Nectarie a întrebat:-De ce am făcut totul rău? De ce trebuie să fim persecutaţi?

  -Mai întâi, a zis Episcopul, pentru că voi continuaţi netemători să tipăriţi despre Arhiepiscopul Ioan(Maximovici), ceea ce nu face plăcere Arhiepiscopului Artemon şi companiei sale. În al doilea rând, pentru că împreună cu mine sunteţi împotriva „dogmei răscumpărării”, care este erezie, şi pe care Arhiepiscopul Artemon o sprijină. „

 3. Si de ce ati dezgropat aceasta stire dupa 4 ani, dand articolului un titlu de parca ieri l-a infiintat? MSC n-a mai scris pe blog de un an si 6 luni.
  Doamne-ajuta!

  • Raspunsul este foarte simplu: gruparea “Urmasii căii împărătești” este de fapt o extensie a partidului înființat în trecut. Acesta știre lamurește intențiile lui Mihai Chirilă iar credincioșii pot distinge mult mai ușor cine este ortodox și cine este demagog.

 4. Dumneata d-le administrator, ai un discurs plin de acuzații bazate din câte văd, pe presupuneri și interpretări, ba chiar se pare că ești ,,văzător cu duhul”, știind ce gândesc cei pe care nu-i agreezi deloc. Cu duhul ăsta de ură și râvnă sterilă, nu poti convinge că ești deținătorul adevărului. Ecumenismul este erezie . Râvna sectară este eroare.

  • Puteti exemplifica cele ce le afirmați? Dați-ne niște exemple va rog. Ceea ce ati citit deapre partidul lui Chirlă se gaseste pe blogul lui personal.Deci am luat de la Miahi Chirilă și am pus aici.Vi se pare ură? Aveti vreun argument pentru a susține afirmațiile pe care le faceți? Vă aștept să veniți cu un argument.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*