“S-a dat liber” la rugăciunile împreună cu ecumeniștii!

 

Într-un film publicat pe site-ul ortodoxinfo, preotul Matei Vulcănescu “ne explică foarte clar” că cei care sunt în comuniune bisericească cu un episcop, care este în comuniune cu un mitropolit, care la rândul lui pomenește un mitropolit ce este în comuniune cu un patriarh ecumenist , ei bine, doar ultimul din acest lanț este eretic. Pr Matei mai adaugă o condiție necesară și anume ca cei din acest lanț să gândească și ortodox. Cum poate gândi cineva ortodox dar în același timp să se roage cu ecumeniștii? “Nu există nicio învoire între Hristos și Veliar și nicio părtășie a luminii cu întunericul (2 Corinteni 6, 14)”. Pr Matei exclude total posibilitatea că cineva poate fi eretic din neștiință!După cum se știe există păcate cu știință și cu neștiință! Dar în cazul ereziei ecumeniste preotul Vulcănescu decide că a fi eretic fără știință nu se poate!

Explicațiile pe care le primim sunt cel puțin confuze, pur și simplu , preotul Vulcănescu redefinește termenul de eretic. Conform învățăturii pr Matei , cine cugetă ortodox dar este în comuniune bisericească cu ecumeniștii NU ESTE ERETIC! Se operează o distincție clară între vorbă și faptă! Adică un mitropolit poate să vorbească împotriva ereziei , fără să întrerupă comuniunea cu ereticii conform cu canonului 15, adică fără să treacă la fapte și în aceste condiții să fie considerat ORTODOX! Un exemplu de astfel de episcop este Longhin sau Serafim de Pireu. Iată deci, că gruparea Chirilă- Vulcănescu îi scoate basma curată pe episcopii care doar au vorbit împotriva ereziei dar fără să întrerupă comuniunea bisericească cu ecumeniștii. Adică se roagă și co-liturghisesc în continuare cu ecumeniștii! În acest caz anunțăm gruparea neoecumenistă ,condusă de ziaristul Mihai Chirilă și preotul Matei Viclenescu , de fapt… le-o luăm înainte, anticipăm următoarea lor acțiune și proclamăm ORTODOCȘI pe următorii:

-Mitropolitul Irineu Popa. Acesta a fost la Sinodul eretic din Creta dar lângă semnătura pe care a dat-o, a specificat că Biserica este Una. Conform cu noua definiție dată de neoecumeniști acest mitropolit cugeta ortodox. Mai mult, a declarat în discuții private, nu în public, că ceea ce s-a semnat în Creta a fost o greșală.

-Arhiepiescopul Varsanufie Gogescu care nu a fost în Creta și nu a semnat documentele eretice din Creta. Sunt zvonuri că nu a fost de acord cu Sinodul din Creta.

Probabil că mai sunt și alții , care “gândesc” ortodox în acest mod descris de p Matei. Mergând după logica acestor neoecumeniști , dacă maine mitropolitul Serafim de Pireu moare și ajunge la judecata lui Dumnezeu cum va fi judecat? După ce vorbe a spus sau după fapte , adică după rugaciunile facute în comun cu ecumeniștii în ianuarie și februarie 2018? Dacă Dumnezeu îl va judeca după vorbe atunci este ortodox, dacă va fi judecat însă după fapte atunci este eretic. Dar…cred că am mai uitat o stare! ce a de părtaș la erezie! Probabil mitr Serafim fiind părtaș la erezie va fi trimis în … purgatoriu! Adică nici în iad cu ereticii, nici în rai cu ortodocșii!

Discutând cu un preot care ,datorită mustrărilor de conștiinșă, ar înclina să întrerupă pomenirea episcopului , mi-a adresat următoarea întrebare: dacă la proscomidie nu pomenește episcopul dar la ectenii îl pomenește, atunci este eretic, părtaș la erezie sau ortodox? “Cum mă va judeca Dumnezeu? ” se întreabă acest preot care a venit în contact cu noua învățătură. “Mai are rost să întrerup pomenirea dacă eu le explic enoriașilor că in Creta a fost un sinod eretic?”

Acesta este rodul noii învățături promovate de gruparea neoecumenistă Chirilă-Vulcănescu: sminteala și confuzia! Unii cititori afirmă că aceștia ar fi infiltrați ai sistemului ecumenist, ca să apere ecumenismul și pe ecumeniști. Nu avem dovezi și de aceea nu am publicat astfel de comentarii. Însă faptele acestora și noua teologie conduc spre o astfel de concluzie. “Să faci ce zice popa , nu ce face popa!” spune o vorbă populară.

Ca să fie mai credibili, l-au luat pe părintele Teodor Zisis și au pornit cu el precum cu ursul prin târg , doar-doar o să-și găsescă noi adepți la noua lor învățătură. Mergând la frații noștri din Republica Moldova au fost respinși, plecând cu coada între picioare de acolo.

