La 5 ani de la sinodul tâlhăresc din Creta , preotul eretic Ciprian Staicu îi acuză pe toți de erezie. ”A rămas” singurul ”ortodox” de pe planetă!

Preoți, ieromonahi, mireni din toată țara cer membrilor sinaxei ortodoxe , întreruperea comuniunii cu preotul eretic Ciprian Staicu. În toți acești ani , preotul Ciprian Staicu , a denigrat, a calomniat , a tras sfori , a predicat erezii cu capul descoperit și nu în ultimul rând și-a bătut joc de preoți și de mireni. Cel mai grav este ca el continua aceasta lucrare.

Astăzi , așa cum îl învață prietenii lui arhiconii, încearcă să arunce cu rahat în ventilator, într-o încercare disperată de a abate atenția de la ereziile pe care le-a spus în public, de la dezbinarea și sminteala pe care le-a făcut de-a lungul anilor. ”Marele mărturisitor” Ciprian Staicu, părăsit până și de cei mai fideli adoratori, face o încercare disperată, acuză pe toți preoții și mirenii, inclusiv pe părinții athoniți din Grecia. Ereticul Ciprian Staicu îl acuză pe părintele Antim că trimite enoriașii la episcopi eretici iar pe alți părinți îi acuză că s-au rebotezat singuri sau că sunt eretici. Astăzi preotul Staicu își dă arama pe față, se dezice de toată lumea, îi acuză pe toți de erezie iar pe sine se înalță, se promovează ca fiind doctor, teolog etc. Gheron Sava Lavriotul a râs când a citit acuzațiile aduse de preotul Staicu și a spus că va răspunde public tuturor acestor minciuni, cum a făcut-o de fiecare dată.

Nu avem nimic împotriva niciunui om, nici a ecumeniștilor, nici a schismaticilor, nici a noilor eretici adepți ai sectei lui Ciprian Staicu. Însă avem datoria de a spune Adevărul, altminteri fățărnicia și erezia nu va fi nimănui spre mântuire.

La Sinaxa din 15 iunie 2021, în ultima zi care încheie cei 5 ani de la startul pseudo-sinodului din Creta (început în 16 iunie 2016) solicităm următoarele:

Condamnarea ereziilor propovăduite de preotul Ciprian Staicu în cei 5 ani de la pseudo-sinodul din Creta. Degeaba ne-am îngrădit de ecumenism dacă ne rugam împreună cu ereziarhul Ciprian Staicu.

-Întreruperea comuniunii bisericești cu preotul Staicu , până acesta se va pocăi, se va lepăda de ereziile pe care le-a propovăduit cu capul descoperit și până își va cere iertare celor pe care i-a jignit, i-a calomniat, i-a denigrat, i-a excrocat de bani și i-a rănit sufletește.

-Condamnarea dezbinării, a smintelii pe care preotul Staicu o face în mod curent de ani de zile. Măcar în al 12-lea ceas să se facă delimitarea de acest eretic care infectează mădularele Bisericii.

Toate aceste erezii au apărut datorită mândriei demonice de care este stăpânit acest preot. A fi îngrădit de panerezie și a cădea în altă erezie sau a crea noi erezii este nu numai un paradox, ci o absurditate.

În acest sens, pliroma ortodoxă solicită Sinaxei Ortodoxe să își asume în mod ortodox cele de mai sus, alături de alte subiecte care vor fi evidențiate de doritori, în așa fel încât, până preotul Staicu și adepții lui nu se leapădă de ereziile pe care le îmbrățișează , nu ne vom ruga împreună cu aceste neghine.

Asumarea hotărârilor ortodoxe bine ar fi să se facă prin scrierea numelui întreg și a semnăturii, după un text care cuprinde toate cele de mai sus și altele, urmând apoi ca această asumare să fie făcută publică, spre bucuria poporului ortodox. Orice doritor să aibă apoi posibilitatea de a pecetlui prin propria sa semnătură această Mărturisire și încununare a 5 ani de luptă comună cu ereziile.

De asemenea, bine ar fi ca în cadrul Sinaxei să se găsească o formulă succintă (de exemplu, poate fi: „Mărturisesc învățătura ortodoxă a Sfinților Părinți și MĂ LEPĂD de toate ereziile și schismele promovate de preotul Staicu, mai vechi sau mai noi”), pe care să o rostim deodată toți cei prezenți (ieromonahi, preoți, monahi, monahii și mireni), momentul fiind filmat și făcut public, spre întărirea în credință și slava lui Dumnezeu.

Așa să ne ajute Hristos, Capul Bisericii, Cel slăvit împreună cu Tatăl și cu Duhul Sfânt!

Pliroma Bisericii Ortodoxe

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*