Ce duhuri intervin asupra preotilor tradatori de Hristos?

Iata un articol publicat pe site-ul doxologia.ro , cu titlul Ce duhuri intervin în disputa „nepomenitorilor”? , care merita un raspuns pe masura intrucat este o mostra de viclenie si manipulare tipica ierarhilor ecumenisti si a adeptilor acestor apostati.

 

„Urmăresc cu multă durere toată această controversă din jurul Sinodului din Creta. Dar nu disputa în sine mă mâhneşte. E firesc ca în Biserică să fie dezbateri vii. Încă de la începuturi s-au iscat discuţii pe probleme de credinţă. Să ne amintim de episodul relatat în capitolul 15 al cărţii Faptele Apostolilor când, în pofida opiniei unor creştini proveniţi „din eresul fariseilor” (v. 5) şi după „multă vorbire” (v. 7), sinodul apostolic de la Ierusalim a decis că cei ce cred în Hristos Domnul nu trebuie să se taie împrejur sau să păzească Legea lui Moise. Au fost multe alte sinoade de-a lungul istoriei şi multe polemici teologice. Dar întotdeauna soluţia a constituit-o dialogul şi argumentarea, în duh de răbdare şi, mai ales, în rugăciune. E dureros când, în loc de aceste arme duhovniceşti, se apelează la ultimatumuri, se dau sentinţe fără drept de apel şi, cel mai grav dintre toate, se rupe comuniunea cu Biserica prin întreruperea pomenirii ierarhului. ”

Cat de perfid este autorul acestui articol! Constantin Sturzu tinde sa-l depasasca pe diavol in viclenie. Ne poate spune domnul Sturzu cand a dorit vreun ierarh eretic/ecumenist sa stea de vorba cu ortodocsii? Cei care au intrerupt pomenirea in mod canonic, conform Sfintelor Canoane, au trimis scrisori, au incercat sa dialogheze cu ierarhii , cu episcopii , i-au invitat la dezbateri, conferinte si simpozioane. Ce au primit din partea ierarhilor? Dispret, tacere, usi inchise . Nicio urma de dialog din partea preotilor si a episcopilor ecumenisti. Nimic. Absolut nimic. Asta tradeaza frica pe care au acesti episcopi si preoti ecumenisti, pentru ca nu au deloc argumente. Ierarhia BOR tace. Ii este frica de dialog. Nu au argumente. Au televiziune si radio unde sustin monologuri. Nu au curaj sa discute cu credinciosii. Nu au nicio opinie. BOR le-a interzis sa discute si sa gandeasca. Ori in acest context domnul Constantin Sturzu afirma ca dimpotriva, cei care in mod canonic s-au ingradit de eretici si de erezie nu vor dialog. Dovada de viclenie si perfidie . De fapt la ce ne putem astepta de la eretici? La fapte bune putin probabil…

 

„Sunt cel puţin două mari consecinţe negative ale acestei atitudini extreme. Prima e că, în loc de a-şi susţine poziţia din interiorul Bisericii, „nepomenitorii” pierd şansa de a mai conta. O gafă de strategie care îi transformă din jucători activi în simpli chibiţi, ca să vorbim în termeni sportivi. A doua mare problemă, general valabilă pentru toţi cei ce se rup de Biserică, indiferent de motiv, este faptul că orice rupere este uşor de provocat; revenirea în sânul Bisericii se face însă cu anevoie. Şi nu pentru că Biserica nu ar avea capacitatea de a reintegra un schismatic care se pocăieşte, ci pentru că unul ca acesta tare greu va birui demonul mândriei şi va accepta că a greşit când s-a rupt de Trupul lui Hristos.”