Noi afirmăm încă o dată , că nu există decat starea de ortodox sau de eretic. Părtășia la erezie este tot erezie! Orice altceva este o născocire și o încercare de a arăta că ecumeniștii nu sunt eretici! Se promovează ideea periculoasă cum că ereticii pot cugeta ortodox. Scopul urmărit este de a face o mare confuzie, astfel încât să nu se mai cunoască adevărul!

Cine pomenește un mitropolit ecumenist , cu timpul, încet-încet , se contaminează de erezie și devine eretic. Exemplul cel mai clar este preotul Matei Vulcănescu! Acesta pomenește pe mitropolitul Serafim care după cum s-a văzut foarte clar , slujește lunar cu ecumeniștii. Prin pomenire acestui mitroplit, preotul Vulcănescu s-a contaminat de erezie si a produs o altă erezie: “cea a părtășiei la erezie care nu este erezie” ! Erezia în care a căzut preotul Matei și cei care îl urmează este erezia masaliană: adică diavolul și harul pot coexista simultan în sufletul omului. Aceasta erezie a fost combătută și condamnată definitiv de Sfântul Diadoh episcopul Foticeei, Sfântul Cuvios Marcu Ascetul, Sfântul Macarie Egipteanul și alți Sfinți.

Domnilor neoecumeniști pe cine mai vreți să declarați ortodox? Cine este următorul personaj pe care îl veți declara ortodox? Cumva patriahul Daniel? Sau patriarhul Bartolomeu? Se plătește vreo taxă pentru a intra în clubul “ortodocșilor” care se roagă cu ecumeniștii dar care “gândesc” ortodox?

22 Comments

 1. Greselile se fac ptr ca nu se ia in seama anathema R.O.C.O.R 1983 , acea anathema arata clar cine e osandit si cine nu, cine face speculatii pe langa acea anathema se crede mai mare ca acel sinod Ortodox R.O.C.O.R.

  • Din pacate noua învățătură îi lipsește pe oameni de adevăr atunci când aceștia sunt în erezie. În loc să le spunem oamenilor adevărul, sunt în erezie adică, neoecumeniștii ascund adevărul de cei ce nu au întrerupt comuniunea, dând impresia că cei ce încă sunt în comuniune cu ecumeniștii sunt ortodocși. Ce perfidie! Dacă cineva le spune oamenilor adevărul , este catalogat ca schismatic de către neoecumeniști.

 2. Un parinte zice asa ” CNP,SNILS… toate acestea sunt denumirile numelui numeric unic, pe care slugile antihristului îl atribuie omului în calculatorul global numit „fiara”.

   • C.n.p-ul este unul dintre pași premergători peceți, și cu acesta sa procedat aidoma ecumenismului, a pașilor mărunți, adică: azi un c.n.p, mâine un pașaport biometric, poimâine un card de sănătate, răspoimâine un card unic, iar cireașa depe tort fiind pecetea finala pe mana ori pe frunte, poate nu le-am pus eu in ordine, dar așa ca fapt divers daca faci o comparație între ecumenism și acest îndemn veti observa că sa procedat la indigo și cu viclenie, iar astăzi diverși te-ologi și popologi vin și ne liniștesc că nu va fi nici un antihrist și nici un semn al fiarei și că ei vor fi printre primii care se vor cipui, nare rost sa dam nume căci ai cunoașteți ft bine cu nume și prenume

    • Dar momentan CNP-ul nu este pecete. Am auzit pe altii propovaduind frica cum că cine are cnp este lepadat de Hristos și nu se mai mântuieste. Ipoteza pe care ai formulat-o ar fi valabilă dacă pecetea va fi contemporană cu noi. Adică daca pecetea este peste 200 de ani degeaba am luat cnp și m-am obișnuit, că nu mai trăiesc să iau și pecetea din obișnuință.

   • Daca Maica Domnului a zis ca e o lepadare ?? Oare are sau nu are?daca e numarul fiarei ? :))) Lumea asteapta sa vada pecete cu 666 pe ea nu veti vedea Sf Paisie zicea de linii, logica lumeasca vrea sa vada concret, fizic, palpabil 666 ,”Acolo este vb de limba Slava veche care este mult diferita da rusa simpla. Domnul care povesteste cel invarsta vorbeste si rusa insa putin si neclar. O sa incerc macar sa vad daca inteleg ceva de la dansul. In general spune ca el a vorbit cu Maica Domnului si cu insusi Mantuitorul care ar fi preintampinat despre timpurile de astazi cu pasapoartele biometrice si cipuirea + CNP-ul si ca nu trebuie sa acceptam asa ceva si ca in general toata prigoana crestinilor a inceput deja ( din ce spune domnul in varsta )”https://youtu.be/8oG95f_Vk1g

    • Sunt speculatii. CNP-ul nu are pecetea. Un mitropolit grec ,Meletie, spunea asa: “nici antihrist nu a venit si nici pecete nu exista”

   • Nu,cnp-ul contine urmatoarele:1-pt.barbat,2-pt.femeie,data si anul nasterii,numarul judetului si numarul atribuit persoanei in judet sau localitate-asta nu stiu sigur.

