Secta neo ecumeniștilor lui Chirilă primește replică ortodoxă

La data de 22 aprilie 2018 a avut loc o sinaxă în Serbia la Baranjevo. Acolo au participat cativa preoți și credincioși din Romania, cațiva ortodocși din Grecia( printre care Gheron Savva Lavriotis) și binențeles ortodocși din Serbia.

Mai multe detalii puteți citi la http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2018/04/25/greci-sarbi-rusi-romani-ortodocsi-uniti-intru-slujirea-lui-hristos-ganduri-dupa-sinaxa-de-la-barajevo-serbia-din-22-aprilie-2018/

Ulterior acestui eveniment , noii ecumeniști grupați în jurul ereticului Mihai Chirilă, a preotului Teodor Zisis pe care ortodocșii greci l-au respins de curand și a altor preoți din Romania , au început să publice calomnii la adresa paticipanșilor la acestă sinaxă din Serbia.

Preotul Matei Vulcănescu , care face parte din acestă grupare eretică, locuiește in Grecia și încasează salariu de la Mitropolia Pireului. Are o soție si doi copii pe care îi întreține de asemenea din acest salariu. Cumva , dintr-o frică sau o slăbiciune omenească , nu are curaj să întrerupă pomenirea mitropolitului Serafim fiindcă ar fi dat afară din clerul Greciei, ar rămâne pe drumuri . În Romania pr Matei Vulcănescu este interzis de mai mult timp. Deci nu prea ar avea ce să mai lucreze și atunci este nevoit sa tacă, si să fie în comuniune cu mitropolitul său eretic. Să spunem că înțelegem acestă slăbiciune omenească. Ceea ce nu înțelegem este de ce a început să atace pe cei care într-adevăr lupta pentru apărarea credinței Ortodoxe. Mai bine ar tăcea și și-ar vedea de treabă în loc să lovească cu piciorul în țepușă!

Similar, preotul Teodor Zisis , care este pensionar , deci Sinodul Greciei nu mai are cum să-l atace financiar, procedează la fel ca părintele Vulcănescu și atacă Ortodoxia la rândul său. Tocmai că preoții pensionari ar trebui să iasă în față, să apere credința întrucât nu sunt constrânși din punct de vedere financiar. Cu toate acestea, părintele Zisis iși dorește ca mulțimi de oameni să-l urmeze, să-l adore și să-l considere sfânt. Altă explicație nu gasim pentru a explica acest comportament duplicitar!

Despre preotul Buză (adeptul înșelării cu taica Visarion) sau ierom Grigorie (cunoscut pentru înșelarea cu Nil Dorobanțu) ce să mai spunem? Le dorim ca mai întâi să afle că sunt în înșelare și mai apoi să realizeze că dacă au întrerupt pomenirea ecumeniștilor nu este o condiție suficientă pentru a fi ortodocși cu adevarat. Ortodoxul trebuie să se lepede de înșelări nu numai de erezii!

Să spunem adevărul : Mihai Chirilă este infiltrat de către ecumeniști și dă verdicte cu privire la hirotoniile episcopului Artemie din Serbia. Dar nu dă verdicte despre episcopul Longhin care a fost avansat în rang de către ecumeniști în 2017! Domnul Chirilă invocă o așa zisă teorie a vaselor comunicante conform căreia dacă cineva merge la o liturghie iar acolo preotul pomenește un episcop eretic, totul este în regulă fiindcă particpanții la liturghie nu sunt în comuniune cu acel episcop eretic. De fapt Mihai Chirilă , trimite oamenii la bisericile ecumeniștilor! Oare mai există cineva in Romania care încă nu s-a convins de aceste păcăleli? În Grecia credincioșii ortodocși au respins în masă aceste erezii. A se vedea scrisoarea trimisă de ortodocșii greci către pr Zisis.

Iată că omul lui Dumnezeu , Gheron Sava Lavriotul, le dă acestor trădatori de Hristos, replica și le lansează o invitație la dialog, pentru ca tot poporul ortodox să vadă cine calomniază și cine lupta într-adevăr pentru credința ortodoxă:

Spre informarea poporului care poartă numele de creștin și mai ales către poporul român

Văzând câte minciuni au scris Mihail Silviu Chirilă și pr. Matei Vulcănescu, răspundem astfel:

De la început spunem că nu îl avem ca episcop (eparhiot) pe Preasfințitul Artemie, nici nu îl pomenim ca fiind episcopul nostru. Am fost invitați în Serbia ca să îi ajutăm pe frații noștri sârbi în lupta antiecumenistă împotriva ereticilor, lucru pe care ar trebui să îl facă toți părinții care luptă pentru Ortodoxie.