Din nou manipulare din partea acestui angajat sau functionar care probabil a primit o sarcina de serviciu sa arunce cu noroi in cei care merg pe linia Sfintilor Parinti si care doresc credinta Ortodoxa asa cum ne-a fost lasata noua de Sfintii Apostoli. Se face afirmatia ca cei care aplica canonoale Sfintilor Parinti se rup de Biserica. Dar Biserica este formata din eretici? Daca fugim de cei care modifica credinta inseamna ca ne rupem de Biserica? De cand Biserica se identifica cu adunarea ereticilor? Biserica = eretici??? Cei de la Doxologia.ro nu au nicio logica, nu mai respecta niciun canon si nu mai au nicio legatura cu Biserica Ortodoxa. Sunt pur si simplu niste inventatori ai unor noi reguli si a unei noi credinte.Si pe alocuri niste hulitori. In mintea lor spalata de banii episcopilor nu mai are loc invatatura Sfintilor Parinti. Viclenia a devenit a doua natura a acestora. Si un exemplu este gandirea perverita a acestui Constantin Sturzu care aminteste de tactici si de strategii… asa faceau Sfintii Parinti domnule Sturzu? Isi faceau strategii ? aplicau tactici cand venea vremea marturisirii? Ar trebui sa iti fie rusine pentru manipularea pe care o incerci in spatiul public…

„A avut loc un sinod, cum au mai fost multe alte sinoade de-a lungul istoriei Bisericii. Unele au fost numite ecumenice, altele „tâlhăreşti”. Cine a decis aceasta? A fost sau este o instanţă anume care constată ortodoxia sau eterodoxia hotărârilor unui sinod? Un răspuns elaborat şi argumentat la o astfel de interogaţie ne oferă Părintele Profesor Liviu Stan, în articolul „Despre «recepţia» de către Biserică a hotărârilor Sinoadelor Ecumenice”, publicat în Revista Studii Teologice, anul XVII, nr. 7-8, septembrie-octombrie, 1965, pp. 395-401, din care redau următorul fragment: „Istoria vieţii bisericeşti ne arată că toate «recepţiile» de care este vorba s-au produs în mod spontan, într-un timp mai lung sau mai scurt, iar nu în mod organizat cu forme sau rânduieli juridice, şi în nici un caz într-un mod plebiscitar comun, ci într-un mod plebiscitar de altă natură, ce-şi are izvorul în lucrarea Sfântului Duh, Care sălăşluieşte în Biserică şi o asistă în permanenţă, dându-i puterea de a păstra dreapta credinţă şi ferind-o de greşeală în această materie. Prin urmare, principiul care acţionează atât în mod pozitiv pentru păstrarea adevărului revelat în Biserică, cât şi în mod negativ pentru ferirea Bisericii de greşeli este Duhul Sfânt. El este deopotrivă izvorul şi garantul infailibilităţii Bisericii, ca şi componentul divin al conştiinţei Bisericii, care are şi îmbină cu acest component pe acela uman, reprezentat de conştiinţa comună a întregii obşti a credincioşilor”.”

Din nou minciuna si manipulare domnule Sturzu care iti desfasori activitatea in Spania. O tara profund ortodoxa nu? Halal preot!Pai cei 14 patriarhi care au luat hotarari in Creta in 2016 la asa zisul Sinod sunt infailibili? Cand s-a mai pomenit ca un patriarh sa decida pentru un popor intreg? Ceilalti episcopi au fost anulati? De ce nu ai curaj sa participi la o discutie cu cei care in mod canonic s-au ingradit de eretici?Ti-e frica ca nu o sa mai ai sustinerea diavolului? E usor sa scrii artiole pe site-uri …vino sa dialogam nu te ascunde. Apropo…ai vreun citat de la Sfintii Parinti? Sau dumneata citesti numai reviste?

Continuam cu textul articolului ….

