Lașitatea preotului Ciprian Staicu

Să analizăm faptele:

1.Pe 27 martie 2021 preotul Staicu ne anunța că s-a rugat cu visarioniștii o perioadă bună de timp. ” Primul care o va face voi fi chiar eu, căci din neștiință m-am rugat în trecut cu eretici visarioniști și trebuie să îndrept aceasta. Astfel ne asigurăm că ne-am îndepărtat de orice influențe care ne-ar putea periclita mântuirea. ” Deci reconoaște că era și el visarionist eretic. Pretinde că din neștiință. Cum adică din neștiință?La vremea când preotul Staicu spovedea și împărtășea visarioniștii pe bandă rulantă, în paraclisul respectiv nu erau ”icoane” cu taica Visarion? Preotul Staicu nu știe să deosebească o icoană patristică de una eretică? Ba da, dar banii visarioniștilor erau mai buni decât așa zisa mărturisire!

Presupunem că preotul Staicu , la vremea respectivă, nu realiza că ierodiaconul Visarion era eretic sau înșelat. Deci rezultă că între 2018 și 2020, anii în care preotul Staicu s-a rugat în mod regulat cu visarioniștii, toți preoții din sinaxă, care se găseau în comuniune bisericească cu preotul Staicu, erau și ei, în mod evident, eretici visarioniști.

2.Mai concret, preoții Antim,Ieronim, Elefterie și ceilalți, se aflau în comuniune bisericească cu preotul Staicu – visarionist de Buzău.Rezultă că toți preoții din sinaxă împreună cu fiii lor duhovnicești erau visarioniști eretici, asta datorită comuniunii cu preotul Staicu. Dar nu știau acesta, pentru că preotul Staicu ținea sub tăcere acest lucru. Doar când enoriașii din Buzău au renunțat la el atunci a început ”să lupte” contra visarionismului și a demarat mascarada cu mărturisirile.

3.Dacă cele de mai sus sunt adevărate , de ce nu le cere preotul Staicu, preoților din sinaxă, să scrie o mărturisire antivisarionistă? Prin care să arate că regretă comuniunea din trecut cu preotul visarionist Ciprian Staicu? Răspuns: pentru că preotul Staicu este laș! Nu are curaj să le ceară acest lucru părinților respectivi, precum și fiilor lor duhovnicești. Acei oameni nu se pretează la circul cu ”mărturisiri” de tip formular ale preotului Staicu! Preoții din sinaxă dimpreună cu fiii lor duhovnicești care erau în comuniune preotul visarionist Staicu de la acea vreme, nu s-au întinat de visarionismul ”transmis” de p Staicu ? Doar preoții Ghervasie și Andrei? Ceilalți aveau imunitate? Dacă preotul Staicu este așa de mare mărturisitor și luptător, de ce face discriminări? Din lașitate?

4.Foarte mulți au observat că preotul Staicu a folosit circul cu mărturisirea, doar pentru a lovi în părinții Andrei și Ghervasie. Și eventual pentru a mai câștiga adepți, întrucât mulți creștini s-au lămurit ce fel de preot este Staicu și l-au părăsit. Deci trebuie să își refacă numărul de adepți. Acesta este motivul ”mărturisirii” de tip formular cu care preotul Staicu a tulburat oamenii în ultimele două luni. Este lașitate a lovi în alți preoți sub pretextul unei false mărturisiri?

5. După ultima sinaxă preotul Staicu scria impresiile personale : ” De aceea am hotărât, după îndelung sfat, cu frică de Dumnezeu, ca de acum înainte tuturor celor ce au avut parte de turnare sau stropire să li se facă integral Taina Botezului. Nu este o repetare a Botezului, ci este primul și unicul Botez ortodox. În felul acesta măcar în mică parte se rezolvă imensa problema pastorală și liturgică creată de nepăsarea ereticilor ecumeniști în administrarea corectă a Tainei.” Un astfel de comportament îl plasează pe preotul Staicu sub pedeapsa caterisirii, pentru repetarea botezului. Dar nu degeaba în 2017 preotul Staicu s-a deghizat în luptător contra ecumeniștilor, tocmai pentru a scăpa de autoritatea episcopului. Acum, nefiind sub autoritatea unui episcop , preotul Staicu poate zice și poate face ce vrea, pentru că nu poate nimeni să îl pedepsească. De ce în cadrul sinaxei nu a avut curajul de a spune cum stă treaba cu repetarea botezului? De frică? Din lașitate? Pentru a-i câștiga pe adepții repetării botezului, de partea lui? Politicianism la un ”mare mărturisitor”? Este posibil așa ceva?

6.Ulterior când pliroma ortodoxă a luat atitudine contra repetării botezului, preotul Staicu a schimbat discursul : ” am discutat cu toții despre ce anume se cuvine să facem în cazul celor ce nu au fost întreit afundați în apa sfințită la Botez. Toți am spus, pe rând, cele ce știam, s-au citit texte patristice și canonice (urmează să mai aprofundăm acest subiect extrem de delicat, fiind o problemă necreată de noi în niciun caz), iar concluzia de până acum a fost că, fără a nega în vreun fel validitatea preoției ecumeniștilor, totuși batjocorirea de către aceștia a Tainei Botezului (prin folosirea metodei neortodoxe a stropirii sau a turnării apei) este foarte gravă, mai ales pentru clericii care fac așa, iar cei care au de pierdut sunt oamenii înșiși, fiind nerenăscuți din apă și din Duh. Botezul ortodox este numai prin întreita afundare, în numele Sfintei Treimi, ca moarte și înviere în Hristos. Abaterile ecumeniste sunt strict de sorgintea unui sinod ortodox, pentru a fi soluționate. Nădăjduim ca Sinodul B.O.R. să nu dea undă verde schimbării modului ortodox de a boteza, așa cum vedem că există presiuni astăzi”. Este lașitate a nu recunoaște că la sinaxă preotul Staicu a susținut nebunia rebotezării și apoi a schimbat declarația?