Am fost invitat să țin o omilie împotriva sinodului tâlhăresc din Creta; sârbii nu l-au invitat nici pe pr. Theodor Zisis, nici pe pr. Matei Vulcănescu, nici pe Mihai Silviu Chirilă, care nu au întrerupt pomenirea ecumeniștilor și Îl batjocoresc pe Dumnezeu!

Cunoaștem toate canoanele menționate în articolul de pe orthodox.info de așa-numiții „teologi”, dar care în realitate sunt neteologi și antipatristici, canoane despre schismatici, însă acestea nu ni se potrivesc nici nouă, nici episcopului Artemie, iar lucru acesta îl vom demonstra pe larg la Satu Mare, în data de 19 mai 2018.

Însă pot ei să spună că episcopul Artemie este schismatic? Cine îl numește schismatic? Pentru că a hirotonit horespiscopi? Pentru că este prigonit și singurul episcop care s-a împotrivit ecumenismului în Serbia?

Ceea ce noi am făcut și i-am spus episcopului Artemie a fost ca să evităm ca el să creeze propriului lui sinod și atunci să ajungă cu adevărat schismatic!

Voi (se referă la gruparea lui Zisis-Vulcănescu-Chirilă – n.trad.) doar condamnați, fără să încercați să îi ajutați pe părinții care luptă împotriva ecumenismului, ci faceți tocmai invers.

Mihai Chirilă și pr. Matei și pr. Theodor Zisis pomenesc pe Bartolomeu al Constantinopolului, pe Chiril al Moscovei și pe ecumenistul Serafim de Pireu și pe cei care acceptă sinodul din Creta, iar astfel ei sunt nu numai schismatici, ci chiar eretici! Pot ei să vorbească despre Ortodoxie din moment ce se împărtășesc cu episcopul Longhin, care îl pomenește pe patriarhul Chiril, unul dintre cei mai mari ecumeniști și eretici din toată Ortodoxia?!

Sunt fățarnici (mincinoși) și evită dialogul cu noi, pentru că nu au argumente pentru a sta împotriva adevărului. Pentru că în esență Matei Vulcănescu și Theodor Zisis pomenesc eretici!

Îi invităm pe toți aceștia la Satu Mare pentru un dialog deschis în fața creștinilor, astfel încât aceștia să vadă care este adevărul.

Gheron Sava Lavriotul

traducere din limba engleză, respectiv din limba greacă de pr. Ciprian Staicu

Oare vor răspunde invitației acești farisei vânduți satanei? Suntem mai mult decât siguri că nu au cum să stea în fața adevărului și din lașitate nu vor participa la un dialog cu ortodocșii la vreo sinaxă după cum i-a invitat Gheron Sava.

Nici preoții care sunt sub “ascultarea” lui Mihai Chirilă nu vor primi “blagoslovenie” să participe la o asemenea discuție pentru că atunci se va da pe față erezia și minciuna în care se află gruparea noilor eretici (Chirilă, pr Zisis,pr Vulcănescu, pr Buză și ierom Grigorie Sanda). În stilul înșelător , Mihai Chirilă va afirma că nu refuză dialogul dar nu se va prezenta la… dialog. Din păcate , în Romania, preoți și ieromonahi care pretind că s-au îngrădit de erezie sunt conduși de către un simplu mirean. Unde s-a mai pomenit așa ceva?

De ce titlul vorbește despre o sectă? Pentru că noi ortodocșii suntem transparenți, îi invităm pe acești pretinși ortodocși la sinaxele noastre. Ei în schimb , se întrunesc pe ascuns, ne evită pentru că nu au argumente și ne calomniază pe internet. Pe bună dreptate ne întrebăm care este diferența între ecumeniști și acestă grupare ? Mihai Chirilă își apără foarte tare “brandul” de aceea nu participă la discuții. Știe că va fi înfrânt , știe că nu poate sta împotriva adevărului. Hristos nu va permite ca minciuna să biruiască adevărul! Și Mihai Chirilă este conștient de acest lucru!

 

12 Comments

 1. Daca vor veni la Satu-Mare si isi vor expune opinia, au sansa sa fie priviti cu intelegere pentru ca si-au aparat parerea!
  Daca nu, inseamna ca pana si ei se indoiesc ca sunt in Adevar !

 2. Si Pr Iustin era infiltrat de către ecumeniști?!
  https://www.youtube.com/watch?v=6RwlQVMiFTo&feature=youtu.be&t=694
  Din Sfanta Traditie intreaba un monah in rugaciunile lui de ce a permis Dumnezeu un episcop atat de rau,i se raspunde pana la urma :Pentru ca nu am gasit altul mai rau!Primim episcopii pe care ii meritam,intai sa ne judecam pe noi si sa ajungem la masura Sfintilor care au alcatuit canoanele care nu le neimplinim si dupa sa ridicam ochii asupra altora daca mai indraznim.
  Daca ar trebui sa ne luam dupa teoria vaselor comunicante am ajunge ca sectarii sa credem ca s-a pierdut de mult succesiunea apostolica dar Biserica Ortodoxa are atat de multi Sfinti cu mult har care au avut in centru lor pe Hristos si s-au ingradit DUHOVNICESTE de lume si de ecumenismul ei.Deci nu au trambitat eu sunt singurul episcop ortodox ramas pe pamant incat sa hirotonesc singur pe altii.