„Aşadar, nu o persoană, nu o instituţie sau vreo sinaxă, ci Însuşi Duhul Sfânt este garantul adevărurilor de credinţă. Evident, Duhul Sfânt lucrează prin oameni. Dar prin ce fel de oameni, dacă nu prin oameni cu viaţă sfântă? Cu alte cuvinte, adevărurile de credinţă sunt clarificate în Biserică prin cei „plini de Duh Sfânt” (v. Faptele Apostolilor 4, 8; 6, 3 şi 5; 7, 55; 11, 24; 13, 9). Acum, să ne uităm puţin la atitudinea celor care se rup de Biserică, pe motiv că trebuie „să se îngrădească de erezie”. Ce vedem, inclusiv în postările video de pe internet? Vedem persoane care nu lasă ierarhul să intre la Sfânta Liturghie, cerându-i socoteală pe un ton şi cu o atitudine bune de folosit în piaţă, când negociezi preţul la cartofi. Sau nici măcar acolo. Pot fi obrăznicia sau agitaţia semne ale prezenţei Duhului Sfânt? Mai vedem şi maici care apelează la presă pentru a se plânge cât de prigonite sunt. Asta au făcut sfinţii mărturisitori de-a lungul veacurilor? Aceste maici nu mai vor să facă parte activă din obştile lor, pe motiv că se pomeneşte la slujbe un ierarh semnatar al documentului din Creta. Dar nici nu au decenţa de a se retrage din locul în care consideră că nu se mai regăsesc. Dimpotrivă. Se luptă şi cu dinţii pentru a ocupa abuziv şi ilegal un spaţiu care nu le aparţine de drept. Asta le inspiră Duhul Sfânt, Cel Care a sălăşluit în inimile atâtor călugări care au suferit, de-a lungul veacurilor, nedreptăţi şi prigoniri reale, nu închipuite?”

Se pare ca domnul sau tovarasul Sturzu nu gandeste deloc . Mai intai sustine ca „în loc de a-şi susţine poziţia din interiorul Bisericii, „nepomenitorii” pierd şansa de a mai conta” apoi „Dar nici nu au decenţa de a se retrage din locul în care consideră că nu se mai regăsesc.” . Domule Sturzu hotaraste-te ce vrei de fapt: sa plecam din Biserica sau sa ramanem? Poti sa fii macar o clipa coerent si sa vii cu niste argumente logice macar? Nu argumente patristitice pentru ca se observa ca citesti mai mult reviste si site-uri decat carti. „Se luptă şi cu dinţii pentru a ocupa abuziv şi ilegal un spaţiu care nu le aparţine de drept. ” Ne poti spune de cand Biserica apartine ereticilor? Ne poti da un citat din Sfanta Scriptura in care se afirma ca Biserica este a ereticilor? De ce nu aveti , voi ereticii decenta si bunul simt sa va retrageti din locul care nu va apartine? Pentru ca l-ati tradat pe Hristos si v-ati vandut sufletele pe bani? Obraznicie si tupec tipic ecumenistilor. Ei sunt cei obraznici in schimb tot ai acuza pe cei din jur de acest lucru…un fel de … Hotul striga hotul…

Ca sa  fie clar inca o data : cei care au intrerupt pomenirea ereticilor au facut-o in baza canonului 15 de la Sinodul I-II Constantinopol. Ai auzit de acest canon? Ah…uitasem …dumneata citesti doar reviste si site-uri deci nu ai de unde sa stii despre existenta canoanelor Bisericii Ortodoxe. Si probabil nici la seminar nu ai invatat pentru ca nu e cazul nu?

„Ce mai vedem la „nepomenitorii” noştri? Cum apelează la toate tertipurile legale sau canonice, ca să scape de consecinţele gestului lor schismatic. Toată pleiada lor de argumente se vădeşte a nu fi „cuvânt cu putere multă”, inspirat de Duhul Sfânt (v. Luca 4, 32; I Tesaloniceni 1, 5; I Corintenti 4, 20). Atunci speră să câştige ceva prin braţul legii şi prin forţa unor enoriaşi manipulaţi să facă zid viu în faţa lor. Oare aşa a procedat Mântuitorul atunci când a fost judecat şi condamnat pe nedrept? Aşa s-a comportat Sfântul Ioan Gură de Aur când a fost alungat din scaunul arhiepiscopal? A instigat pe adepţii săi la revoltă în Constantinopol? Ca să nu mai vorbim şi de acei preoţi „nepomenitori” care dau voie mirenilor să se împărtăşească pe la casele lor după ce dau „bip” duhovnicului, cerând iertarea păcatelor. Asta ne învaţă Duhul Bisericii, să ne „spovedim” acasă, în faţa icoanei? În afară de cazurile cu totul speciale, se poate lua Împărtăşania altfel decât în cadrul Sfintei Liturghii?”

