Ianuarie 2018 : mitropolitul Serafim slujește împreună cu ecumeniștii. Este ortodox, părtaș la erezie sau eretic?

La împlinirea a 10 ani de la moartea episcopului Christodoulos (10 ianuarie 2008) mai mulți arhierei , preoți și mireni au participat la o Liturghie pentru a celebra moartea acestui episcop. Acest episcop l-a adus pe papa in Grecia in vizită, deci este unul eretic pe față. 

Preotul Matei Vulcănescu spunea că mitropolitul Serafim s-a îngrădit de ecumeniști. Iată încă o dovadă că de fapt mitr Serafim slujește împreună cu ecumeniștii.

Oare mitr Serfim este ortodox?

 

sursa : http://www.amen.gr/article/deka-xronia-xoris-ton-xristodoulo-foto

 

7 Comments

 1. În timpul arhipăstoririi înaintașului lui Hristodoulos, parcă Serafim îl chema, Grecia a mers pe tradiția Sfinților Părinți.
  A venit inovatorul, sclipitorul, inteligentul, reformatorul Hristodoulos si le-a întors pe toate pe dos. Dar avea priză la public, era foarte jovial și poporul nu și-a dat seama ce… coace.
  L-a primit pe papa în Grecia. Apoi i-a dat Dumnezeu un cancer rapid și sărmanul s-a dus.
  A urmat Ieronim, om slab de caracter, după cum spun grecii înșiși și uite așa, cu Bartolomeu din umbră, Grecia a ajuns în starea de astăzi, când domnește erezia și ierarhilor nu le pasă de adevărul de credință.
  Cam ca și la noi.
  Doamne, întoarce-i la Adevărul Tău!

  • In Romania aceste lucruri nu sunt cunoscute. Aici se exporta doar anumite informatii, acelea care slujesc intereselor lui Chirila si pr Matei Vulcanescu. Ierarhul de care apartine pr Matei este prezentat drept unul ortodox, iar cand acesta este filmat sau fotografiat la diverse litughii si rugaciuni în comun cu ecumeniștii se trec cu vederea de parcă nu ar conta.

 2. Pr Matei, si nu numai, a uitat ca a semnat:
  https://doarortodox.ro/2014/11/22/marturisire-impotriva-ereziei-initiata-de-monahii-romani-din-sfantul-munte/. Mai ales punctul 21 u). Si sustine acum din toate puterile exact contrariul, adica iconomia.
  Precum se vede, pr Matei una semneaza, alta aplica!
  Cum se cheama asta?
  Ce sa mai spunem de faptul ca Sfintiei Sale, parintelui Matei, i se pare mai importanta opinia unor oameni cum ca numai unii ar fi eretici( cu tot respectul si consideratia pentru pr Zisis si pentru pr Gavriil!), decat ceea ce spune SFANTUL Teodor Studitul despre erezie si eretici?!
  Si asta are un nume!

  • Nu cred că îi pasă părintelui Matei de treaba asta. Obiectivele lui sunt altele… ce nu au legatura cu adevarul de credință.

 3. Va rog ca atunci cand citeste cineva randurile dvs sa se gandeasca ca aici sunt frati in Hristos.Parinte Ciprian ,ati suferit si dvs si p Claudiu.Sa va dea Dumnezeu duh de dragoste.Sincer va spun:sa ne indreptam.O sa vina razboiul,opinez ,pe undeva prin iulie.O sa ajungem cu totii saraci si fara nimic.As putea sa va spun cam la ce sa va asteptati cu totii,desi urechile sunt cam scurte.Dragul meu ,ce pot sa ti spun ,ca bietul Artemie ar (putea)fi mierlit de albanezi pe drum forestier?Pe el nu are dreptul sa l judece decat un sinod.Hirotoniile de episcop din Rusia,de cand stim noi,se fac de un singur episcop.Pana la o pronuntare categorica ,in chestiune,cred ca hirotoniile lui sunt valide pt ca multe canoane vorbesc ca atunci cand tari intregi sunt contaminate total de panerezie,ai obligatia,chiar,ca episcop,sa hirotonesti episcopi si preoti pt alte tari,fara voia acelor episcopi titulari dusi cu capu,adica eretici.Artemie,daca nu are vreun episcop cu care sa puna in aplicare ac lucru,nu cred ca e greseala.In situatie grea,cum e erezie mare ca asta,razboi,pandemie uriasa si de durata,asuprire crunta,episcopul are voie sa faca ce si cum stie el ca e mai bine pt Biserica,asa ca,in cazurile de mai sus,episcopul e absolvit de raspundere canonica,ca pe vremuri normale pt Biserica,sau pt eparhia lui.Sa stiti ca si IPS Longhin cu cei 400 copilasi in spate ,va ajunge exact in situatia PS Artemie care face ce stie PS Sa pt Biserica si eu nu cred ca greseste vizavi de felul cum procedeaza.E pacat de neiertat ca se loveste atat de tare in acesti doi episcopi,nu se iarta asa grozavie.Restul ,le lumineaza Dumnezeu pe toate.Aceasta e pozitia noastra.Ce asteptam?Un statut oficial?Nu va mai fi.Vor face Liturghii in vagauni.Toate manifestarile religioase vor fi clandestine de acu in colo.Nu vor mai fi pretentiile de acum.

 4. din cauza unor INSI “mitropoliti”( PSEUDO) ca Serafim de Pireu NU SE VINDECA Biserica, caci ei STIU ar NU FAC si COMUNIUNEA cu ERETICII in care trag ei clerul si poporul I-A CONDAMNAT la Talpa Iadului, la AFANIA cea mai umlita de care si dracii se ingrozesc… insa Biserica se pierde din cauza lor dar si din cauza NEPOCAINTEI si IUBIRII DE INSELARE a poporului prost !

  acesti INSI UNSI DEGEABA( ca Serafim de pireu, Ierotehos vlahos… s. a din acceeasi tagma ea celor care ZIC si NU FAC, “fatranicule dupa cuvintele tale te voi judeca”) ) si de ar striga cu mii de guri Ortdoxia pentru ca o INCALCA si sunt VICLENI si TRAG si GLOATA dupa ei NU SE VOR MANTUI ! AMIN!

1 Trackback / Pingback

 1. Manipulare

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*