  • Ca de obicei adevaeul supara. Nu va retine nimeni sa fiti in comuniune cu ereticii. Aveti optiunea de a merge cu gruparea Chirila-Zisis. Acestia spun ca este ingaduitq o astefal de practica. Sfintii Parinti spun altceva. In ceea ce priveste judecarea episcopilor ganditi cu doua masuri ca si noii ecumenisti ai lui Chirila. Pe episcopii care au ramas in functii ii numiti eretici. Pe episcopul Longhin il numiti sfant.Intre episcopii ce se afla in functie si episcopul Longhin nu este nicio diferenta judecand dupa faptele lor.

   • Nu apartin de nici o grupare de-a voastra Chirilo-Stanciu etc ma rog la Domnul Iisus Hristos sa apartin de Biserica Sa,respectiv de eparhia din BOR de care apartin.Daca va considerati deja mantuit,dreptcredincios salvator al credintei ortodoxe,unii dintre singurii ramasi ortodocsi pe pamant sa va lumineze Dumnezeu mintea!

    • Cine a spus ca am format o grupare? De ce spuneti calomnii? Pretindeti ca sunteti ortodoxa. Asa fac ortodocsii? Arunca cu acuzatii fara sa prezinte dovezi? Aratati-mi dovada din care reiese ca am format o grupare.

 3. Sa dam Slava lui Dumnezeu, pentru ca mai avem adevarati luptatori impotriva ereziei si a ecumenismului asa cum sunt Monahul Gheron Sava Lavriotul impreuna cu Parintii Athoniti si grupul de preoti romani impreuna cu Parintele Ciprian Staicu. Trebuie mentionat si adus aminte faptul ca Sfintii inchisorilor au suferit foarte mult din cauza sistemului comunist, marturisind si aparand credinta ortodoxa in timpul progoanei comuniste. Inca de atunci si de dinainte sistemul comunist au format oamenii lor, instruindu-i, scolindu-i si preotindu-i cu scopul de a scoate informatii de la masele de oameni si de a-i dirija mai usor in directivele lor comuniste. Multi dintre ei sunt si astazi infiltrati ca preoti invatati si la scolile altor confesiuni din afara, care din pacate au un alt scop decat cel al insusirii de adevarati pastori ai ortodoxiei si anume acela de a deruta si a insela turma de la adevarata credinta. Pseudo teologul Chirila cred ca face parte din vechea structura si cu siguranta este dirijat si coordonat de catre BOR in frunte cu ereticul, masonul si securistul Daniel.
  Ne rugam la Bunul Dumnezeu sa ne dea putere si sanatate sa putem lupta cu totii impotriva ereziei si a ecumenismului.
  P.S. Foarte importante rubricile site-ului dar as dori sa mentionez un lucru daca s-ar putea sa se introduca si o rubrica pentru slujbe care sa fie postate slujbele in intregime nu numai predicile, care reprezinta o adevarata hrana si pentru cei care nu pot ajunge de fiecare data la slujba.

 4. Sacssiv(sper că am scris bine),prin intermediul siteului Ortodoxinfo câteodată promovează și articole de ale și despre unii preoți nepomenitori ca de exemplu domnul Claudiu Buză;un ignorant că mine care este la începutul cunoașterii Ortodoxiei cum își poate da seama cine spune adevărul dintre Ortodoxos și Ortodoxinfo?întreb deoarece,documentandu mă de pe Ortodoxinfo și aflând prigoana la care sunt supuși cei ce au renunțat la pomenirea trădătorilor,consider că nepomenitorii sunt oameni deosebiți (domnul Claudiu Buză);aici sunt scrise cu totul alte lucruri;menționez faptul că din ce am aflat despre Saccsiv consider că dumnealui nu este rău intenționat

  • Nu vă mai documentați pe ortodoxinfo! Citiți pe Sfinții Părinți! Așa vă veți convinge că ortodoxinfo si MSC mint de îngheță apele!

 5. Tot pe acel site este prezentată situația de la Schitul Orășeni;tot o minciună este?și mai sunt foarte multe articole din care am aflat ce se mai întâmplă în lume și în B.O.R.(mai ales după așa zisul sinod din Creta),dacă vreți vă trimit linkuri la unele din ele
  În altă ordine de idei,vedeți că nu vă merge adresa de email

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*