 3. Cum poti Crestinule Ortodox sa primesti Numar personal(CNP) Oare nu sti ca acest numar se citeste in bruxelles(fiara), De vreme ce avem nume, prenume, la ce ne trebuie numar, oare nu vezi ca o cadere mai mica atrage alta mai mare, oare nu observi ca numarul e de la fiara(bruxelles), Cui slujesti?, Cui esti rob(sclav)?, Cui te-ai vindut la starea civila? Ai tindere la CNP, atunci esti un numar.

  • Cum adica se citeste in bruxelles? Capitala Belgiei? La asta te referi? Momentan slujesc pacatelor. Dar nu vreau sa slujesc nici numerelor, nici prenumelui nici numelui wi nici la alte obiecte. Nu inteleg argumentatia. Vad doar un fanatism fara motive, logica sau vreo noima. Sa nu se inteleaga ca sunt pro cnp, insa nu este pecete. Nu este lepadare. Cine are cnp nu inseamna ca nu mai are access la mantuire. Cine urla pe internet contra cnp, cipuri si alte frici nu are nicio garantie de mantuire. Doar puerde vremea mantuirii.

 4. Noi sintem ai lui Hristos și trebuie sa raminem intru Hristos, si sa nu ne atingem de nimic ce ne-ar indeparta de Hristos.
  Totul ce se întîmplă astăzi este legitim. Ne este impus sistemul lui antihrist. Fără semnul lui nu vei putea nimic cumpăra și vinde. Părinții ne preîntâmpinau că atunci cînd va cădea sistemul comunist, va veni sistemul lui antihrist, și foarte curînd și încoronarea lui antihrist, și Înfricoșata Judecată.
  Astăzi trăim în timpurile cînd pe lîngă poruncile lui Dumnezeu transmise nouă de către Sfinții Părinți prin Evanghelie, ne este dată încă o poruncă, transmisă prin Apocalipsă: să nu fim părtași sistemului lui antihrist.
  Astăzi, toată murdăria, toți acei care ne impun acest sistem vor arde în foc, vor sfîrși în tartar, dacă nu își vor da de seamă și nu se vor pocăi. Dar astăzi apostazia are loc și în turma mică. De abia se vor găsi credincioși la a Doua Venire a lui Hristos.
  Este clar că pentru a fi destoinici ostași a lui Hristos, trebuie să continuăm faptele Sfinților Părinți de la primul Sinod Ecumenic. Trebuie să procedăm ca și ei. Trebuie nu doar pur și simplu să renunțăm la aceste mizerii, semne antihristice, numere, pașapoarte, dar și să mărturisim, doar timpurile sunt apostolice! Foarte mulți nu cunosc cum stau lucrurile. De ce? Pentru că duhovnicimea tace. Le este mai scumpă propria cămașă. „Dar cum să trăiesc fără numere? Voi pierde parohia. Am familie, copii, trebuie să-i hrănesc.” Iată așa toată duhovnicimea și cade în această plasă.
  Care este momeala ce-a mai mare a acestui sistem? Este aceea că antihristul ne oferă totul. Construiește, aurește biserici, pocăiește-te, roagă-te, dar fii în acest sistem!
  Cel mai îngrozitor și mai degradant pentru suflet este să fie înregistrat într-un computer universal. Computerul este idolul principal al epocii noastre. Dar este un idol inteligent, progenitura a antihristului. Iar când sufletul ajunge în el primind un număr omenesc, diavolul îl înscrie în cartea sa a morții. Dumnezeu are Cartea Sa a Vieții, iar diavolul o are pe a sa. Despre aceasta spunea în predicile sale părintele ”Ioan de Kronstadt,,. Este imposibil să fii înscris și într-o carte și în cealaltă așa cum este imposibil să slujești la doi stăpâni. Milioane, miliarde de oameni sunt înscriși acum în cartea diavolului și asta pentru că s-au lepadat de bunăvoie de numele dat de Dumnezeu și au primit un număr. Iar numere se atribuie acum în diferite situații, nu doar la obținerea unui act de identitate sau alte documente, ci și pentru alte operațiuni imobiliare, juridice sau financiare.
  Cum se vor opune ei lui antihrist, spuneți-mi, cum? Cînd omul primește pașaportul, imediat pleacă harul. Chiar și dacă preotul a binecuvîntat primirea lui, oricum pleacă harul. Și îi va fi foarte greu unui așa om să se abțină de la ultimul pas. El nu va avea forță, pentru că harul a plecat. El liber o să primească și carnetul de plastic, și de la pașii următori, de la cip, de la pecetea cu laser, îi va fi foarte greu să se abțină. “Parintele Avelie” https://www.youtube.com/watch?v=DoZ3ohiJTTQ

  • Spuneți ” Cînd omul primește pașaportul, imediat pleacă harul.” De unde aveți acestă certitudine? Sunt mulți care ai impresia că sunt detectori ai Harului lui Dumnezeu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*