“Lupta” mitropolitului Serafim de Pireu contra ecumenismului

Pe site-ul Ortodoxinfo.ro se publică un “DREPT LA REPLICĂ pentru Mitropolia Pireului, oferită de părintele protoprezbiter Matei Vulcănescu” . În acest drept la replică, pr Vulcănescu, încearcă să-l scoată “basma curată” pe Mitr Seraphim, ca și cum,  în continuare, acest mitropolit ar lupta împotriva ecumenismului. Pr Matei Vulcanescu, prietenul lui Mihai Silviu Chirilă(patronul Ortodoxinfo) omite cu bună știință următoarele “fapte de luptă”:

  • Mitropolitul Seraphim s-a întalnit în urmă cu două luni ( aproximativ luna august 2017) cu patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului (ereziarhul numărul 1 la ora actuală) . În cadrul acelei întâlniri, mitr Serafim i-a făcut metanie lui Bartolomeu și i-a dăruit un portret in mozaic cu chipul patriarhului Bartolomeu. Nu are sens sa mai înșirăm ereziile, blasfemiile și hulele acestui patriarh satanic pe nume Bartolomeu. În conditiile în care , Bartolomeu , este pe față dușmanului lui Hristos, dușmanul Ortodoxiei și al ortodocșilor , Mitr Seraphim îi face metanie și îi dăruiește un portret?!? Ce să înțelegem din acest gest? Parinte Matei , într-adevăr un adevarat gest de luptă anti-ecumenistă din partea mitr Seraphim!
  • Cu ocazia aniversarii a 70 de ani a patriarhului Kiril, pe 21 noiembrie 2016, mitropolitul Serafim a co-liturghisit și s-a împărtășit în cadrul Liturghiei cu mitropolitul Nifon de Târgoviște- un ecumenist notoriu, reprezentant al BOR la CMB.

Iată deci două evenimente în mai puțin de un an de zile, în care mitr Serafim arată că este în comuniune cu ereticii!

Să nu ne lăsăm amăgiti de pr Matei Vulcănescu care pomenește un astfel de mitropolit dar, în schimb , susține că este un mare luptător împotriva ereziilor. Ne poate indica pr Vulcănescu cine dintre Sfinți au utilizat ca arme împotriva ereziei, co-liturghisirea cu ereticii sau metaniile făcute in fața lor precum mitr Serafim de Pireu? Dacă nu, atunci să facă pocăință publică în loc să se dezvinovățească !

8 Comments

  1. E copilaresc cum scolasticii ortodocsi supra-corecti antiecumenisti cat si ecumenistii de azi trateaza Ortodoxia, uitand calea adevarata spre ea: isihasmul, cand tocmai Sfantul Maxim Marturisitorul spune de cei neinitiati duhovniceste in tainele lui Dumnezeu ca rastignesc pe cei actuali in Hristos (Domnul Care e Duhul cel ascuns în litera despre care s-a scris că „ucide“).

  2. „Daţi cezarului cele ce sunt ale cezarului, şi lui Dumnezeu, cele ale lui Dumnezeu”
    Cezarului actual trebuie sa-i dai ascultare de codul penal care se opune instigarii la ura fata de cei de alta credinta.In spatiul public(mai ales in media) nu mai are voie nimeni dupa lege sa declare ceva care sa fie asociat cu instigare la ura de exemplu blesteme sau ereticilor!spurcaciuni! sau ca vor ajunge in iad etc.De asta e atitudinea fortata de pace si ecumenism altfel Biserica in timpurile actuale risca sa fie asociata cu talibanii si nu mai dureaza mult timp si va fi interzisa asta si e scopul.Si-au dat seama si cei de alte credinte de jocul de culise al ocultei masonice cu importul masiv de musulmani,marxismul sexo-cultural si ideologia politically correct.Totul e de ochii lumii nu vor sa se uneasca,isi gasesc fiecare parti bune comune evitand sa se cearta ca sa demonstreze ca nu sunt extremism religios gen Isis

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*