Foarte tare afirmatia : Atunci speră să câştige ceva prin braţul legii şi prin forţa unor enoriaşi manipulaţi să facă zid viu în faţa lor. Oare aşa a procedat Mântuitorul atunci când a fost judecat şi condamnat pe nedrept?. Ce ne poti spune domnule Sturzu de politistii si jandarmii care insotesc pe episcopi la fiecare deplasare? Sau la hramuri? Le este frica acestor episcopi de multime? Asa procedau Sfintii Parinti? Isi luau jandarmeria cu ei la Sfanta Liturghie sau la Praznice? Asa facea Hristos? mergea cu politia in deplasari? Episcopii isi pun nadejdea in Jandamerie iar credinciosilor le spun sa aibe nadajde in Dumnezeu. Fariseism se cheama acest lucru!

Cat despre impartasania acasa a unor mireni , dupa cum s-a scris acesta este o practica mai mult tolerata de unii episcopi care au fost acuzati de vrajitorie (vezi cazul episcopului Varsanufie de la Valcea) . Nu are nicio legatura cu lupta pentru credinta Ortodoxa , cu lupta impotriva ereziei ecumeniste. Aici domnul Sturzu face o amestecatura de fapte doar … doar .. poate primeste o prima in Spania…

„Marea problemă pe care o au aceste suflete care ajung să fie chinuite şi de demonul „corectitudinii politice” (sic!) e aceea că nu pot convinge că duhul care îi poartă este Duhul lui Dumnezeu. Cel mult, îi pot convinge pe cei purtaţi de aceleaşi duhuri ca şi ei. Comportamentul te trădează dacă ai sau nu ai pe Duhul Sfânt. Nu se poate să-L ai, atunci când faci o afirmaţie dogmatică – pe care o pretinzi a fi ortodoxă –, dar să-L pierzi brusc, atunci când stai de vorbă cu superiorul tău pe linie bisericească, recurgând la ţipete şi ameninţări. Unde nu este smerenie, blândeţe, pace, dragoste pentru neputinţele celorlalţi, acolo nu poate fi nici conştiinţă dogmatică. Pentru că dogmele sunt viaţă în Hristos, nu lozinci de strigat pe stradă. Chiar dacă întrerup comuniunea şi se înstrăinează de noi, „nepomenitorii” tot fraţi ai noştri rămân. Şi dacă ei nu ne pomenesc pe noi, noi să îi pomenim la rugăciune, ca să dobândim cu toţii duhul discernământului. Apoi fiecare să ia aminte la cuvântul „ucenicului iubit” al Domnului, care ne îndeamnă: „Iubiţilor, nu daţi crezare oricărui duh, ci cercaţi duhurile dacă sunt de la Dumnezeu” (I Ioan 4, 1).”

Desi nu mai era nevoie , se dovedeste inca o data ca relatia dintre ierarhi si preoti in BOR este una functionareasca , militareasca si deloc patristica. Pentru Constantin Sturzu episcopul este un „superior”, un sef, un bo$$ … in timp ce in vechime, in Biserica, episcopul era cel care era pastor, care purta grija mantuirii celor din episcopie. Autorul articolului ne dovedeste gandirea stramba pe care o are , formarea tipic functionareasca care nu are nicio legatura cu Traditia Ortodoxa sau cu Credinta Ortodoxa.

Halal preot acest Stuzu Constantin! Scrie articole la comanda , este posedat de frica, nu are niciun argument , nu a inteles Ortodoxia deloc. Acestia sunt preotii ecumenisti care au tradat Credinta, au tradat pe Hrisots pentru o mana de arginti…

2 Comments

  1. Un alt Părinte anunță încetarea pomeniri pseudo episcopului locului, este vorba de Pr Fotios Tzouras din satul Stavrodromi regiunea Seres care încetează pomenirea episcopului Makarios de Sidirokastrou,

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*