7.Dar nici formularea respectivă nu a fost bună deoarece preotul Staicu o va schimba din nou întrucât urmează să traducă un studiu al părinților aghioriți care va face lumină în această nebunie a repetării botezului susținută de preotul ”teolog”visarionist Staicu.

8. Pe 23 februarie 2021 preotul : “În acest sens, acest articol este ultima luare a mea de poziție contra unor căderi din credință punctuale ale unora dintre noi. Mi-am făcut datoria cum am știut și mă bucur că Domnul ne-a ajutat să ne bucurăm de pacea Lui”. Răutatea izvorâtă din erezie nu a putut fi stăpânită de către preotul Staicu care evident că nu s-a ținut de cuvânt. Ne-am obișnuit ca preotul Staicu să ne mintă și să nu se țină de cuvânt. Este și asta o lașitate?  

9. Preotul Staicu a fost dovedit în multe ocazii că spune erezii și blasfemii la predici, de ce nu scrie o mărturisire publică prin care să se lepede de acele erezii și hule? Din lașitate oare?

8 Comments

 1. De ce nu pretinde in mod public preotul Ciprian Staicu ca toti preotii ingraditi dimpreuna cu ucenicii lor sa semneze marturisiri ca se leapada si de ereziile lui Arsenie Boca? De ce pretinde formulare doar pentru mireni si pentru parintii pe care vrea sa se razbune, de ce nu pretinde acest lucru tuturor preotilor, adica si celor cu foarte multi fii duhovnicesti? Pentru jigniri, calomnii si clericalism cand isi cere scuze in mod public? De altfel preotul Ciprian Staicu stie ca sunt multi cei care au evlavie la Arsenie Boca si se teme sa nu aiba probleme. Tot din lasitate procedeaza astfel, nu?

 2. Ce Canon il invata pe preotul Ciprian Staicu ca aceia care nu semneaza anumite formulare nu sunt ortodocsi? Se contrazice intr-una. Spune ca “cu gura se marturiseste spre mantuire” dar face dogma din formulare? Calomniaza intr-una, minte, inventeaza. Pe ce baza canonica sustine ca preotii si mirenii care nu au o scrisoare “oficiala” nu sunt ortodocsi, atat timp cat Canonul 15 de la Sinodul 1,2 Constantinopol spune : ” cei ce se despart pe sine de comuniunea cea cu întâiul stătător al lor pentru oarecare eres osândit de sfintele Sinoade, sau de Părinţi, fireşte [de comuniunea] cu acela, care propovăduieşte eresul în public, şi cu capul descoperit îl învaţă în biserică, unii ca aceştia nu numai că nu se vor supune certării canonice, desfăcându-se pe sine-şi de comuniunea cu cel ce se numeşte episcop [chiar] înainte de cercetarea sinodală, ci se vor învrednici şi de cinstea cuvenită celor ortodocşi.”

  • Nu avem ceva personal cu preotul Staicu, desi el afirma acest lucru. Doar incercam sa aratam ereziile din Biserica. Din pacate cel care striga cel mai tare se dovedeste a fi cel mai mare eretic: preotul Staicu a recunoscut ca a fost visationist iar acum se dovedeste ca la predici spune erezii. Si nu are urma de pocainta pentru respectivele erezii, ci se indreptateste pe sine. Marturisirile scrise nu sunt pentru p Staicu, sunt pentru altii.

 3. preotul Staicu nu s a rugat si nu a facut slujbe la visarionisti Cel care i a spovedit a fost doar pr Ghervasie. Mai spuneti multe minciuni?

  • Iată ce spune preotul Staicu : ” Primul care o va face voi fi chiar eu, căci din neștiință m-am rugat în trecut cu eretici visarioniști și trebuie să îndrept aceasta. Astfel ne asigurăm că ne-am îndepărtat de orice influențe care ne-ar putea periclita mântuirea. ” . Poate nu ati citit bine ce marturiseste chiar dânsul.
   Înțeleg că unii au idolatrie față de preot dar nici chiar atunci când preotul idol afirmă că a fost în erezie voi nu îl credeți? E grea idolatria asta…

   • Dar ce facem noi acum, că acești visarionisti au venit în Vrancea și nu știm dacă pr ghedeon îi întreabă de sănătate.

 4. Văd că m ați cenzurat, ori și voi sunteți visarionisti? Înseamnă că m am adresat greșit. Văd că vă acoperiți unul pe altul. O să întreb în altă parte.

  • Ionele dragă, mai întâi să îl întrebi pe ereticul Ciprian Staicu dacă s-a lepădat de ereziile protestante pe care le are. Ai fost și ai discutat cu el cumva? Dacă tot te ocupi cu vânătoarea ereticilor…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*