Episcopul Longhin este în comuniune bisericească cu Mitropolitul Onufrie. Este mitropolitul Onufrie ortodox?

Este mitropolitul Onufrie ortodox? Dacă este ortodox, atunci de ce se roagă împreună cu ereticii(după cum se vede mai jos) ?

Dacă nu este ortodox , atunci este eretic. Dacă este eretic de ce episcopul Longhin îl pomenește la Sfânta Liturghie? Oare așa procedau Sfinții Părinți?

Pomeneau pe eretici? Sau se depărtau de ei după ce îi mustrau? Episcopul Longhin a fost avansat în grad (arhiepiscop) de către mitr Onufrie. Ar putea (arhi)episcopul Longhin să-l mustre pe cel care l-a avansat în grad? Ce este mai important ? Adevarul sau funcția?

În data de 24 august 2017, de ziua Independenţei Ucrainei, preşedintele Petru Poroşenco împreună cu membrii familiei sale s-au rugat pentru ţară.

Evenimentul ecumenism “Rugăciune pentru Ucraina”care deja a devenit o tradiţie, a avut loc în catedrala Sofia din Kiev. Printre participanţi au fost şeful securităţii naţionale Alexandr Turcinov, speakerul Radei Supreme Andrei Parubii, prim-ministrul Vladimir Groisman, primarul Kievului Vitalii Klichko.

La această adunare de papistasi, greco-papistasi, protestanţi, musulmani şi iudei, a luat parte şi reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Ucrainene (Patriarhia Moscovei) în frunte cu mitropolitul Onufrie.

Evenimentul a fost deschis prin interpretarea de un cor a rugăciunii Tatăl Nostru, după care au urmat rugăciuni scurte şi discursul “patriarhului” Filaret al Patriarhiei Kievului (schismatice), apoi au luat cuvîntul mitropolitul Onufrie (minutul 7:30 din video), arhiepiscopul greco-papistasilor Sviatoslav Şevciuk, episcopul catolicilor Vitalii Kriviţkii, rabinul principal al Ucrainei Iacov Dov Blaih, muftiul musulmanilor din Ucraina Tamim Ahmed şi episcopul “bisericilor” libere creştine evanghelice din Ucraina Vasilii Raicineţ.

Evenimentul s-a încheiat prin rostirea comună a rugăciunii “Dumnezeule unic şi mare, apără-ne Ucraina”

aparatorul.md

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*